17.7 C
Brussel
Tuesday, June 25, 2024
MensenrechtenGrote zorgen over de ‘onmenselijke’ detentie van inwoners van Gaza door de Israëlische autoriteiten

Grote zorgen over de ‘onmenselijke’ detentie van inwoners van Gaza door de Israëlische autoriteiten

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

In een nieuw rapport over de situatie in Gaza in mei 2024 citeerden de auteurs getuigenissen “van medici en klokkenluiders” dat gewonde gedetineerden in een veldhospitaal werden vastgehouden met “geketende handen en voeten en 24/7 geblinddoekt aan hun bed”.

Gijzelaarsangsten

Bovendien verblijven op 19 mei nog steeds 128 van de 253 mensen die gevangen zijn genomen tijdens de door Hamas geleide terreuraanslagen in Zuid-Israël op 7 oktober nog steeds in Gaza, aldus de auteurs van het rapport, waarmee ze benadrukken dat het nemen van gijzelaars een “ernstige schending is van de wetten van Genève”. Conventies en een oorlogsmisdaad”. Meer dan 35 van de gijzelaars zijn dood verklaard en degenen die nog in leven zijn, worden waarschijnlijk geconfronteerd met “de ergste omstandigheden”, waarbij de verslagen van de vrijgelatenen duiden op “meerdere meldingen van seksueel misbruik in gevangenschap”. 

Woestijn kamp

Terugkomend op de Palestijnse gevangenen: uit getuigenissen blijkt dat er gevangenen zijn “gevoed door een rietje, waarbij bij verschillende gevallen de ledematen van gedetineerden werden geamputeerd vanwege langdurige boeien”, aldus de update van de Mondiaal beschermingscluster, dat VN-agentschappen en andere internationale en niet-gouvernementele organisaties samenbrengt.

It weerspiegelt eerdere zorgen over vermeende mishandeling van gedetineerden van het VN-mensenrechtenbureau, OHCHR en onafhankelijke rechtendeskundigen. Het Israëlische leger heeft deze beweringen eerder ontkend.

Er wordt aangenomen dat ten minste 27 gevangenen uit Gaza waarschijnlijk zijn omgekomen terwijl ze in hechtenis zaten op een Israëlische militaire basis, waaronder in Sde Teiman in de Israëlische Negev-woestijn, terwijl “minstens vier” anderen uit de enclave stierven in faciliteiten van de Israel Prison Service (IPS), hetzij omdat van vermeende mishandeling of een gebrek aan medische hulp.

Geblinddoekt en geboeid

“Of ze nu worden vastgehouden in IPS- of legerfaciliteiten, er wordt gemeld dat gedetineerden te maken krijgen met extreem zware detentieomstandigheden, waaronder overbevolking en sommigen werden vastgehouden in kooiachtige faciliteiten, voortdurend geblinddoekt en geboeid zijn, gebrek aan toegang tot het toilet, blootstelling aan de elementen, voedsel- en watervoorziening in hoeveelheden die nauwelijks voldoende zijn om te overleven. '

Vrouwen en kinderen behoren tot degenen die worden vastgehouden tijdens “massale arrestaties” uitgevoerd door het Israëlische leger, aldus het rapport, eraan toevoegend dat veel gezinnen “geen informatie hebben over hun dierbaren”, terwijl Israël “er niet in slaagt of weigert informatie te verstrekken over de verblijfplaats of het lot van veel van de gedetineerden…Jongens van 14 jaar en ouder worden meestal samen met volwassen mannen gedetineerd. Jongere kinderen worden samen met vrouwen en oudere familieleden vastgehouden, meestal voor een kortere tijd.”

massa-arrestaties

Het Israëlische leger beweerde onlangs 2,300 Palestijnen uit Gaza te hebben vastgehouden tijdens grondoperaties in Gaza, aldus de auteurs van het rapport, eraan toevoegend dat het werkelijke aantal waarschijnlijk veel hoger lag. 

Eind april werden ongeveer 865 gedetineerden vastgehouden als ‘onwettige strijders’, een categorie die volgens het internationaal recht onbekend is. “Talrijke” verdere verontrustende getuigenissen geven aan dat gedetineerden worden onderworpen aan “gedwongen naaktheid, seksuele intimidatie, bedreigingen met verkrachting, evenals marteling door middel van zware mishandeling, hondenaanvallen, fouilleringen, waterboarding en ontzegging van voedsel, slaap en toegang tot de badkamer. naast andere wrede praktijken”. 

Volgens verslagen van vrijgelaten gedetineerden en medici die toegang hebben tot degenen die worden vastgehouden, is het doel van deze behandeling het uitlokken van gedwongen bekentenissen en het screenen op vermeende leden van Palestijnse gewapende groepen.

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -