0.3 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
NyheterFuture of Europe: siste sett med anbefalinger fra European Citizens' Panel

Future of Europe: siste sett med anbefalinger fra European Citizens' Panel

Det siste møtet i panelet om "En sterkere økonomi, sosial rettferdighet og jobber / Utdanning, kultur, ungdom og sport / Digital transformasjon" fant sted i Dublin i helgen.

Det siste gjenværende settet med anbefalinger fra de fire europeiske borgerpanelene i Konferanse om Europas fremtid ble levert på søndag. De Panel om "En sterkere økonomi, sosial rettferdighet og jobber / Utdanning, kultur, ungdom og sport / Digital transformasjon" holdt sitt tredje og siste møte på Dublin Castle 25.-27. februar, arrangert av Institute for International and European Affairs (IIEA). Der adopterte rundt 200 europeiske borgere 48 anbefalinger, som bygger på deres tidligere utførte arbeid i Strasbourg i september og på nett i november, på tvers av fem arbeidsstrømmer: Arbeid i Europa, En økonomi for fremtiden, Et rettferdig samfunn, Læring i Europa og En etisk og sikker digital transformasjon.

Deltakerne uttrykte også sin solidaritet med innbyggerne i Ukraina ved flere anledninger gjennom sine intervensjoner i helgen og under 'familiebilde'.

Se opptak av panelets plenumsmøter fra Fredag og Søndag.

Neste trinn

Åtti panelrepresentanter (20 fra hvert av de fire panelene, hvorav minst en tredjedel er mellom 16 og 25 år) har fått i oppgave å representere panelene ved Konferanseplenum, hvor konferansens endelige forslag skal formes.

Alle fire panelene har nå ferdigstilt sine anbefalinger. De tre foregående var:

De to første settene ble diskutert på Konferanseplenum 21.-22. januar, mens de to andre forventes å bli debattert i Strasbourg 11.-12. mars. Plenarforsamlingens endelige forslag vil bli presentert for Hovedstyret for konferansen om våren.

Bakgrunn

De fire europeiske borgerpanelene tar hensyn til innbyggernes bidrag samlet inn fra hele Europa via den flerspråklige digitale plattformen og arrangementer som arrangeres på tvers av medlemslandene. Arbeidet til panelene støttes også av presentasjoner fra fremtredende akademikere og andre eksperter. Paneldeltakerne ble tilfeldig valgt ut av spesialkontraktører, som sørget for at de reflekterte EUs mangfold når det gjelder geografisk opprinnelse, kjønn, alder, sosioøkonomisk bakgrunn og utdanningsnivå.

EU-borgeres bidrag til konferansen, sendt inn via flerspråklig digital plattform innen 20. februar, inngår i sluttrapport 17. mars. Muligheten for å sende inn bidrag på plattformen forblir imidlertid åpen, slik at debatten kan fortsette på nett, og at bidrag innført etter 20. februar kan dekkes av en sluttrapport etter 9. mai.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -