15.4 C
Brussel
Vrijdag, Juni 14, 2024
NieuwsRussische aanval op winkelcentrum Charkov 'volkomen onaanvaardbaar', zegt een hoge VN-functionaris

Russische aanval op winkelcentrum Charkov 'volkomen onaanvaardbaar', zegt een hoge VN-functionaris

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

Bij een aanval door Russische strijdkrachten op een druk winkelcentrum in Kharkiv zijn zaterdag naar verluidt minstens vier mensen om het leven gekomen en ongeveer veertig gewond geraakt.

Denise Brown, de humanitaire coördinator van de VN in Oekraïne, veroordeelde de staking krachtig en riep op tot bescherming van burgers.

“Ik ben geschokt en geschokt door het angstaanjagende nieuws dat uit Charkov komt”, zei mevrouw Brown in een verklaring. “Vanmiddag, toen mensen op klaarlichte dag – ondanks alle verschrikkingen die ze elke dag in deze stad ondergaan – hun dag probeerden door te brengen, werden hun levens verwoest door de zoveelste aanval van de Russische strijdkrachten. De aanval trof een druk winkelcentrum met tientallen burgerslachtoffers en enorme schade aan civiele voorzieningen”.

De hoge VN-functionaris voegde eraan toe dat aanvallen van Russische troepen op burgers en civiele infrastructuur moeten stoppen, en merkte op dat het opzettelijk richten van een aanval op civiele infrastructuur ten strengste verboden is. Internationale humanitair recht. 

Aanval op woonwijk van Charkov op zaterdag 25 mei
Humanitaire missie Proliska – Aanval op woonwijk van Kharkiv op zaterdag 25 mei

De staking zou de bouwwinkel Epicentr K in het noorden van de stad hebben getroffen. In een bericht op sociale media omschreef de burgemeester van Charkov, Ihor Terekhov, het als “puur terrorisme”. Volgens VN-bronnen zou een tweede aanval op zaterdag ongeveer twaalf slachtoffers hebben veroorzaakt.  

Na de Russische opmars bevindt de noordoostelijke regio Charkov zich nu in de frontlinie van de oorlog in Oekraïne. Volgens een woordvoerder van het VN-Mensenrechtenbureau zijn ongeveer 35 burgers in de regio gedood en 137 gewond geraakt sinds de Russische strijdkrachten op 10 mei grensoverschrijdende aanvallen lanceerden; ruim de helft van de doden en gewonden was ouder dan 60 jaar en kon of wilde hun huis niet verlaten.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -