4.2 C
Brussel
Lørdag, februar 24, 2024
ØkonomiFinansiell sektor: Europeiske tilsynsmyndigheter ser at utvinningen stopper opp blant eksisterende og nye...

Finansiell sektor: Europeiske tilsynsmyndigheter ser at utvinningen stopper opp blant eksisterende og nye risikoer

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
Det institusjonelle rammeverket for EUs finansmarkedstilsyn er definert av ulike myndigheter. Det sentrale tilsynsrammeverket er European System of Financial Supervision (ESFS) som består av de europeiske tilsynsmyndighetene (ESA) og European Systemic Risk Board (ESRB). Den europeiske sentralbanken og myndighetene i bankunionen spiller også en rolle i tilsynet med finansmarkedene.

En rapport fremhever de økende sårbarhetene på tvers av finanssektoren, samt økningen av miljø- og cyberrisiko

Russlands invasjon av Ukraina og dets økonomiske konsekvenser har forverret utsiktene for vekst og inflasjon og ført til økt markedsvolatilitet. Markedets motstandskraft vil kritisk avhenge av evnen til markeder og finansinstitusjoner til å håndtere de økonomiske konsekvensene av den russiske invasjonen av Ukraina, og til å motstå endringer i offentlig politikkstøtte på penge- eller finanssiden uten vesentlige forstyrrelser.

Noen av risikoene som dukket opp i løpet av 2021 og fremhevet i rapporten ble forsterket av Russlands invasjon av Ukraina. EUs økonomi var på vei mot en sterk bedring etter krisen forårsaket av Covid-19-pandemien, og finanssektoren viste seg stort sett motstandsdyktig. Oppgangen ser imidlertid ut til å ha blitt hindret av nye bølger og varianter av viruset, bekymringer angående inflasjonsrisiko, stigende råvarepriser og økt geopolitisk risiko.

Ytterligere sårbarheter og risikoer for det finansielle systemet har bygget seg opp over tid. Finansmarkedene er fortsatt sårbare for endringer i markedssentiment, spesielt hvis de finansielle forholdene strammer til uventet på grunn av inflasjonspress. I eiendomssektoren har vedvarende prisøkninger og høyere låneopptak i husholdningene økt risiko. Samtidig er finanssektoren i økende grad utsatt for miljørisiko og risiko som stammer fra digitalisering.

I lys av risikoene og usikkerheten råder ESAene nasjonale kompetente myndigheter, finansinstitusjoner og markedsdeltakere til å iverksette følgende politiske handlinger:

  1. Finansinstitusjoner bør være forberedt på ytterligere potensielle negative implikasjoner som stammer fra geopolitiske spenninger og sikre overholdelse av sanksjonsregimene som er innført både på EU-nivå og globalt nivå;
  2. Finansinstitusjoner og tilsyn bør forberede seg på en mulig forringelse av eiendelskvaliteten i finanssektoren;
  3. Virkningen av ytterligere økninger i avkastning og plutselige reverseringer av risikopremier på finansinstitusjoner og investorer bør overvåkes nøye;
  4. Detaljinvestorer er spesielt bekymret, og tilsynsmyndigheter bør overvåke risikoen for detaljinvestorer ettersom deres deltakelse i finansmarkedene har økt betydelig de siste årene;
  5. Finansinstitusjoner bør videre innlemme ESG-hensyn i sine forretningsstrategier og styringsstrukturer; og
  6. Med tanke på det høye nivået og hyppigheten av cyberhendelser, bør finansinstitusjoner styrke sin cyberresiliens og forberede seg på en potensiell økning i cyberangrep.
- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -