4.9 C
Brussel
Onsdag, april 17, 2024
EuropaFå akuttmedisinske forsyninger dit de trengs mest

Få akuttmedisinske forsyninger dit de trengs mest

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Intervju med Olexander Babanin om logistikken til WHOs støtte til Ukraina

Olexander Babanin er logistikk- og driftsansvarlig for WHO, og er ansvarlig for å organisere transporten av viktige medisinske forsyninger og utstyr fra lagringsanlegg til steder over hele verden. I dette intervjuet forklarer Olexander hvordan WHO bestemmer hvilke forsyninger som trengs, hvordan de distribueres og hvordan de kan brukes, i den spesielle konteksten Ukraina har.

Hvorfor trenger Ukraina medisinsk nødhjelp?

Krigen i Ukraina har ikke bare skadet eller ødelagt mange helseinstitusjoner, men den har forstyrret forsyningskjeder av medisinsk utstyr til berørte områder. Innenlandsk produksjon av forsyninger har blitt begrenset av bombeangrep. Forsyning er nødvendig, ikke bare for å behandle de som er skadet i konflikten, men for å ta vare på mange fanget i landet uten tilgang til medisiner, inkludert de med kroniske lidelser som hypertensjon og diabetes.

Hvor kommer WHOs nødhjelpsutstyr fra?

De fleste forsyninger kommer fra WHOs sentrale logistikkhub, som ligger i Dubais internasjonale humanitære by. Navet ble etablert i 2016 for å hjelpe global beredskap og respons på nødsituasjoner, og lar viktige medisinske forsyninger og utstyr lagres og sendes raskt som svar på helsenødsituasjoner over hele verden. Under COVID-19-pandemien vokste knutepunktet raskt for å håndtere 85 % av WHOs medisinske varerespons. WHO mottar også individuelle forsendelser av spesifikke forsyninger til Ukraina fra leverandører over hele verden. Disse ankommer Warszawa i Polen via fly og vei og blir deretter kjørt over grensen til Ukraina.

Hva slags forsyninger sendes til Ukraina?

WHO samarbeider med partnere for å levere hundrevis av tonn livreddende utstyr og medisiner til Ukraina. WHOs nødforsyninger inkluderer standard medisinske sett; oksygen- og oksygengeneratorer; transfusjonssett; elektriske generatorer; kjølekjedeelementer (f.eks. kjøleskap); defibrillatorer (for hjerteinfarkt); skjermer; ventilatorer; ambulanser; og personlig verneutstyr, inkludert kjemikalieverndrakter.

WHO forsyner også Ukraina med hundrevis av traume- og akuttoperasjonssett (TESK) som kan brukes til å utføre operasjoner på opptil 50 pasienter, samt interetatære nødhelsesett (IEHK)

Hvorfor er TESKene så viktige og hva består de av?

Traumesett hjelper lokale kirurger, klinikere og pleiepersonell med å utføre liv- og lemmerreddende prosedyrer. De er spesielt nødvendige i konfliktsituasjoner, når kvaliteten på omsorgen og rask behandling av sår er avgjørende for å redusere sjansen for død og livslange funksjonshemninger betydelig. I krigssoner kan miljøet der denne omsorgen leveres, og kompleksiteten til sår som krever behandling være utfordrende, men allsidigheten til traumesett betyr at de kan brukes selv under de vanskeligste omstendighetene.

Innenfor disse settene inkluderer vi derfor:

  • legemidler og medisiner, inkludert morfin, antibiotika og behandling mot stivkrampe;
  • desinfeksjonsmidler og hansker;
  • anestesimidler;
  • bandasjer, gipsstøpt materiale og skinner;
  • generelle og spesialiserte kirurgiske instrumenter for å utføre en rekke operasjoner, inkludert beinkirurgi, hudtransplantasjoner og keisersnitt.

Hvordan er IEHK-ene forskjellige?

IEHK-ene leverer essensielle medisiner og medisinsk utstyr for å fylle umiddelbare medisinske hull for opptil 10 000 mennesker i omtrent 3 måneder, inkludert behandlinger for hjerte- og karsykdommer og lungesykdommer og diabetes.

De inneholder:

  • medisiner og medisiner, inkludert antibiotika, øyesalver, vitaminer, smertestillende midler, insulin og medisiner for å lindre allergiske reaksjoner;
  • medisinsk utstyr og utstyr, som katetre, tang, stetoskoper, termometre og blodtrykksmålere;
  • generelle forsyninger, inkludert forklær, bandasjer, kanyler, tourniquets og sprøyter.

Hvordan kommer disse settene og andre forsyninger dit de trengs?

WHO/Europes Operational Supply and Logistics (OSL)-team organiserer sammen med hovedkvarterets OSL-team konvoier med nødvendige forsyninger fra WHO-lager i Dubai og fra andre distribusjonssentre via Polen til Ukraina.

WHOs landskontor i Ukraina mottar og lagrer forsyninger ved ankomst og organiserer distribusjon i henhold til en plan avtalt med helsedepartementet.

Hvordan vurderes behov i landet og hvem mottar WHO-forsyninger?

Det ukrainske helsedepartementet oppdaterer stadig landskontoret om nye behov, og har kontakt for å distribuere forsyninger til helseavdelinger på oblastnivå så snart de ankommer.

Forsyningene blir deretter distribuert til hvert hjørne av landet, og når både akutt og kronisk syke mennesker, de som er skadet i den pågående krigen og de som trenger omsorg for en rekke kroniske tilstander.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -