22.4 C
Brussel
Maandag juni 24, 2024
NieuwsDe mensenrechten van Anne Frank vrijgelaten om te vergeten

De mensenrechten van Anne Frank vrijgelaten om te vergeten

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gabriël Carrion López
Gabriël Carrion Lópezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANJE), 1962. Schrijver, scenarist en filmmaker. Sinds 1985 werkt hij als onderzoeksjournalist voor pers, radio en televisie. Als expert op het gebied van sekten en nieuwe religieuze bewegingen heeft hij twee boeken over de terreurgroep ETA gepubliceerd. Hij werkt samen met de vrije pers en geeft lezingen over verschillende onderwerpen.

Anne Frank was een Duits meisje van joodse afkomst, geboren in een tijd waarin de intolerantie jegens genoemde mensen zich dankzij het nazisme over heel Europa verspreidde

Soms kruisen verhalen je pad. Ze balanceren op de bladzijden van een krant en springen tussen de Brioche en het café con leche, terwijl ze op een oud terras zitten te luisteren naar een stukje jazz van de veelgeprezen, maar nooit helemaal bekende John Coleman.

Als je eenmaal oud genoeg bent, zoek je nooit meer naar nieuwe verhalen op de voorpagina's van Europese kranten. Stoïcijns zoekt hij de losse rubriek af, op zoek naar klein nieuws, en met de wijsheid die met de jaren gepaard gaat (oude kat) laat hij zich meeslepen door enkele van die complementaire nieuwsberichten die op pagina 12 of later de krantenopmaakkunstenaars helpen om dag na dag het gewicht van de geschiedenis dragen. En dan wordt er plotseling, vanuit mijn ooghoeken, een kleine curiositeit ontdekt: in een Duitse stad had een kinderdagverblijf besloten de naam Anne Frank te verwijderen, voor een andere naam.

Ik pakte mijn Montblanc-pen en bladerde door het nieuws. Ik was klaar met ontbijten en begon te lopen in de herfst van okerkleurige bladeren en de smaak van groeiende Kerstmis. Ik had al een verhaal voor mijn volgende artikel.

Anne Frank lacht naar de schoolfotograaf De mensenrechten van Anne Frank vrijgelaten om te vergeten

Annelies Marie Frank, wereldwijd bekend als Anne Frank, werd op 12 juni 1929 geboren in Frankfurt am Main (in het Duits Frankfurt am Main, hoewel wereldwijd bekend als Frankfurt) en stierf in maart 1945. Anne, zoals ik haar zal noemen, was een Duits meisje van joodse afkomst, geboren in een tijd waarin de intolerantie jegens genoemde mensen zich door heel Europa verspreidde dankzij het nazisme, een vervloekte ideologie die alleen haar eigen voordeel nastreeft. Een totalitaire ideologie die streeft naar de vernietiging van de Jood en de onderwerping van de rest. Iets vergelijkbaars bijvoorbeeld met wat er gebeurt met veel ideologen van de islam die antisemitisme blijven praktiseren en dit zonder onbescheidenheid propageren.

Anne werd wereldwijd beroemd toen haar vader Otto Frank een dagboek in het Nederlands publiceerde met de titel Het huis erachter. Wereldwijd bekend en later als Het dagboek van Ana Frank. In dit verhaal schreef Ana in dagboekvorm een ​​intiem verslag van de ongeveer twee en een half jaar dat ze zich samen met haar familie en enkele andere mensen in de stad Amsterdam voor de nazi's had verstopt. Dit gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Natuurlijk, en vanwege de aanklachten van de “vriendelijke” collaborateurs (inzender), Ana en haar familie werden gevangengenomen, gescheiden en naar verschillende concentratiekampen gebracht. Het meisje werd op 2 september 1944 op 14-jarige leeftijd rechtstreeks naar het concentratiekamp Auschwitz gestuurd.

Anne werd wereldwijd beroemd toen haar vader Otto Frank een dagboek in het Nederlands publiceerde met de titel Het huis erachter. Wereldwijd bekend en later als Het dagboek van Ana Frank. In dit verhaal schreef Ana in dagboekvorm een ​​intiem verslag van de ongeveer twee en een half jaar dat ze zich samen met haar familie en enkele andere mensen in de stad Amsterdam voor de nazi's had verstopt. Dit gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Natuurlijk, en vanwege de aanklachten van de “vriendelijke” collaborateurs (inzender), Ana en haar familie werden gevangengenomen, gescheiden en naar verschillende concentratiekampen gebracht. Het meisje werd op 2 september 1944 op 14-jarige leeftijd rechtstreeks naar het concentratiekamp Auschwitz gestuurd.

a1 De mensenrechten van Anne Frank vrijgegeven om te vergeten

Voor degenen die vandaag op het land zijn geweest waar dat concentratiekamp was geïnstalleerd: als ze gevoelig zijn, zullen ze hebben gemerkt hoe het land, de ruimte waar de kazernes, de gaskamers of de beruchte massagraven zich bevonden, overweldigend is. Bij het doorzoeken van de bronnen van het Jerusalem Memory Museum werden één miljoen driehonderdduizend Joden naar dat kamp gestuurd; 900,000 werden bij aankomst direct vermoord. Ze kleedden hen uit, scheidden hun kleren, hun laarzen, hun bezittingen, en naakt lieten ze hen uitgehongerd, besmet met vlooien, blootsvoets, met de belofte van een goede douche en een warme maaltijd aan de andere kant, naar de Barak des Doods gaan. Ze werden vergast en als stoffelijk overschot werden ze allemaal in gemeenschappelijke graven gegooid of verbrand, nadat ze hun mond hadden onderzocht om de kiezen of gouden tanden eruit te trekken, die velen van hen hadden.

Van de vierhonderdduizend overgebleven Joden ondergingen tweehonderdduizend hetzelfde lot als hun metgezellen naarmate de maanden verstreken. Tweehonderdduizend werden als gevangenen geregistreerd of overgebracht. Onder hen werd Ana overgebracht naar Bergen-Belsen, een SS-kamp, ​​waar tussen 1941 en 1945 bijna 50,000 gevangenen omkwamen. Overbevolking veroorzaakte permanent de dood door tyfus, tuberculose, buiktyfus en dysenterie. Anne Frank hield het in deze barre omstandigheden slechts een paar maanden vol, alleen en aan haar lot overgelaten. Eind februari of begin maart 1945, op 15-jarige leeftijd, werd ze dood in haar bed aangetroffen, gekleed in lompen en tot in haar botten.

OIP De mensenrechten van Anne Frank vrijgegeven om te vergeten

De enige in de familie die de genocide aan het einde van de oorlog heeft overleefd, was Otto Frank, Ana's vader, die, zoals ik al eerder zei, zijn dagboek publiceerde.

Die publicatie was een verhalende explosie van de verschrikkingen die werden meegemaakt voordat het meisje de nazi-hel binnenging. Maar het bracht niettemin veel adolescenten en volwassenen dichter bij een historische herinnering die met enige ijver moet worden beoordeeld. Door die publicatie namen na een paar jaar in Duitsland en andere plaatsen in de wereld veel scholen, straten of pleinen de naam Anne Frank aan, ter nagedachtenis aan dat meisje. Maar het conflict in Gaza en het antisemitisme dat zijn wortels heeft in bepaalde religieuze culturen lijken zijn tol te beginnen eisen, zelfs in Duitsland zelf.

In dat krantenknipsel Frankfurter Allgemeinedat ik aan het lezen was bij het ontbijt, kwam ik het volgende losse boek tegen waaruit ik enkele aantekeningen haal: De directeur van een kinderdagverblijf, Linda Schicho, erkent dat ze de naam van het centrum, dat ANA FRANK heette, hebben moeten veranderen, omdat de islamitische afkomst van de overgrote meerderheid van de ouders daarom vroeg. Voor hen was het, volgens haar eigen woorden, moeilijk om het onderwerp van de Holocaust en het onderwerp van de Joden aan hun kinderen uit te leggen. “Ze gaven de voorkeur aan een minder politieke naam.” Anne Frank was nog maar een meisje dat werd gestraft wegens onverzettelijkheid en ik ben bang dat ze in Duitsland opnieuw een reis naar onverdraagzaamheid maken, maar dan in de tegenovergestelde richting.

a4 De mensenrechten van Anne Frank vrijgegeven om te vergeten

Nou ja, eigenlijk kunnen die moslimouders, drie uur en ongeveer 1,200 woorden later, misschien deze kleine kroniek aan hun kinderen voorlezen. En leg hen uit dat er een duister regime was dat miljoenen mensen vermoordde, waaronder miljoenen Joden. En misschien zou je, met een zekere mate van eerlijkheid, kunnen toevoegen dat HAMAS, de organisatie die het conflict in de Gazastrook begon, terroristisch is en totaal en diep antisemitisch. Een organisatie die, in de puurste nazi-stijl, mannen, vrouwen en kinderen, van wie sommigen nog maar een paar jaar oud zijn, onder onmenselijke omstandigheden in tunnels vasthoudt, waardoor ze zoveel terreur krijgen dat zij en hun families zich dat zullen herinneren zolang ze live.

Wat de volgende stap zal zijn in het gekoloniseerde Duitsland, is het maken van duplexen op het terrein van elk van de concentratiekampen, zodat alles wordt vergeten. Laten we hopen dat de historische herinnering van het volk, gebaseerd op de waarheid, en niet op de zelfzuchtige leugens van degenen die hen leiden, intact kan blijven.

Oorspronkelijk gepubliceerd op LaDamadeElche.com

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -