2.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Redaktørens valgPave Frans berømmer det russiske overhodet for de gamle troende for hans...

Pave Frans berømmer det russiske overhodet for de gamle troende for hans "fredsholdning"

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Den 7. mai, russisk leder av Worldwide Union of Old Believers (gamle troende er østlige ortodokse kristne som opprettholder de liturgiske og rituelle praksisene til den russisk-ortodokse kirken slik de var før reformene til patriark Nikon av Moskva mellom 1652 og 1666) Leonid Sevastianov mottok et personlig håndskrevet brev fra pave Frans.

Brevet var også adressert til Svetlana Kasyan, en berømt russisk operasanger og Leonids kone. Paven takket dem for deres "fredsholdning" og la til "vi kristne må være ambassadører for fred, utføre fred, forkynne fred, leve i fred."

Pave Frans til Leonid Sevastianov Pave Frans berømmer det russiske overhodet for de gamle troende for hans "fredsholdning"
Brev fra pave Frans til Leonid Sebastianov

De to religiøse lederne Leonid og Francis kjenner hverandre godt, og det er ganske åpenbart at sistnevnte finner et mer vennlig øre hos den første enn hos patriarken av Moskva Kirill, i disse krigstidene. Kirill har brukt sin stilling for å hjelpe Kremls propaganda som rettferdiggjør krigen i Ukraina, mens Leonid Sevastianov, fortsatt bosatt i Moskva, modig har gitt uttrykk for sin mening om at Kirill tok alvorlig feil, og at krigen i det minste var tvilsom: «Vi vet ikke hvorfor denne krigen: av hvilke grunner ? For hvilke mål?" sa han, og unngikk ikke begrepet til tross for den russiske loven som forbyr bruken av ordet "krig" når han snakket om Ukrainas invasjon av russiske tropper. Og når det gjelder Kirill: «Logikken ville ha det til at påsken er et øyeblikk for menneskeheten, og ikke for politikk. Men Kirills uttalelser indikerer noe annet. Og de betegner kjetteri.»

Dette er sterke uttalelser som gjenspeiler de fra Francis Corriere della Sera etter at han snakket med Kirill: "Patriarken kan ikke forvandle seg til Putins altergutt."

Francis er også en stor fan av Svetlana Kasyan, og nylig slapp hun hennes første soloalbum som hun kalte "Fratelli Tutti", som en hyllest til pavens leksikon utgitt et år før. Tittelen og konseptet til albumet, på vei mot universell fred blant folk i ethvert land og hvilken som helst tro, var på en måte profetisk: det er mer enn noen gang behov for mer forståelse, mer kjærlighet, mer brorskap. Det er også budskapet til Sevastianov, et budskap som han gjerne vil formidle til de politiske lederne i landet han bor i.

De siste månedene har Kirill blitt avvist av hundrevis av ortodokse ledere og prester over hele verden, men også i Russland, til tross for risikoen som alle som kritiserer krigen og dens forsvarere tar. I fremtiden, når dette vil være over, kan det skje at den russisk-ortodokse kirke fullstendig mister sin makt selv i Russland, og hvem vet hvem som vil kunne få åndelig ledelse da. Faktisk kan det være hvem som helst enn den nåværende ledelsen i den russisk-ortodokse kirken, som allerede har for mye kompromittert seg inn i politikk og krigsvansker.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -