9.5 C
Brussel
Lørdag april 20, 2024
bøkerAbu Dhabi International Book Fair er vertskap for bokmessedirektører fra hele arabiske...

Abu Dhabi International Book Fair er vertskap for bokmessedirektører fra hele den arabiske verden

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

ABU DHABI, 26. mai 2022 (WAM) — Den 31. Abu Dhabi International Book Fair (ADIBF 2022) var vertskap for det siste møtet med bokmessedirektører fra hele den arabiske verden.

Det 19. møtet med arabiske bokmessedirektører diskuterte spørsmål angående utvikling og fremskritt av disse messene, styrkingen av deres rolle i å støtte forlagssektoren og dens arbeidere, samt måter å fremme deres posisjon som plattformer for å spre kunnskap blant ulike medlemmer av samfunnet.

Representanter for generalsekretariatet for Gulf Cooperation Council (GCC) deltok på møtet, sammen med direktører og tjenestemenn fra bokmesser.

Deltakerne diskuterte utfordringene bokmesser står overfor og hvordan de kan gjøre dem om til lovende muligheter, i tillegg til å utforske den nåværende situasjonen i den arabiske forlagsbransjen og utfordringene forlagene står overfor. Flere tilleggsspørsmål var også på bordet, inkludert rollen som bokmesser spiller for å spre kultur og sivilisert kommunikasjon, samt virkningen de har for å promotere bøker og annet innhold til leserne.

ADIBF vil lede Meeting of Arab Book Fair Directors ettersom presidentskapet for møtet overføres fra Saudi-Arabia til UAE. For det kommende året vil ADIBF overvåke og koordinere med generalsekretariatet for å spore fremgang gjort med utviklingsplaner, i tillegg til å arbeide for å fremme og promotere arabiske bokmesser.

Saeed Hamdan Al Tunaiji, fungerende administrerende direktør for ALC og direktør for ADIBF, sa: "Gjennom innovasjon og samarbeid mellom arrangørene av arabiske bokmesser har vi effektivt støttet regionens forlagsbransje i veksten. Vi har stor tro på disse messene og den sentrale rollen de spiller i utviklingen av lokalsamfunn. Arabiske bokmesser vil utvilsomt spille en konstruktiv rolle for å berike kulturbevegelsen generelt. Vi ser frem til møtets anbefalinger, som tar sikte på å bringe alle anstrengelser for å gjøre det mulig for bokmesser å fortsette å opplyse arabiske sinn, fremme bevissthet og fremme tanke.»

Saad Al Zughaibi, direktør for avdelingen for kultur, turisme og antikviteter i generalsekretariatet til GCC, ønsket velkommen UAEs innsats – representert ved ADIBF-ledelsen – for å organisere og være vertskap for det 19. møtet med direktører for arabisk bokmesse.

"Disse årlige møtene er i samsvar med vedtakene til deres høyheter og eksellenser, kulturministrene i GCC-regionen, for å fremme videre samarbeid i kultursektoren i regionen. Et bredt spekter av emner ble tatt opp under dette møtet for å øke organisasjonsnivået i GCC-bokmesser; presentere og koordinere nye medfølgende kulturelle arrangementer; diskutere emner som støtter bokmesser; og fremme anbefalinger til kulturministerkomiteen, som fremmer felles handling og fremmer kulturbevegelsen," la han til.

Det 19. møtet med direktører for arabiske bokmesser gjennomgikk også fremgangen mot implementering av anbefalingene fra det 18. møtet, i tillegg til å utforske flere temaer foreslått av medlemslandene, inkludert de foreløpige datoene for bokmesser i GCC-land fra 2026 til 2030, også som aktivitetene som følger med disse arrangementene. Deltakerne diskuterte også Gulf Cultural Strategy 2020-2030 og kravene til neste møte.

Abu Dhabi International Book Fair er organisert av Abu Dhabi Arabic Language Center (ALC), en del av Institutt for kultur og turisme – Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi).

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -