13.4 C
Brussel
Vrijdag, Juni 14, 2024
Wetenschap en technologieArcheologieArcheologen ontdekten het bad van Alexander de Grote in het Aigai-paleis

Archeologen ontdekten het bad van Alexander de Grote in het Aigai-paleis

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Archeologen beweren het bad van Alexander de Grote te hebben ontdekt in het Aigai-paleis in Noord-Griekenland. Het enorme Aigai-paleis, dat zich uitstrekt over 15,000 vierkante meter en groter is dan het Parthenon, bevindt zich in het ceremoniële centrum van het oude Macedonische koninkrijk.

Bij opgravingen werd ook de palaestra, of gymnasium voor vechtsporten, blootgelegd waar Alexander trainde, gelegen naast zijn badfaciliteiten.

De ontdekking was te zien in de laatste aflevering van Channel 4's Bethany Hughes' Treasures of the World op 11 mei.

De locatie ligt nabij het dorp Vergina in de gemeente Veria in Centraal-Macedonië. De jongeman die bekend zou worden als Alexander de Grote bracht zijn vormingsjaren door in dit prachtige gebouw, en het was hier dat hij de troon besteeg van een koninkrijk dat zich helemaal tot aan India zou uitstrekken.

“Er is een substantieel afvoerkanaal in de rots uitgehouwen, evenals een gemeenschappelijk bad. Er wordt aangenomen dat dit gebied de plek is waar Alexander de Grote zich zou hebben gebaad met zijn metgezellen, waaronder zijn beroemde favoriet Hephaestion, en de veelheid aan jonge mannen die hem vergezelden op campagnes en die later na zijn dood vochten voor de controle over zijn rijk. Hephaestion was riep zijn plaatsvervanger. Ze waren allebei getraind in vechten en jagen. Volgens archeologen is zijn slaapkamer nog niet geïdentificeerd”, zei Hughes.

Na jaren van restauratie heropende Griekenland in januari het Aigai-paleis, waar Alexander de Grote werd gekroond. Het paleis van Aigai, oorspronkelijk bekend als Vergina, is niet alleen het grootste, maar ook een van de belangrijkste gebouwen van het klassieke Griekenland, samen met het Parthenon.

Het paleis, gebouwd op een verhoogde heuvel in Vergina, Noord-Griekenland, tijdens het bewind van Filips II (359-336 v.Chr.), is een belangrijk herkenningspunt en symbool van schoonheid en macht, drie keer zo groot als het Parthenon, zichtbaar vanuit de hele Macedonische bekken.

Het paleis in Aigai werd voor Filips II ontworpen door een geniale architect, hoogstwaarschijnlijk Pythaeus, bekend om zijn bijdragen aan de bouw van het Mausoleum in Halicarnassus, de ontwikkeling van de stadsplanning en de theorie van verhoudingen.

Archeologische vondsten duiden op een voortdurende bewoning van de locatie vanaf de vroege bronstijd (III millennium voor Christus), waarbij het belang ervan toenam tijdens de vroege ijzertijd (XI-VIII eeuw voor Christus), toen het een welvarend en dichtbevolkt centrum werd.

Illustratie: Detail van het Alexandermozaïek, dat Alexander de Grote voorstelt op zijn paard Bucephalus, tijdens de slag bij Issus. [Het Alexandermozaïek, daterend uit circa 100 v.Chr., toont de Slag bij Issus (333 v.Chr.) tussen Alexander de Grote en Darius III van Perzië. Het mozaïek sierde een van de exedra's aan de noordkant van de zuilengalerij van het Huis van de Faun in Pompeii. Het origineel wordt bewaard in het Nationaal Archeologisch Museum van Napels].

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -