16.8 C
Brussel
Vrijdag, Juni 21, 2024
Afrika en IndiaDringende oproep: religieuze vervolging van orthodoxe christenen in Ethiopië

Dringende oproep: religieuze vervolging van orthodoxe christenen in Ethiopië

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Op 30 april 2024 kwam een ​​mondiale coalitie van de Rondetafelgesprek Internationale Religieuze Vrijheid (IRF)., bestaande uit 70 betrokken organisaties en belangenbehartigers, persoonlijk afgeleverd multireligieuze brief over de escalerende vervolging van orthodoxe christenen in Ethiopië aan senator Cory Booker, senator Tim Scott, vertegenwoordiger John James en vertegenwoordiger Sara Jacobs.

In deze brief wordt het Amerikaanse Congres dringend verzocht actie te ondernemen door samen te werken met de IRF Roundtables Africa Working Group om een ​​resolutie van het Huis van Afgevaardigden op te stellen waarin wordt opgeroepen tot een onderzoek naar de wreedheden en waarbij verantwoording wordt geëist door middel van procedures en sancties. In de brief wordt het belang benadrukt van het houden van een hoorzitting over mensenrechtenschendingen in Ethiopië.

Ze uiten hun bezorgdheid over gerichte aanvallen en geweld tegen deze gemeenschap, wat de noodzaak van interventie onderstreept om hun religieuze vrijheid, vrede en bescherming in het land te beschermen. De brief werpt licht op verontrustende incidenten gericht op mensen die het orthodoxe geloof aanhangen, waaronder aanvallen op kerken, geestelijken en aanbidders die hebben geleid tot slachtoffers en ontheiliging van heilige plaatsen. “Christelijke religieuze leiders worden geconfronteerd met mishandeling en geweld, terwijl hun families verschrikkingen doorstaan. Kerken worden in brand gestoken, schatten vernietigd en cultureel erfgoed vernield”, luidt een fragment uit de brief.

Het bloedbad van oktober 2019 en het bloedbad van Burayu worden aangehaald als voorbeelden van de ontberingen die orthodoxe christenen hebben doorstaan. Daders selecteren naar verluidt slachtoffers op basis van religieuze symbolen zoals het christelijke kruis. De brief benadrukt ook de discriminatie en uitsluiting waarmee orthodoxe christenen in Ethiopië worden geconfronteerd; het veroorzaken van beperkingen op hun praktijken en ontkenning van rechten.

Recente overheidsacties, zoals inmenging in kerkelijke aangelegenheden, hebben geleid tot verhoogde spanningen, resulterend in geweld, arrestaties en banenverlies voor andersdenkenden tegen tegengestelde bisschoppen. In de brief wordt benadrukt dat de beperkingen van de overheid op orthodoxe vieringen en pogingen om de controle over gebedshuizen over te nemen de eenheid ondermijnen. Het gedrag van de regering wordt gezien als een bedreiging voor de vrede omdat het de verdeeldheid verergert in plaats van het bevorderen van wederzijds respect voor de menselijke waardigheid. Als reactie hierop hebben verschillende groepen een beroep gedaan op het Amerikaanse Congres om de rechten van orthodoxe gelovigen in Ethiopië te steunen.

De brief wordt afgesloten met de nadruk op de urgentie van het aanpakken van deze kwestie; “We kijken ernaar uit om met u samen te werken terwijl u actie onderneemt om deze misstanden recht te zetten en op weg te gaan naar een toekomst waarin alle Ethiopiërs harmonieus kunnen samenleven.” Als volgende stappen zullen de coalitieleiders vervolgvergaderingen plannen met de ontvangende congreskantoren.

Lees de volledige brief

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -