15.4 C
Brussel
Vrijdag, Juni 14, 2024
GodsdienstChristendomOecumenisch patriarch Bartholomeus zal de top in Zwitserland bijwonen

Oecumenisch patriarch Bartholomeus zal de top in Zwitserland bijwonen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Oecumenisch patriarch Bartholomeus zal de top bijwonen, die op 15 en 16 juni in Zwitserland zal plaatsvinden en gewijd zal zijn aan de oorlog in Oekraïne. Hoofden en vertegenwoordigers van vele landen over de hele wereld zullen deelnemen aan de internationale bijeenkomst, die in Luzern zal plaatsvinden. Het doel van het forum is om “een gemeenschappelijk begrip te creëren” over hoe een “alomvattende, rechtvaardige en duurzame vrede voor Oekraïne te bereiken in overeenstemming met het internationaal recht en het VN-Handvest”, aldus de Zwitserse regering in een verklaring.

Patriarch Bartholomeus ontving een officiële uitnodiging van de president van Zwitserland, die hem werd overhandigd door het hoofd van het consulaat-generaal van Zwitserland in de stad, Roland Bruhn, in aanwezigheid van de Oekraïense ambassadeur. De patriarch voerde ook een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski, waarin hij de onvoorwaardelijke steun van het oecumenisch patriarchaat voor het door oorlog verscheurde Oekraïense volk bevestigde. Van zijn kant dankte de president van Oekraïne Zijne Heiligheid hartelijk voor zijn besluit om deel te nemen aan de Internationale Conferentie en voor zijn algemene steun aan Oekraïne.

Een van de onderwerpen die op de top zullen worden besproken, is een voorstel van een groep Russische en Oekraïense vrouwen voor een “alles voor allen”-uitwisseling van krijgsgevangenen. Het vrouweninitiatief werd ook gesteund door de oecumenische patriarch Bartholomeüs, die na de paasliturgie zei: “Wij bidden voor onze broeders en zusters die ontberingen en verdriet doorstaan, verlangen naar vrede in het door oorlog verscheurde Midden-Oosten en het lang lijdende Oekraïne, op zoek naar verzoening rechtvaardigheid en solidariteit als fundament In dezelfde geest staan ​​wij achter het “Our Exit”-initiatief, waarin we pleiten voor de uitwisseling van krijgsgevangenen tussen Rusland en Oekraïne, vooral ter gelegenheid van het heilige Pascha, waarbij we het idee van “vrede van hierboven” tot “vrede in het universum”. zou een zeer concrete uitdrukking zijn van de kracht van de Verrijzenis”.

Illustratie: Icoon van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -