3.7 C
Brussel
Tirsdag, november xnumx, xnumx
bøkerRegjeringen i Taipei kritiserte boken om virusrespons

Regjeringen i Taipei kritiserte boken om virusrespons

  • Av Cheng Ming-hsiang og Kayleigh Madjar / Staff reporter, med stabsskribent

Taipei byregjering har blitt anklaget for å bruke offentlige midler til å glorifisere en borgermesterhåp, etter at den forrige uke publiserte en bok som hyller byens COVID-19-respons for mer enn NT$3,000 (US$107.06) per eksemplar.

Kritikere på søndag fordømte boken, med tittelen Opptegnelse over motstandskraft: Dokumenterer Taipeis pandemiske respons (堅韌的疫誌—台北市防疫紀實), som et forsøk på å bane vei til rådhuset for Taipei varaordfører Vivian Huang (黃珊珊).

Huang – som forventes å stille som ordfører i november – er nevnt 44 ganger gjennom hele boken og i alle unntatt ett av dens 15 kapitler, sa Taipei byråd Chien Shu-pei (簡舒培) i Det demokratiske fremskrittspartiet.

Foto: Cheng Ming-hsiang, Taipei Times

Chien siterte utdrag som kalte Huang en "global pioner i å foreslå karantenehoteller" og berømmet hennes "vakre rekord i første halvdel av [COVID-19]-pandemien, som legger et solid grunnlag for epidemiforebygging i Taipei."

På et utgivelsesarrangement for boken torsdag i forrige uke i Bopiliao Historical Block i Wanhua District (萬華), området der et utbrudd begynte i mai i fjor, sa Huang at det var her hun og de første som svarte "skrev historie. ”

Taipei-ordfører Ko Wen-je (柯文哲) ga Huang i oppgave å kompilere boken, som ble utgitt av Taipei Department of Information and Tourism.

Byen brukte NT$1.53 millioner på å publisere 500 eksemplarer av den 320-siders boken, som den selges for NT$350, og regnet ut til en kostnad på NT$3,060 per eksemplar.

Avdelingen sa at kostnadene hovedsakelig skyldtes prosjektets omfang, da mange ble intervjuet for boken.

Antall bøker i det første opplaget ble bestemt basert på midlene som gjensto etter redaksjons- og designkostnader, la den til.

Chien kritiserte også Kos tilsynelatende hykleri ved å publisere en bok når han tidligere har kansellert publikasjonsabonnementer og nektet å utstede papirstimuleringskuponger.

Boken utelater også kontroverser rundt byens vaksinetildelinger i fjor, og kontrasterer dens uttalte formål som en oversikt over utbruddet, la hun til.

Huang avviste søndag at boken var ment for selvpromotering, og sa at den er en oversikt over byens pandemirespons og hennes kollegers erindringer om deres kollektive motstandskraft i vanskelige tider.

Det vil forhåpentligvis tjene som en modell for fremtidige administrasjoner når de står overfor sine egne utbrudd, sa hun og spøkte med at hvis det virkelig bare handlet om henne, ville det bli kalt "Vivian Huangs pandemidagbok."

Taipei City Government-talskvinne Chen Chih-han (陳智菡) sa at byen har akkumulert verdifull erfaring innen pandemiforebygging det siste året, og laget boken som en god læringsressurs.

Mer enn 100 førstehjelpere ble intervjuet for boken, som også fortalte om handlingene til bybyråer, medisinske institusjoner og private organisasjoner, sa Chen.

Som sjef for responsteamet spilte Huang alltid en fremtredende rolle i boken, la hun til.

Kommentarer blir moderert. Hold kommentarer som er relevante for artikkelen. Merknader som inneholder voldelig og uanstendig språk, personlige angrep av noe slag eller kampanje vil bli fjernet og brukeren utestengt. Den endelige avgjørelsen vil bli bestemt av Taipei Times.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -