28.1 C
Brussel
Tuesday, June 25, 2024
instellingenVerenigde NatiesDe VN en partners doen een dringende oproep tot financiering van Jemen

De VN en partners doen een dringende oproep tot financiering van Jemen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

Negen jaar oorlog heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de bevolking – 18.2 miljoen mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen – behoefte heeft aan hulp- en beschermingsdiensten.

De humanitaire hulp in Jemen behoort tot de grootste ter wereld, maar toch heeft een plan van 2.7 miljard dollar voor het land tot nu toe slechts 435 miljoen dollar ontvangen.

Levensreddende hulp in gevaar 

“Onderfinanciering vormt een uitdaging voor de continuïteit van de humanitaire programmering, waardoor vertragingen, kortingen en opschortingen van levensreddende hulp ontstaan programma’s”, aldus de partners. 

Ongeveer 190 humanitaire organisaties hebben de verklaring aan de vooravond van een grote conferentie over Jemen, bekend als de Zesde Vergadering van Hoge Ambtenaren, die in Brussel zal worden gehouden en die volgens hen “een cruciaal moment zal zijn om steun en collectieve actie te stimuleren om de verslechterende crisis aan te pakken”.

De Jemenitische regeringstroepen, gesteund door een door Saoedi-Arabië geleide coalitie, strijden sinds 2014 tegen de Houthi-rebellen die een groot deel van het land in handen hebben. De oorlog in Gaza heeft de situatie nog verergerd, aangezien de Houthi’s schepen in de Rode Zee hebben aangevallen, met gevolgen voor mondiale maritieme handel.

'Op een kruispunt' 

“Vandaag staat Jemen op een kruispunt”, zeiden de partners. Dat hebben ze opgemerkt De humanitaire omstandigheden zijn enigszins verbeterd na de door de VN bemiddelde wapenstilstand in april 2022 en de feitelijke voortzetting ervan, waardoor ze stappen kunnen zetten in de richting van programmering voor het opbouwen van veerkracht, waarbij duurzame oplossingen worden bevorderd door de drijvende krachten achter de behoeften aan te pakken.

“We kunnen echter de aanzienlijke humanitaire behoeften die nog steeds bestaan ​​niet negeren kan niet worden aangepakt zonder voldoende financiering om te reageren, 'Voegden ze eraan toe.

De humanitaire behoeften worden nog steeds gedreven door economische achteruitgang, verslechterende openbare diensten en infrastructuur, ontheemding en klimaatgerelateerde rampen.

Inactiviteit zou ‘catastrofaal’ zijn 

Andere bedreigingen zijn onder meer de toenemende voedselonzekerheid, waardoor het risico bestaat dat de ondervoeding zal toenemen, vooral onder zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en kinderen, en de verspreiding van cholera tijdens het huidige regenseizoen. 

“Schendingen van het internationale humanitaire recht en de internationale mensenrechtenwetgeving gaan door, en de aanwezigheid van explosieve oorlogsresten leidt tot doden, gewonden en ontheemding, beperkt de toegang tot landbouwgrond en hervestiging en belemmert wederopbouw- en ontwikkelingsinspanningen na conflicten”, voegden ze eraan toe.

De partners onderstreepten hun engagement om de kwaliteit van de humanitaire hulp te blijven verbeteren en de impact te maximaliseren en om de samenwerking uit te breiden en meer Jemenitisch leiderschap in de reactie te bevorderen. 

“Om dit te kunnen doen is echter de duurzame steun van de humanitaire partners nodig”, zeiden ze, waarbij ze waarschuwden dat “niets doen catastrofale gevolgen zou hebben voor de levens van Jemenitische vrouwen, kinderen en mannen.” 

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -