0.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaEuropeere, alkohol og liv

Europeere, alkohol og liv

Christian Mirre
Christian Mirre
PhD. i vitenskaper, har en Doctorat d'Etat ès Sciences fra University of Marseille-Luminy og har vært langtidsbiolog ved det franske CNRSs seksjon for biovitenskap. For tiden representant for Foundation for a Drug Free Europe.

FRANKRIKE – Alkohol (etanol eller etylalkohol) er et stoff som er et resultat av naturlig gjæring av korn, sukkerjuicer eller planter og moden frukt, allerede kjent og praktisert i svært lang tid i menneskets historie. Ren alkohol er en fargeløs væske som er svært brennbar og lett blandbar med vann. Dens halvutviklede formel er CH3-CH2-OH eller C2H5OH.

Kokepunkt: 78.37 ° C
Smeltepunkt: -114.1°C
Tetthet = 0.7893

Med tanke på det naturlige livet, eksperimenterer ikke bare mennesker, men også dyr fra elefanten til den lille apen i Afrika sør for Sahara med de psykotrope effektene av alkohol med fermenterte frukter (som Marula-treet) som også resulterer i en beruset oppførsel.

Alkohol som alle vanedannende stoffer har kraftige effekter på den menneskelige hjernen med progressive endringer i struktur og funksjon. Faktisk får den første effekten brukerne til å oppleve de oftest euforiske og behagelige følelsene som motiverer folk til å bruke disse stoffene igjen til tross for de mange risikoene, vanligvis ukjent av brukerne, for betydelig skade.

Studier av ungdom viser at langvarig alkoholbruk er assosiert med en 10 % reduksjon i størrelsen på hippocampusområdet i hjernen som er ansvarlig for hukommelse og læring.

På belønningssystemet (plassert i det limbiske området) som motiverer til å overleve, iverksette handlinger og deretter gir glede, resulterer alkoholforbruket i å øke nivåene av nevrotransmitteren dopamin og andre proteiner. Dette ender opp med å forvandle kontrollert og sporadisk alkoholbruk til en svekket kontroll av drikkingen. Ved gjentatt bruk av stoff blir hjernens belønningssystem underordnet behovet for stoffet ved handling i det eksekutive området i den prefrontale cortex, hvorfra impulser kontrolleres, beslutninger planlegges og deretter gjennomføres. Og til syvende og sist fører dette til avhengighet.

Alkoholeffekter

Blant symptomene som følge av alkohol, skader er hemming i sosial atferd, problemer med konsentrasjon og hukommelse, forvirring, tap av koordinasjon med nedsatt motorikk, aggressivitet, skader på arbeidsplassen, svimmelhet, dobbeltsyn, døsighet, trafikkulykker, sløret tale , sløvhet og også angst.

Langtidsbruk fører til alvorlig helseforringelse med kardiovaskulære problemer, økt blodtrykk, hjerneslag, bukspyttkjertel og leverproblemer (cirrhose og fibrose), nedsatt cellevevsregenerering av nyrene, svakt immunsystem, depresjon, anfall, koma, selvmordstanker, og død ved overdose.

Ungdommenes fyllesyke:

For en alkoholkonsentrasjon i blodet høyere enn 0.8 gr/l på mindre enn 2 timer, dvs. et inntak på minst 5 glass for gutter og 4 for jenter, viser studier fra 2016 nevroinflammatoriske fenomener som er ansvarlige for hjerneskade som kan vedvare i selve langsiktig, med mer alvorlige konsekvenser for jentene.

I tillegg:

Alkohol er et genotoksisk middel som forårsaker DNA-skader og øker risikoen for kreft i munnen, øsofagus, strupehodet, svelget, leveren, tykktarmen, endetarmen og for kvinner brystkreft. Hos en gravid kvinne krysser alkoholen placentabarrieren og er dermed i stand til å endre det utviklende nervesystemet til embryoet og fosteret.

Ved en mor som ammer, fikk babyen med melken samme konsentrasjon av alkohol som for morsblodet! Dette forårsaker føtal alkoholspektrumforstyrrelser, og er også en årsak til Sudden Infant Death Syndrome.

Vi kan (mer eller mindre) gå tilbake, men...

Disse hjerneforandringene vedvarer lenge etter at en person slutter å bruke alkohol, og produserer et sug etter stoffet som kan føre til tilbakefall hos mer enn 60 % av personene som behandles i løpet av det første året etter behandling, og en person kan ha økt risiko for tilbakefall i mange år .

I 1913 skrev forfatteren Jack London om brukerne:

«John Barleycorn [alkoholen] slukker deres flamme, slukker deres smidighet, og når han ikke dreper dem eller driver dem gale med en gang, gjør han dem til tunge, grove vesener, vri og forvrenger deres opprinnelige godhet og finheten i deres natur ".

Alkoholmetabolisme

Alkoholen er løselig i vann (altså i blod) og har også affinitet til fettvevet i kroppen, inkludert hjernens hvite substans (nevronenes aksoner). Dette forklarer den raske rekkevidden til den svært vaskulariserte hjernen og også lungene, nyrene og leveren, et viktig avgiftningsorgan.

Uavhengig av mengden som konsumeres (ett glass inneholder ca. 10 gr alkohol) kan leveren bare metabolisere en begrenset mengde på 11-15 mg alkohol per time, noe som gjør at overskuddet av alkohol kan sirkulere i kroppen. Omtrent bare 10 % av den inntatte alkoholen vil bli eliminert av nyrene i urinen og av lungene ved pusting. Denne brukes i dag til alkoholtesting.

Oksydasjonen av alkohol består av tre hovedtrinn:

1) i leveren oksideres alkohol av enzymet alkoholdehydrogenase (ADH) i acetaldehyd (veldig giftig og forårsaker bakrus), i nærvær av nikotinamid adenindinukleotid (NAD) avledet fra vitamin B3,
2) alltid i leveren oksideres acetaldehydet i acetat av enzymet aldehyddehydrogenase (ALDH) i nærvær av NAD,
3) acetatet er nå omdannet til Acetyl CoA som for de viktigste næringsstoffene (karbohydrater, lipider og proteiner) som resulterer i CO2 eliminert ved pusten, i fettsyrer, i ketonlegemer (når et overskudd av fettsyrer) og kolesterol.

I Europa

I følge 2019-rapporten fra European School Survey Project on Alcohol and other Drugs (ESPAD), anser ungdommene at alkoholholdige drikker (brennevin, øl, vin, ferdigblandede drikker og cider) er enkle å få tak i sammenlignet med andre ulovlige stoffer. Mellom 1995 og 2019 kan det noteres en generell økning i kraftig episodisk drikking blant jenter (fra 30 % til 34 %) og en nedgang blant gutter (fra 41 % til 36 %), noe som reduserer kjønnsforskjellen over tid.

Verdens helseorganisasjon (WHO) 2019-rapport har funnet at ett av fire dødsfall blant unge voksne var forårsaket av alkohol på grunn av skade.

Dr Carina Ferreira-Borges, fra WHOs regionkontor for Europa, sa: «Når alkohol er en av de største morderne for våre unge mennesker, har vi ikke råd til å være selvtilfredse. Dette er et produkt som gjentatte ganger markedsføres og gjøres tilgjengelig for ungdom til tross for bevis på at alkoholforbruk har en skadelig effekt på hjernens utvikling og fysisk helse. Dette er neste generasjon ledere, og vi må beskytte dem.»

Basert på 2019-tallene fra Eurostat drikker 8,4 % av europeerne alkohol på daglig basis, 28,8 % ukentlig og 22,8 % månedlig. Dette tilsvarer 8,7 liter per år per person på tvers av landene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). Og alkohol er ansvarlig for mer enn 290 000 dødsfall, som representerer 5,5 % av alle dødsfall.

For voksne avslørte en studie laget av European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) at blant de skadde eller drepte sjåførene var det mest ansvarlige stoffet alkohol alene etterfulgt av alkohol kombinert med et annet stoff.

Bare i 2019, etter trafikkulykker, var det 23 000 dødsfall og 120 000 alvorlig skadde.

I 2020 utgjorde antallet dødsfall 42 per million innbyggere i de 27 landene i EU. I følge en studie fra EU-kommisjonen anslås alkohol å være involvert i rundt 25 % av alle dødsulykker, noe som fører til at EU-kommisjonens anbefalinger (2021-2030) inkluderer en nulltoleransegrense for promillekjøring mot «null dødsfall» innen 2050 .

I konklusjonen

Hvis alkoholbruk kan forårsake menneskelige kropps- og mentale skader i alle viktige sensitive perioder av livet med prenatal alkoholeksponering, overstadig drikking av ungdom, sykdommer og overdoser gjennom hele voksenlivet, må seriøse utdannings- og forebyggingsprogrammer utvikles bedre på myndighets- og utdanningsnivå. med ungdommen, men også involvering av foreldrene, og i partnerskap med ikke-statlige organisasjoner (NGOer) og foreninger som viser sannheten om narkotika (og alkohol er et stoff). Dette er allerede nedfelt i de internasjonale og europeiske konvensjonene, men ikke brukt med makt overfor lobbyene. Tilsvarende vellykkede rehabiliteringsprogrammer for alkohol og rusmidler, spesielt de som ikke bruker andre rusmidler som erstatninger, må brukes bredt mot en full bedring, ikke for en enkel og ubrukelig skadereduksjon, og selvfølgelig uten at noen blir etterlatt!

Ikke ødelegg livet ditt med alkohol, vær trygg! ■

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -

2 KOMMENTARER

  1. En veldig interessant og informativ artikkel. Unge mennesker må forhindres fra overdreven bruk ved å gi dem data om kroppsreaksjonene til et tillegg.

  2. Tusen takk for denne faktainformasjonen. Det hjelper å være mer eksplisitt overfor folk når man forklarer faren ved alkohol.

Kommentarer er stengt.

- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -