0.1 C
Brussel
Lørdag desember 2, 2023
EuropaInnbyggerpanelets anbefalinger: økonomi, jobber, utdanning

Innbyggerpanelets anbefalinger: økonomi, jobber, utdanning

På det siste møtet i en rekke innbyggerpaneler formulerte europeere ideer om hvordan EU bør fremme kvalitetsjobber, en sunn økonomi og sosial rettferdighet.

Et panel på 200 personer tilfeldig valgt fra hele EU samlet seg i Dublin 25.-27. februar for å vedta deres anbefalinger for EU-tiltak på økonomi, jobber, utdanning, kultur, unge mennesker og den digitale transformasjonen.

Det var det tredje og siste møtet i panelet, som gir folks innspill til konklusjonene fra Konferanse om Europas fremtid. Noen deltakere ble med eksternt på grunn av Covid-19.

Finn ut mer om rolle innbyggerpanelene i konferansen

Paneldeltakerne kom med 48 anbefalinger gruppert under fem hovedemner:

  • Jobber i Europa
  • An økonomi for fremtiden
  • Et rettferdig samfunn
  • Læring i Europa
  • En etisk og trygg digital transformasjon

I en diskusjon i starten av panelet uttrykte innbyggerne sjokk over Russlands invasjon av Ukraina og krigens tilbakekomst på kontinentet. I en gest av solidaritet og støtte poserte de på et gruppebilde med det ukrainske flagget.

Bærekraftig økonomi og kvalitetsjobber

Anbefalingene fremhevet behovet for et skifte i økonomien mot bærekraft. Europa bør kvitte seg med plastbeholdere og planlagt foreldelse av produkter, ytterligere øke bruken av fornybar energi og belønne selskaper som senker miljøkostnadene ved produksjon.

Paneldeltakere krevde også et felles EU-merkingssystem for matvarer og avgiftsharmonisering med avgifter som betales i hvert land hvor et selskap selger produkter.

EU bør innføre en minstelønn for å sikre en tilsvarende levekvalitet på tvers av medlemslandene, anbefalte panelmedlemmene. Bedrifter bør motiveres til å beholde jobber – spesielt de som gjør det mulig å jobbe eksternt – i EU og ikke flytte dem til lavkostland.

Digital opplæring og myke ferdigheter som å lytte til hverandre, oppmuntre til dialog og kritisk tenkning bør læres i skolen, da de vil være avgjørende for fremtidens arbeidsmarked.

 

Sosial rettferdighet

Deltakerne anbefalte garantier for sosial- og helsehjelp til eldre og sa at minstepensjoner burde være over fattigdomsgrensen.

Andre krav inkluderte tilgang til anstendig sosial bolig, like familierettigheter i alle EU-land og regler for assistert død. "Vi ønsker å ha en verdig død ... Vi har dette inne Spania, vi er et katolsk land, men det er ikke noe problem med det. Hvis det gjøres riktig, tror jeg det kan fungere,” sa Gloria, en av deltakerne.

Utdanning og læring

Å studere fremmedspråk bør starte i barnehagen, siden det gjør andre land og kulturer mer tilgjengelige, sa paneldeltakerne. De etterlyste også at engelsk skal være et kjernefag i grunnskoler over hele EU.

De sa at farene ved digitalisering og internett bør undervises i grunnskolen og at EU bør utvikle en plattform med undervisningsmateriell om klimaendringer og miljøspørsmål.

"Unge mennesker har rett til god utdanning og god opplæring," sa Ava fra Sverige.

Digital transformasjon

EU bør styrke sin kapasitet til å bekjempe nettkriminalitet og ulovlig innhold, investere i høykvalitets digital infrastruktur og arbeide for å forbedre utdanning om desinformasjon og falske nyheter, sa innbyggerne.

De ba også om bedre håndhevelse av regler for databeskyttelse. "Vi så på disse teknologigigantene, disse store plattformene. De kan ikke diktere oss om livene våre. De må bli fortalt hvordan de skal holde seg til reglene, hvordan de skal beskytte dataene våre og beskytte våre private liv,” sa Gino fra Portugal.

Panl-deltakere ønsker ytterligere tiltak for å bekjempe desinformasjon, inkludert regler som tvinger sosiale medieselskaper til å komme opp med algoritmer som vurderer påliteligheten til innhold og etablering av en uavhengig plattform som vurderer informasjon fra tradisjonelle medier.

 

Kommer opp

Representanter for panelet vil presentere og debattere anbefalingene på neste konferanseplenum 11.–12. mars 2022 i Strasbourg. Plenarforsamlingen inkluderer representanter for EU-institusjonene, nasjonale parlamenter, sivilsamfunn og borgere.

Det vil være to plenumsmøter i mars og to i april, hvor konklusjonene fra konferansen vil bli diskutert. Det endelige resultatet vil bli presentert i en rapport til presidentene for parlamentet, rådet og EU-kommisjonen, som har forpliktet seg til å følge opp forslagene til EU-handling.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -