24.6 C
Brussel
Vrijdag juli 19, 2024
Afrika en IndiaEen oude arm van de Nijl die door 30 piramides liep in...

Er is een oude arm van de Nijl ontdekt die door 30 piramides in Egypte liep

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Wetenschappers hebben een oude arm van de Nijl ontdekt, die nu is opgedroogd, maar in het oude Egypte langs dertig piramides liep, waaronder die in Gizeh.

Deze 64 km lange mouw staat bekend als Ahramat (‘piramides’ in het Arabisch) en ligt lange tijd begraven onder landbouwgrond en woestijnzand, zo bleek uit de studie. Het werd ruim 4000 jaar geleden gebruikt om de benodigde materialen te vervoeren voor de bouw van de monumentale panden.

Het bestaan ​​ervan verklaart hoe zoveel piramides ooit ten westen van de Nijlvallei werden gebouwd, vlakbij de oude Egyptische hoofdstad Memphis. Nu ligt op dezelfde plek waar ooit de rivier stroomde een strook woestijn.

Dit uitgestrekte gebied strekt zich uit van de piramides van Lish in het zuiden tot de piramides van Gizeh in het noorden, waar die van Cheops, Chephren en Mykerinus zich bevinden. Er werden in totaal 31 piramides gebouwd tijdens het Oude en Middenrijk, tussen 4700 en 3700 voor Christus.

Experts uit het oude Egypte geloven dat de mensen van die tijd de nabijgelegen waterweg gebruikten om deze gigantische complexen te bouwen, een paar kilometer van het hoofdgerecht van de Nijl.

“Maar niemand was zeker van de locatie, vorm en grootte van deze waterarm”, vertelde Eman Goneim, hoofdauteur van het onderzoek van de Universiteit van North Carolina (VS), aan AFP.

Het team van onderzoekers gebruikte radarsatellietbeelden om het in kaart te brengen.

Veldanalyses, waarbij diepe grondboringen betrokken waren, bevestigden de satellietgegevens en onthulden de verborgen arm. Het strekte zich uit over 64 km, met een breedte tussen 200 en 700 meter, wat gelijk is aan de huidige loop van de Nijl.

Het niveau van de Nijl was toen veel hoger dan nu. Het had talrijke takken die de uiterwaarden doorkruisten. Ze zijn lastig te traceren omdat het landschap zo veranderd is.

De piramides bevonden zich gemiddeld slechts 1 km van de oevers van de Ahramat-tak. En die in Gizeh bevonden zich zelfs op een plateau.

“Uit ons onderzoek bleek dat veel van deze piramides een verhoogde weg hadden die leidde naar tempels lager in de vallei, die dienden als rivierhavens,” zei Eman Ghoneim.

Volgens haar is dit alles een bewijs dat de zijrivier van de Ahramat de rol speelde van een snelweg voor het transport van de enorme hoeveelheden materialen en arbeiders die nodig waren om de piramides te bouwen. Ze voegt eraan toe dat de tempels aan de oevers van de Ahramat dienden als pier voor het begrafenisgevolg van de farao. “Hier werden de rituelen uitgevoerd voordat het lichaam naar de uiteindelijke begrafenis in de piramide werd vervoerd”, zei ze.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -