16.4 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
AfrikaLiberia kunngjør: The Land of Return

Liberia kunngjør: The Land of Return

Til minne om "200 år med frihet og pan-afrikansk lederskap" som tema for tohundreårsmarkering

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Til minne om "200 år med frihet og pan-afrikansk lederskap" som tema for tohundreårsmarkering

Monrovia, Liberia – Bicentennial Steering Committee har lansert Liberias 200-års jubileumsmarkering som et land og annonsert temaet og slagordet for Bicentennial-arrangementet. Arrangementet feires i hele 2022 fra 7. januar til 10. desember 2022, med den offisielle åpningsseremonien 14. februar 2022.
Liberia ble grunnlagt i 1822 av frie mennesker av afrikansk avstamning fra USA.

Temaet søker å minnes svart frihet og nasjonalitet og besluttsomheten for selvstyre som begynte for 200 år siden, samtidig som den gjenoppretter forbindelsen med diasporaene fra Amerika og Europa.

I følge styringskomiteen er temaet "Liberia: The Land of Return - Commemorating 200 Years of Freedom and Pan-African Leadership" mens slagordet er "The Lone Star Forever, Stronger Together."

Styringskomiteen sier at dette temaet betyr tre viktige historiske milepæler oppnådd av landet siden det ble grunnlagt i 1822 av frie mennesker av afrikansk avstamning og deres beskyttere fra USA.

  • Liberia Announces: The Land of Return
  • Medlemmer av Diplomatic Corp Liberia kunngjør: The Land of Return
  • ÅR FOR RETURNERING Liberia kunngjør: The Land of Return

For det første feirer temaet Liberia, i Vest-Afrika, som landet valgt som et tilfluktssted av frie mennesker av afrikansk avstamning som utholdt mange år med slaveri i USA, for å bosette seg som hjemland. Følgelig emigrerte mange av de frie fargede i regi av American Colonization Society (ACS) fra USA og gikk i land på Providence Island i Liberia 7. januar 1822, som sitt hjemland.

For det andre søker temaet å minnes svart frihet og nasjonalitet og viljen til selvstyre som begynte for 200 år siden da Liberia ble etablert i 1822. I en tid da mennesker av afrikansk avstamning søkte frihet og selvbestemmelse, grunnleggelsen av Liberia , «den svarte republikken», som fikk uavhengighet i 1847, sto som den klare indikasjonen på at afrikanere var i stand til selvstyre.

Og for det tredje erkjenner temaet den sentrale pan-afrikanske lederrollen som Liberia spilte, korstog for Afrikas avkolonisering og uavhengighet, inkludert dets kompromissløse holdning mot raseskillelsen i Sør-Afrika kjent som apartheid.

Liberia skulle senere forkjempe etableringen av multinasjonale fagforeninger på det afrikanske kontinentet og den globale scenen. Fremst var dens pan-afrikanske lederrolle i organiseringen av den historiske "Sanniquellie-konferansen" fra 1959 som involverte Liberia, Guinea og Ghana, som til slutt resulterte i dannelsen av Organization of African Union (OAU) i 1963.

Liberia overtok lignende pan-afrikanistisk ledelse i dannelsen av Den afrikanske union (AU), etterfølgeren til OAU. Det sluttet seg også til oppfordringen til kontinentet om opprettelse av regionale økonomiske organisasjoner, som Economic Community of West African States (ECOWAS) og Mano River Union.

Og det var i en lignende ånd av pan-afrikanisme som inspirerte Liberia til å slutte seg til andre nasjoner for å støtte dannelsen av internasjonale organer, inkludert FN, Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Som en panafrikansk leder ble Liberia visjonsbærer og grunnlegger av Den afrikanske utviklingsbanken da banken ble etablert på 1960-tallet for å fremme økonomisk samarbeid på det afrikanske kontinentet.

Det kan huskes at selv om slaveriet forble lovlig i USA frem til 1865, kulminerte gjenbosettingsinnsatsen til ACS med etableringen av dagens Liberia i Vest-Afrika for å flytte frie svarte menn, kvinner og barn fra USA og andre fargede mennesker fra andre deler av verden. Dette førte til at den første gruppen på rundt 86 frie svarte dro fra kysten av New York i 1820.

På slutten av 1800-tallet ble omtrent 17,000 XNUMX frie svarte fra USA og Karibia repatriert til Liberia. Andre fargede mennesker ville fortsette å søke tilflukt i Liberia, «frihetens land».

Siden deres ankomst etablerte nybyggerne selvstyre i Liberia med Joseph Jenkins Roberts fra Virginia i USA som den første afroamerikaneren som ble valgt som president i et land. Deretter tjente ni andre amerikanskfødte afrikanere fra Maryland, South Carolina, Ohio og Kentucky som presidenter for Liberia, denne første svarte afrikanske republikken.

Hovedstaden i Liberia heter Monrovia etter James Monroe, USAs femte president, en trofast tilhenger av ACS og landets flagg er en delvis kopi av det amerikanske flagget for å symbolisere det sterke forholdet mellom begge land.

For å bevare og opprettholde et sterkt forhold til USA, oppkalte nybyggerne de fleste av fylkene og byene i Liberia etter en rekke amerikanske stater, særlig inkludert Maryland og Mississippi i Afrika, blant annet "for å fortsette å bevare sine kulturelle bånd med stedene de kom fra i USA.

Slagordet viser Liberia som Lone Star-nasjonen og den første uavhengige svarte republikken i Afrika. Til tross for landets siste bitre historie med konflikt, har Liberia gjenopprettet fred og stabilitet, og det forblir sterkere sammen som en nasjon gjennom demokratisk styresett. Landet har holdt tre påfølgende demokratiske valg, som innledet fru Ellen Johnson-Sirleaf som den første demokratisk valgte kvinnelige presidenten i landet og Afrika.

I 2017 var landet vitne til den demokratiske overføringen av makt fra en demokratisk valgt president til en annen da president Sirleaf overførte makten til president George Manneh Weah som et resultat av utfallet av et fritt, rettferdig og gjennomsiktig demokratisk valg. Denne maktoverføringen var en betydelig milepæl som landet ikke har oppnådd på mer enn 70 år.

I følge styringskomiteen er temaet og slagordet utformet for å støtte målene for Bicentennial Commemoration, som er å feire Liberias rike kulturarv; å vise frem landets turisme og investeringsmuligheter; å gjenforene og koble afroamerikanere i USA og andre svarte i diasporaen til deres kulturelle identitet i Liberia.

Et hovedmål med tohundreårsmarkeringen er også å styrke det rike historiske forholdet mellom USA og Liberia som dateres tilbake til 1800-tallet da Liberia ble etablert.

For å sikre suksessen til 200-årsmarkeringen, ber Hans Eksellens, President Dr. George Manneh Weah fra Republikken Liberia, alle liberianere, lokale og internasjonale partnere og diasporasamfunnene til å delta i denne historiske begivenheten for å feire XNUMX år med grunnleggelsen av landet av frie mennesker av afrikansk avstamning fra USA og andre deler av verden, inkludert Karibia og Europa; og nivået av frihet og panafrikansk lederskap som landet har hatt, samtidig som landet har vist frem landet som et ideelt reisemål for turisme og investeringer.

Ulike underkomiteer bistår den nasjonale styringskomiteen for bicentennial-markeringen for å sikre et inkluderende tiltak for å sikre suksessen til arrangementet. Presidenten oppfordrer alle liberianere og gode venner av landet fra hele verden til å samarbeide, uavhengig av deres sosiale og politiske tilpasninger, for å sikre suksessen til denne begivenheten til den generelle fordelen for landet.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -