14.8 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
ReligionKristendomUttalelse fra den hellige synoden til den russisk-ortodokse kirke

Uttalelse fra den hellige synoden til den russisk-ortodokse kirke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Den 28. januar 2022, den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirke, etter å ha lest kommunikéen fra den hellige synoden av patriarkatet i Alexandria publisert 12. januar 2022 i forbindelse med opprettelsen av det patriarkalske eksarkatet i Afrika av den russisk-ortodokse kirke , vedtok uttalelsen publisert nedenfor (tidsskrift nr. 1). Oversettelser av tidsskriftet og den vedtatte uttalelsen fra Den hellige synod til engelsk og gresk vil bli publisert på nettsiden til kommunikasjonstjenesten til avdelingen for eksterne kirkerelasjoner til Moskva-patriarkatet og på den offisielle nettsiden til den russisk-ortodokse kirken Patriarchia.ru .

* * *

Medlemmer av den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirken ble kjent med kommunikéen fra den hellige synoden til patriarkatet i Alexandria publisert 12. januar 2022, dedikert til opprettelsen av det patriarkalske eksarkatet i Afrika av den russisk-ortodokse kirke.

Den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirke anser det som nødvendig å svare på forsøkene som er gjort i dokumentet for å forvrenge de sanne årsakene og omstendighetene for dannelsen av eksarkatet.

Avgjørelsen til Moskva-patriarkatet er forklart i kommunikasjonen med "faktumet om anerkjennelse av autokefalien til den ukrainske ortodokse kirken" av hans saligprisningspatriark Theodore av Alexandria.

En slik uttalelse er basert på en bevisst falsk tese, siden den ukrainske ortodokse kirken både eksisterte og fortsatt eksisterer som en uavhengig del av den russisk-ortodokse kirken i dens administrasjon. Den ukrainske kirken ba ikke om og fikk ingen autokefali. Tvert imot avviste hun resolutt prosessen med å gi de såkalte tomos av autokefali, pålagt henne utenfra og støttet av de daværende statlige myndighetene i landet og skismatikere. Dette har gjentatte ganger og offentlig blitt uttalt i de offisielle uttalelsene fra biskopsrådet og synoden til den ukrainske ortodokse kirken, i talene til dens erkepastorer, presteskap, klostre og lekfolk, hvorav de aller fleste ønsket og ønsker å opprettholde enhet med Moskva-patriarkatet.

Den såkalte autokefalien ble gitt av patriarkatet i Konstantinopel ikke til den kanoniske ukrainske ortodokse kirken - den største skriftemålet i Ukraina, som for tiden har 108 biskoper, 12,381 12,513 prestegjeld, 260 4,630 geistlige, XNUMX klostre og XNUMX - XNUMX klostre til en gruppe schiser. som har falt fra det og fortsetter å være fiendskap mot henne. Det var fra disse personene, som ikke hadde prestedømmets lovlige innvielse og nåde, og fra deres likesinnede at patriarkatet i Konstantinopel, i motsetning til kanonene, dannet den "autokefale kirken". Og det var med denne skismatiske, nådeløse strukturen at hans saligprisningspatriark Theodore av Alexandria gikk inn i nattverden.

Den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirke bemerker med sorg forvrengningen av ortodoks ekklesiologi manifestert i implementeringen av scenariet med den såkalte ukrainske autokefalien. Denne forvrengningen ble imidlertid ikke tillatt av den russiske kirken, som det står i kommunikéet fra synoden i Alexandria. Det finnes i handlingene til patriarkatet i Konstantinopel, som ulovlig invaderte Ukraina, så vel som i uttalelsene fra dets høye representanter. Forsøk på å godkjenne den første primaten i henhold til diptyken som "den første uten like" i den ortodokse kirke, som visstnok har enerett til å innvilge og trekke tilbake autokefali etter eget skjønn, til å rive bort deler av dem fra de lokale kirkene, til ensidig tilbakekalle dokumenter som er mer enn tre hundre år gamle, for på egen hånd å annullere rettslige avgjørelser fra biskopsrådene i andre autokefale kirker om å vilkårlig "gjenopprette" personer som aldri har hatt hellig rang, er en ubestridelig avvik fra den patristiske læren om kirken og den flere hundre år gamle ortodokse tradisjonen.

Medlemmer av den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirke husker talene fra primatene fra den ortodokse kirken i Alexandria til støtte for den kanoniske kirken i Ukraina i Moskva-patriarkatets bryst, inkludert uttalelsene til hans saligprisningspatriark Theodore, som han gjentatte ganger laget i fortiden inntil nylig. Som Hans Saligprisning vitnet om i et intervju i 2016, har han alltid inntatt "posisjonen at den ukrainske kirken er en integrert del av den russisk-ortodokse kirken." I 2018, mens han besøkte Odessa, oppfordret primaten til patriarkatet i Alexandria de troende til å være trofaste mot «den kanoniske kirken i Ukraina, ledet av Hans Saligprisning Metropolitan Onufry».

Imidlertid kunngjorde hans saligprisningspatriark Theodore uventet den 8. november 2019 anerkjennelsen av den ukrainske skismatiske gruppen, begynte å minnes dens leder ved gudstjenester, og den 13. august 2021 inngikk direkte eukaristisk fellesskap med ham.

Som kjent forårsaket anerkjennelsen av hans saligprisningspatriark Theodore av den skismatiske strukturen i Ukraina avvisning, inkludert i selve den aleksandrinske ortodokse kirke. Mange av dets presteskap uttalte seg offentlig til forsvar for den kanoniske ukrainske kirken, erklærte at de var uenige i den klart ulovlige avgjørelsen til deres primat, og ønsket ikke å være i kanonisk underkastelse til den som gikk inn på skismaets vei.

I to år svarte ikke den russiske kirken på appeller fra det afrikanske presteskapet som kom til henne, men ventet tålmodig på at hans saligprisningspatriark Theodore skulle ombestemme seg. I løpet av denne tiden begrenset hans saligprisning seg imidlertid ikke til å minnes hodet til en av de ukrainske skismatiske gruppene i diptyker av de ortodokse primatene, men inngikk eukaristisk fellesskap med ham og andre "hierarker" av denne strukturen. Disse sørgelige hendelsene overbeviste den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirken om behovet for å svare på appellene som ble mottatt og å danne et patriarkalsk eksarkat i Afrika under disse eksepsjonelle omstendighetene.

En så vanskelig avgjørelse, tatt i en situasjon med anerkjennelse av patriarken av Alexandria av de ukrainske skismatikkene, er på ingen måte et uttrykk for et krav på det kanoniske territoriet til den gamle kirken i Alexandria, men forfølger det eneste målet - å gi kanoniske beskyttelse til de ortodokse geistlige i Afrika som ikke ønsker å delta i den lovløse legitimeringen av skismaet i Ukraina.

Vi oppfordrer hans saligprisningspatriark Theodore II av Alexandria og erkepastorene i Den allerhelligste kirken i Alexandria om å slutte å støtte det ukrainske skismaet og gå tilbake til den kanoniske veien for å bevare den hellige ortodoksiens enhet.

Synoden i den russisk-ortodokse kirke mottok 102 geistlige fra åtte afrikanske land inn i Moskva-patriarkatet

Det viktigste: 102 geistlige fra patriarkatet i Alexandria fra åtte afrikanske land ble akseptert i jurisdiksjonen til den russisk-ortodokse kirken.

Detaljer: Den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirke bestemte seg for å akseptere presteskapet i samsvar med begjæringene som ble sendt inn tidligere, rapporterer patriarchia.ru.

Synoden dannet også det patriarkalske eksarkatet i Afrika som en del av de nordafrikanske og sørafrikanske bispedømmene, lederen for det patriarkalske eksarkatet i Afrika for å ha tittelen "Klin". Utnevnt erkebiskop Leonid av Jerevan og Armenia til Metropolitan of Klin, patriarkalsk eksark i Afrika med oppdraget om å styre det nordafrikanske bispedømmet og midlertidig administrasjon av det sørafrikanske bispedømmet.

Det pastorale ansvaret til bispedømmet Nord-Afrika inkluderer Den sentralafrikanske republikk, Republikken Kamerun, Republikken Sør-Sudan, Den føderale demokratiske republikken Etiopia, Forbundsrepublikken Somalia, Republikken Seychellene og alle andre afrikanske stater til nord for dem. Det inkluderte også stauropegiale prestegjeld i Moskva-patriarkatet i den arabiske republikken Egypt, republikken Tunisia og kongeriket Marokko.

Det pastorale ansvaret til bispedømmet Sør-Afrika inkluderer Den demokratiske republikken Sao Tome og Principe, Den demokratiske republikken Kongo, Republikken Kongo, Republikken Gabon, Republikken Ekvatorial-Guinea, Republikken Kenya, Republikken av Uganda, Republikken Madagaskar og alle andre afrikanske stater sør for dem. Den stauropegiale sognet til Moskva-patriarkatet i Republikken Sør-Afrika ble også en del av det sørafrikanske bispedømmet.

Som tidligere rapportert, etter feiringen av patriarken Theodore med lederen av OCU, Epiphanius, erklærte en rekke geistlige i Alexandria-kirken sin uvilje til å kommunisere med skismatikere.

Synoden i den russisk-ortodokse kirken oppfordret kirken i Alexandria til å nekte støtte til skismaet

Synoden i den russisk-ortodokse kirke som nettopp er avsluttet, etter å ha lest kommunikéen fra den hellige synoden av patriarkatet i Alexandria i forbindelse med opprettelsen av det patriarkalske eksarkatet av Afrika av den russisk-ortodokse kirke, vedtok en uttalelse.

Synoden mente at Alexandria-kirken, som kalte handlingene til den russisk-ortodokse kirken et "inntrenging" i det kanoniske territoriet til den ortodokse kirken i Alexandria, presenterte omstendighetene rundt etableringen av Afrikas eksarkat i en forvrengt form.

"Den hellige synoden i den russisk-ortodokse kirke anser det som nødvendig å svare på forsøkene som er gjort i dokumentet for å forvrenge de sanne årsakene og omstendighetene for dannelsen av eksarkatet," heter det i synodens resolusjon.

Etter å ha forklart i detalj omstendighetene - nemlig fraværet av autokefali fra den ukrainske ortodokse kirken, de såkalte tomos av autokefali pålagt fra utsiden og støttet av tidligere statlige myndigheter i Ukraina, som bare ble akseptert av skismatikere i strid. med den kanoniske kirke, og inntreden i fellesskap med den skismatiske strukturen til Hans Saligprisningspatriark Theodore av Alexandria – Synoden bemerket med beklagelse forvrengningen av den ortodokse ekklesiologien (læren om Kristi kirke – red.).

Samtidig forårsaket anerkjennelsen av hans saligprisningspatriark Theodore av den skismatiske strukturen i Ukraina avvisning i selve den aleksandrinske ortodokse kirke. Noen av dets presteskap uttalte seg offentlig til forsvar for den kanoniske ukrainske kirken, erklærte at de var uenige i den åpenbart ulovlige avgjørelsen til deres primat, og ønsket ikke å være i kanonisk underkastelse til den som gikk inn på skismaets vei.

«I to år svarte ikke den russiske kirken på appeller fra afrikanske presteskap som kom til den,» understreker synodens uttalelse, «men den ventet tålmodig på at hans saligprisningspatriark Theodore skulle ombestemme seg.

Men situasjonen ble bare verre. Hans saligprisningspatriark Theodore fortsatte ikke bare å minnes lederen av den ukrainske skismatikken i diptykene til de ortodokse primatene, men inngikk også eukaristisk fellesskap med ham og andre "hierarker" av denne strukturen. Disse sørgelige hendelsene overbeviste den russisk-ortodokse kirke om at det var nødvendig å svare på appellene mottatt fra presteskapet og å danne et patriarkalsk eksarkat i Afrika under disse eksepsjonelle omstendighetene.

En slik vanskelig avgjørelse, heter det i uttalelsen, er ikke et uttrykk for et krav på det kanoniske territoriet til den gamle kirken i Alexandria, men forfølger det eneste målet – å gi kanonisk beskyttelse til ortodokse geistlige som ikke ønsker å delta i den lovløse legitimeringen. av skismaet i Ukraina.

Uttalelsen avsluttes med en oppfordring til Hans Saligprisningspatriark Theodore II og erkepastorene i Den aller helligste kirke i Alexandria om å gi avkall på støtten til det ukrainske skismaet og gå tilbake til den kanoniske veien.

forresten

Prester som flyttet fra Alexandria til den russisk-ortodokse kirken ble bedt om å forlate kirkene og boligene hos dem, sa den patriarkalske eksark i Afrika, Metropolitan Leonid av Klin. Noen familier ble igjen på gaten, de ble skjermet av slektninger og sognebarn.

"Geistligheten godtok uten tvil ordren om å forlate tjenestestedene og bostedene og dro," siterer RIA Novosti ordene til Metropolit Leonid.

Han gjorde imidlertid oppmerksom på at utkastelsen av prestefamiliene skjedde på forskjellige måter. For eksempel, i et av sognene, etter at presten ble utvist fra kirken, på instruks fra den lokale biskopen, ble ikoner som ble brakt fra Russland revet av og kastet under døren til den eksilerte rektors hus.

Nå får slike prester hjelp av sine sognebarn og den russisk-ortodokse kirke. "Vi samler nå inn informasjon om hvor mange mennesker som befant seg uten bolig," sa Metropolitan Leonid.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -