2.5 C
Brussel
Tirsdag, november xnumx, xnumx
NyheterDen internasjonale kvinnedagen: en ambisiøs fremtid for kvinner etter COVID-19

Den internasjonale kvinnedagen: en ambisiøs fremtid for kvinner etter COVID-19

MEP-er og nasjonale parlamentarikere vil diskutere den post-pandemiske fremtiden for Europas kvinner på et interparlamentarisk komitémøte torsdag morgen i Brussel.

Det årlige interparlamentariske komitémøtet som markerer den internasjonale kvinnedagen (8. mars) samler MEP-er og nasjonale parlamentsmedlemmer for å diskutere likestilling og kvinners rettigheter. Årets tema er ''En ambisiøs fremtid for Europa's kvinner etter COVID-19: psykisk belastning, likestilling i fjernarbeid og ulønnet omsorgsarbeid etter pandemien.

Etter innledende bemerkninger av leder for kvinners rettigheter og likestilling Robert Biedron (S&D, PL), EP-president Roberta Metsola, fransk ministerdelegat for likestilling, mangfold og likestilling Élisabeth Moreno, og visepresident for EU-kommisjonen Věra Jourová vil holde åpningstalene. Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir holder hovedtalen

Dette vil bli fulgt av en paneldiskusjon med eksperter, inkludert grunnleggeren og presidenten av Fondation des Femmes, Anne-Cécile Mailfert, og direktøren for European Institute for Gender Equality (EIGE), Carlien Scheele, og ved en debatt med parlamentsmedlemmer og parlamentsmedlemmer.

Europakommissær for likestilling Helena Dalli og leder for kvinners rettigheter og likestilling, Robert Biedroń, vil holde avslutningstalene.

For hele programmet for arrangementet, Klikk her. For å se møtet live, Klikk her.

Eurobarometer-undersøkelse om konsekvensene av covid-19 for kvinner

På fredag ​​vil parlamentet publisere en Flash Eurobarometer-undersøkelse basert på intervjuer kun for kvinner. Den vil fokusere på konsekvensene av covid-19-pandemien gjennom ulike perspektiver: virkningen av statlige tiltak på mental helse og den økonomiske og økonomiske situasjonen til europeiske kvinner, økningen av psykisk og fysisk vold mot kvinner, og hva kvinner mener er prioritert. av MEP-er bør være.

Seminar for journalister

Mandag 7. mars kl. 16.15 CET i Strasbourg (WEISS-bygningen, rom S1.5 og online), vil EP Media Services Unit holde et seminar for journalister om ''Mot en bedre likestilling: EU-parlamentets lovgivningsarbeid''. Deltakere vil inkludere leder for kvinners rettigheter, Robert Biedroń, rapportørene for lønnstransparensdirektivet, Samira Rafaela (Renew Europe, NL) og Kira Marie Peter-Hansen (Greens/EFA, DK), samt EP-president Metsola, som vil komme med avsluttende bemerkninger.

For hele programmet for webinaret, Klikk her. Hvis du er interessert i å delta på dette presseseminaret, send en e-post til media-seminars@europarl.europa.eu.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -