18.5 C
Brussel
Lørdag, mai 18, 2024
EuropaStortinget etterlyser tiltak for å løse boligkrisen

Stortinget etterlyser tiltak for å løse boligkrisen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
  • Tilstrekkelig bolig for å inkludere drikkevann og sanitær av høy kvalitet
  • Oppfordrer til et EU-dekkende mål for å få slutt på hjemløshet innen 2030
  • Boligutgifter bør holdes overkommelige ved lov

MEP-er oppfordrer EU til å anerkjenne tilgang til anstendige og rimelige boliger som en håndhevbar menneskerettighet og presse på for tiltak for å utrydde hjemløshet.

Resolusjonen – vedtatt med 352 stemmer for, 179 mot og 152 avholdende torsdag – slår fast at anstendige boliger inkluderer tilgang til rent drikkevann av høy kvalitet, tilstrekkelige sanitær- og hygienefasiliteter, samt tilkobling til kloakk- og vannnett. Retten til tilstrekkelig bolig er en grunnleggende menneskerettighet som bør nedfelles i nasjonal og europeisk lov, sier MEP-er.

Det bør innføres obligatoriske minimumskrav for beboelige boliger på EU-nivå som inkluderer sunn inneluftkvalitet og er i samsvar med WHOs retningslinjer, oppfordrer MEP-er. De oppfordrer også kommisjonen og medlemslandene til å prioritere reduksjon av utslipp og å øke energieffektiviteten gjennom renovering av boliger.

Utrydde hjemløshet innen 2030

I mange EU-land har antallet hjemløse økt det siste tiåret på grunn av økende boligkostnader og sosiale programmer og ytelser som er kuttet og suspendert. Resolusjonen gjentar Parlamentets tidligere oppfordring om et EU-dekkende mål for å få slutt på hjemløshet innen 2030. I tillegg bør eksepsjonelle tiltak for å forhindre hjemløshet og beskytte hjemløse i covid-19-krisen opprettholdes – særlig moratorier for utkastelser og frakobling av energiforsyninger samt skaffelse av midlertidige boliger.

Holde boliger rimelige

MEP-er oppfordrer også medlemsland og regionale og lokale myndigheter til å få på plass lovbestemmelser for å beskytte rettighetene til leietakere og eiere. Bolig anses som rimelig dersom beboerens gjenværende budsjett i det minste er tilstrekkelig til å dekke andre vesentlige utgifter. Mens denne terskelen for øyeblikket er satt til 40 %, bruker mer enn en fjerdedel av europeiske leietakere i kommersielle boliger en høyere prosentandel av inntekten sin på husleie, med gjennomsnittsleie som stadig øker.

Til slutt påpeker MEP-er at den ekspansive veksten av korttidsleie av feriehus fjerner boliger fra markedet og driver prisene opp, noe som kan gjøre det betydelig vanskeligere å bo i by- og turistsentre.

Premie

rapportør Kim VAN SPARRENTAK sa: «Europeiske regler er ofte bedre til å beskytte profitt generert av boligmarkedet enn å beskytte folk som trenger tak over hodet. Vi trenger at EU trapper opp spillet og bruker alle tilgjengelige verktøy for å gjøre sitt, sammen med medlemslandene. Rapporten tilbyr konkrete løsninger for alle nivåer for å iverksette tiltak. Vi kan løse boligkrisen hvis vi vil, og vi kan få slutt på bostedsløsheten innen 2030.»

Bakgrunn

Ifølge forskning fra Eurofound, utilstrekkelige boligkostnader EU-økonomiene 195 milliarder euro hvert år. Et økende antall mennesker som bor i EU synes det er vanskelig å ha råd til bolig og bruker uforholdsmessig mye på bolig. Spesielt enslige forsørgere, store familier og unge mennesker som kommer inn på arbeidsmarkedet opplever at inntekten deres er utilstrekkelig til å ha råd til markedsleie, men for høy til at de er kvalifisert til sosial bolig.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -