17.7 C
Brussel
Zondag juni 16, 2024
EuropaBjørn Berge suggereerde dat religieuze leiders pijlers van de democratie zijn

Bjørn Berge suggereerde dat religieuze leiders pijlers van de democratie zijn

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Berlijn. Laatste 14 mei 2024Tijdens een cruciale conferentie in Berlijn hield Bjørn Berge, plaatsvervangend secretaris-generaal van de Raad van Europa, een overtuigende toespraak over de cruciale rol die religieuze leiders kunnen spelen bij het nieuw leven inblazen van Europese democratieën. De conferentie, getiteld ‘Hoe religieuze leiders kunnen helpen de Europese democratieën nieuw leven in te blazen’, bracht een aantal sleutelfiguren uit verschillende sectoren samen om de dringende kwestie van de democratische terugval over het hele continent aan te pakken, maar vergat een flink aantal religies die dat niet waren. vertegenwoordigd.

Berge begon zijn toespraak met het onderkennen van het zorgwekkende patroon van de afnemende democratie in Europa, waarbij hij de beperkingen op de vrijheid in taalgebruik en de verdeeldheid zaaiende impact van populisten en nationalisten noemde. Hij wees op het geval van Rusland, waar de democratische achteruitgang tot het conflict heeft geleid, waarbij Oekraïne de nadruk legde op de ernstige gevolgen van een dergelijke achteruitgang.

“Overal op ons continent is een toenemende mate van democratische terugval waargenomen, waarbij de vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering steeds verder wordt beperkt”, noemde Berge het belang van het komen helpen van Oekraïne en het beschermen van de democratieën in Europa.

Berge verklaarde dat de Raad van Europa actief betrokken is bij de implementatie van strategieën om deze ontwikkelingen aan te pakken, zoals initiatieven en de introductie van de 10 nieuwe Principes van Democratie, tijdens de Top van Reykjavík. Hij benadrukte de rol die leiders in dit streven spelen. “De uitdaging vandaag de dag is hoe we onze religieuze leiders kunnen vragen om de democratische terugval te helpen bestrijden en een geest van dialoog en compromis te bevorderen”, aldus Berge.

Religieuze gemeenschappen, zoals benadrukt door Berge, spelen een rol in de samenleving door hun leden in tijden hulp te bieden en door gemeenschapsdiensten te beheren, zoals voedseldistributie, schuilplaatsen en programma's voor herstel. Deze gezamenlijke inspanningen, waarbij organisaties samenwerken, tonen het vermogen van leiders om de eenheid binnen gemeenschappen te bevorderen en democratische principes hoog te houden.

“De vraag is niet of de interreligieuze dialoog democratieën nieuw leven kan inblazen, maar op welke manier en met een focus op welke kwesties”, merkte Berge op. Hij drong aan op een betrokkenheid die verder gaat dan cijfers en gewone mensen betrekt bij gesprekken tussen verschillende religies, waardoor wederzijds begrip en samenwerking op verschillende terreinen wordt bevorderd.

Berge beëindigde zijn toespraak door figuren en gemeenschappen aan te moedigen een leidende rol te spelen bij het versterken van samenhangende en diverse democratieën. Hij sprak ook zijn waardering uit aan de Italiaanse autoriteiten en aan het Liechtensteinse voorzitterschap van het Comité van Ministers van de Raad van Europa voor hun hulp bij het faciliteren van dit belangrijke gesprek.

“Mensen van alle geloofsovertuigingen – en geen enkele – profiteren van het recht op vrijheid van gedachte, geweten en religie in de Europese democratieën. Deze vrijheid zou de basis moeten zijn voor gelovige mensen om samen te komen en hun buitengewone vaardigheden en talenten te gebruiken om onze democratie zelf te verdedigen”, bevestigde Berge.

De conferentie dient als bewijs van de rol die religieuze leiders spelen bij het aanpakken van een uitdaging die Europa momenteel treft. Naarmate de gesprekken vorderen zal het interessant zijn om te zien hoe deze leiders opkomen en helpen waarden en instellingen op het hele continent nieuw leven in te blazen.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -