-0.9 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
EuropaEUs jobbsøkerstøtte verdt 2.8 millioner euro til 450 oppsagte bilindustriarbeidere i...

EU-støtte til jobbsøking verdt 2.8 millioner euro til 450 oppsagte bilindustriarbeidere i Spania

450 ansatte i Spania som mistet jobben i bilindustrien da Nissan-produksjonsanlegget i Barcelona stengte, bør få 2.8 millioner euro i EU-støtte.

Mandag godkjente budsjettkomiteen Spanias forespørsel om støtte fra European Globalization Adjustment Fund for Displaced Workers (EGF). MEP-er minner om "at de sosiale konsekvensene av oppsigelsene forventes å være viktige for Cataluña, der bilindustrien er den tredje viktigste sektoren, etter kjemikalier og mat, både når det gjelder omsetning og sysselsetting."

Nissan stengte produksjonsanlegget i Catalonia i 2021, som en del av planen om å redusere tilstedeværelsen i Europa og fokusere på Kina, Nord-Amerika og Japan. EGF-søknaden gjelder ti leverandører til Nissan, som måtte legge ned helt eller redusere arbeidsstyrken betraktelig.

Den totale estimerte kostnaden for støttetiltakene er 3.3 millioner euro, hvorav EGF vil dekke 85 % (2.8 millioner euro). Finansieringen skal hjelpe de oppsagte medarbeiderne med å finne nye jobber gjennom skreddersydd veiledning og råd, støtte til å utvikle nye ferdigheter, og hjelp til å starte egen virksomhet.

De utkast til rapport etter rapportør Monika Vana (De Grønne/EFA, AT) som anbefalte at parlamentet godkjenner bistanden ble vedtatt med 37 stemmer, 1 mot og ingen som stemte. Godkjenning i plenum forventes i løpet av plenumsmøtet 7.-10. mars i Strasbourg.

Bakgrunn

Under det nye 2021-2027 EGF-forordning, vil fondet fortsette å støtte arbeidere og selvstendig næringsdrivende hvis aktivitet har stoppet. De nye reglene gjør det mulig å gi støtte til flere mennesker som er berørt av å få jobben eller sektoren omstrukturert: alle typer uventede store omstruktureringshendelser er kvalifisert for støtte, inkludert de økonomiske effektene av COVID-19-krisen, samt større økonomiske trender som f.eks. avkarbonisering og automatisering. Medlemsland kan søke om EU-midler når minst 200 arbeidstakere mister jobben innen en bestemt referanseperiode.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -