6 C
Brussel
Mandag november 27, 2023
NyheterUNODC Youth Forum: Samle unge ledere som er forpliktet til å gjøre verden...

UNODC Youth Forum: Samle unge ledere som er forpliktet til å gjøre verden til et bedre sted

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
UNODC Youth Forum: Bringing together young leaders committed to making the world a better place
© UNODC

Wien (Østerrike), 28. februar 2022 – "Våre stemmer er sterke, og vi må bli hørt i nåtiden og forbli virkningsfulle i fremtiden." Denne oppfordringen til handling fra deltakere i UNODC Youth Forum 2021 er en påminnelse om UNODCs forpliktelse til å styrke ungdom til å arbeide for å forebygge narkotikabruk over hele verden. Ungdomsforumet, under paraplyen til UNODC Youth Initiative, inspirerer unge mennesker fra hele verden til å komme i kontakt med hverandre og være aktive i lokalsamfunnene deres mot evidensbasert forebygging av narkotikabruk og helsefremmende arbeid.

UNODC feirer et tiår siden lanseringen av ungdomsinitiativet i 2012, som har sett 10 ungdomsfora med deltagelse av 371 ungdommer fra 97 land. Ungdomsinitiativet fortsetter å oppmuntre unge mennesker til å reflektere over den potensielle effekten av rusbruk i skolene og lokalsamfunnene deres, og å begynne å ta effektive og evidensbaserte tiltak for å forhindre rusbruk.

Når ungdomsinitiativet går videre inn i sitt neste tiår med handling, fortsetter UNODC å utvide ungdomsmiljøet gjennom Youth Forum 2022. Dette årets forum er organisert praktisk talt fra 28. februar til 4. mars 2022, og samler rundt 75 unge ledere for å lære om bevis- basert forebygging av rusmiddelbruk, diskutere ulike perspektiver på verdens narkotikaproblem, og få fullmakt til å fortsette handlinger innen rusforebygging og helsefremmende arbeid.

«Unge mennesker er blant de mest sårbare for narkotikabruk og de mest berørte. Med sin energi og friske synspunkter er unge mennesker bedre posisjonert enn noen andre til å oppnå ekte, varig endring i lokalsamfunnene sine,” sa Ms. Ghada Waly, administrerende direktør for UNODC. Hun fortalte deltakerne: "din engasjement vil være avgjørende for å øke bevisstheten, endre holdninger og utvikle løsninger."

Alani Meltel, en ungdom fra Palau reflekterte: «Jeg er her for å lære om hvordan forskjellige mennesker fra hele verden takler dette problemet som vi alle står overfor i våre egne lokalsamfunn, og hvordan vi kan jobbe sammen for å forbedre verden for fremtidige generasjoner ." Til tross for at de ikke kan være til stede sammen personlig, kommer ungdommer sammen med høye forhåpninger og forpliktelser for å gjøre verden til et bedre sted å leve, lære og vokse sammen.

For å fortsette tradisjonen med å gi ungdom mulighet til å gjøre sine stemmer hørt av globale beslutningstakere, vil deltakerne i ungdomsforumet utvikle en felles ungdomserklæring som skal leveres under den 65. sesjonen til Commission on Narcotic Drugs (CND), FNs hovedpolitikk- opprette organ for narkotikarelaterte saker. UNODC bekrefter sin forpliktelse til å beskytte barn og utnytte den transformative kraften til ungdom, og er klar til å støtte unge mennesker til å bli agenter for endring og innovasjon i deres lokalsamfunn.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -