9.7 C
Brussel
Søndag, desember 10, 2023
Amerika15 frivillige organisasjoner+ sender brev til sekretær Blinken for å kaste pro-russisk antikultorganisasjon...

15 frivillige organisasjoner+ sender brev til sekretær Blinken for å kaste pro-russisk antikultorganisasjon ut av FN

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

2. juni har 15 frivillige organisasjoner pluss 33 lærde og kjente aktivister skrevet til USAs utenriksminister, for å be ham starte en prosedyre for å få UN ECOSOCs rådgivende status for organisasjonen FECRIS trukket tilbake. Det er en svært sjelden forespørsel basert på det faktum at tilknyttede foreninger til FECRIS, en fransk "antisekterisk" paraplyorganisasjon, har engasjert seg i den russiske anti-vestlige propagandaen i årevis, og fortsatte å støtte Kreml på illevarslende måter i begynnelsen av krigen mot Ukraina. Vi gjengir her innholdet i brevet etterfulgt av listen over underskrivere, som inkluderer 15 fremtredende ukrainske lærde.

Kjære sekretær Blinken,
Vi skriver som en uformell gruppe av organisasjoner og enkeltpersoner som er religiøse og sekulære ledere, menneskerettighetsforkjempere, utøvere og lærde for å respektfullt oppfordre deg, som medlem av komiteen for ikke-statlige organisasjoner (NGOer) i De forente nasjoner (FN). ), for å be om tilbaketrekking av rådgivende status som for tiden innehas av FECRIS (den europeiske sammenslutningen av sentre for forskning og informasjon om sekter og kulter) med Det økonomiske og sosiale rådet (ECOSOC).

Dette brevet er et multireligiøst initiativ fra International Religious Freedom (IRF) Roundtable, et multireligiøst, inkluderende (av alle trosretninger og trosretninger), likeverdig statsborgerskapsforum som har bevist at det er mulig å engasjere seg samarbeidende og konstruktivt på tvers av dype forskjeller og øke gjensidig forståelse, respekt, tillit og tillit gjennom felles påvirkningshandlinger.

Mens vi har et ekstremt bredt mangfold av teologiske synspunkter og politiske posisjoner, er vi alle enige om viktigheten av internasjonal religionsfrihet. Det styrker kulturer og gir grunnlaget for stabile demokratier og deres komponenter, inkludert sivilsamfunn, økonomisk vekst og sosial harmoni. Som sådan er det også et effektivt terrorbekjempelsesvåpen da det forebyggende undergraver religiøs ekstremisme. Historie og moderne vitenskap gjør det klart at der folk får lov til å praktisere sin tro fritt, er det mindre sannsynlig at de blir fremmedgjort fra regjeringen, og mer sannsynlig å være gode borgere.
Ved å signere dette brevet har vi valgt å delta i en multireligiøs koalisjon for å oppfordre deg til å frata FECRIS sin rådgivende status med ECOSOC.

I henhold til ECOSOC-resolusjon 1996/31 skal den rådgivende statusen til frivillige organisasjoner med ECOSOC suspenderes i opptil tre år eller trekkes tilbake i følgende tilfelle:

Hvis en organisasjon, enten direkte eller gjennom dets tilknyttede selskaper eller representanter som handler på dens vegne, klart misbruker sin status ved å delta i et mønster av handlinger som er i strid med formålene og prinsippene i De forente nasjoners charter, inkludert udokumenterte eller politisk motiverte handlinger mot medlemsstatene av FN uforenlig med disse formålene og prinsippene.

FECRIS er en franskbasert paraplyorganisasjon som koordinerer med medlemsforeninger i mer enn 40 EU-land og utover. Den ble opprettet i 1994 av en fransk anti-kultforening ved navn UNADFI og mottar all sin finansiering fra den franske regjeringen (mens medlemsforeningene kan motta finansiering fra sine egne regjeringer). I 2009 fikk FECRIS «ECOSOC Special Consultative Status» av FN.

I løpet av sin historie har FECRIS og dets medlemmer samlet et stort antall sivile og kriminelle dommer for sine handlinger som ærekrenker minoritetsreligioner og sprer hatytringer mot dem.

Fra 2009 til 2021 fungerte Alexander Dvorkin, leder av Saint Irenaeus of Lyons Center for Religious Studies i Russland, som visepresident for FECRIS. Siden 2021 har han fortsatt å være medlem av styret. Dvorkin har på vegne av FECRIS vært en sentral arkitekt bak nedslaget mot religiøse minoriteter i Russland og utover, da han spredte sin antireligiøse propaganda og feilinformasjon til andre land, inkludert så langt som til Kina.

Moreover, Alexander Dvorkin has been a driver of the Anti-West propaganda of the Kremlin for years, and directly and publicly attacked the democratic institutions of Ukraine after the Euromaidan protests, accusing them of being members of cults (Baptists, Evangelicals, Greek Catholics, pagans and Scientologists) being used by Western secret services to harm Russia.

Videre har Dvorkin og andre medlemmer og korrespondenter av det russiske FECRIS vært involvert i den konstante propagandaen, som forberedte grunnen og rettferdiggjorde den nåværende krigen i Ukraina, som en krig mot vestlig dekadanse og en krig for å beskytte russiske åndelige verdier.

I løpet av de første fire ukene av krigen i Ukraina har russiske FECRIS-foreninger aktivt støttet krigen og jobbet åpent med russiske rettshåndhevelsesbyråer for å samle informasjon om alle som ville motsette seg den eller til og med bare dele informasjon om ofrene i Ukraina.

Samtidig har Russland vedtatt en lov som fastsetter en fengselsstraff på opptil 15 år for enhver person som «miskrediterer de væpnede styrkene», som inkluderer å snakke om «krig» i stedet for det offisielle russiske uttrykket «spesiell militæroperasjon».

Til nå har det aldri blitt tatt noen disiplin mot Dvorkin og/eller russiske FECRIS-foreninger for deres handlinger som sprer propaganda og katalyserer diskriminering og forfølgelse av religiøse samfunn.

Det er kjent og forstått at FECRIS har kjent til ideologien og handlingene til sine russiske medlemmer i årevis, og har fortsatt å støtte dem, likevel.
FECRIS som en enhet må holdes ansvarlig for aktivitetene til sine russiske medlemsforeninger av følgende grunner:

Mens FECRIS har blitt varslet om den opprørende ideologien og handlingene til Alexander Dvorkin og russiske medlemsforeninger i årevis, har det holdt Dvorkin i sitt styre, som valgte ham to ganger som visepresident, og har støttet foreningene hele tiden, etter å ha aldri tatt eventuelle disiplinære tiltak mot noen av dem.

Faktisk har FECRIS aktivt koordinert som en enhet med russiske myndigheter for å utløse nedslaget mot religiøse minoriteter siden så langt tilbake som i 2009 – samme år som det ble tildelt «ECOSOC Special Consultative Status» av FN.

Bare ideologien og metodikken til FECRIS, som en konstant, er å bruke autoritative regjeringer til å utløse undertrykkelse av religiøse samfunn den stigmatiserer som sekter eller kulter, uten hensyn til deres menneskelige verdighet, samvittighetsfrihet og andre grunnleggende menneskerettigheter.

Avslutningsvis bør FECRIS fratas sin ECOSOC-rådgivende status i FN. Dens mål og aktiviteter er i fullstendig motsetning til FNs mål og formål. Videre støtter russiske FECRIS-medarbeidere aktivt krigen i Ukraina.

Takk for oppmerksomheten på denne viktige saken.

Respektfult

ORGANISASJONER
Bitter Winter, et daglig magasin om religionsfrihet og menneskerettigheter
Båtfolk SOS (BPSOS)
Kampanje for å avskaffe moderne slaveri i Asia (CAMSA)
CESNUR, Senter for studier av nye religioner
Komiteen for religionsfrihet i Vietnam
European Federation for Freedom of Belief (FOB)
European Interreligious Forum for Religious Freedom (EIFRF)
Gerard Noodt Foundation
Human Rights Without Frontiers
Jubileumskampanje USA
All Faiths Network UK
Senter for studier av tros- og samvittighetsfrihet (LIREC)
Den ortodokse komiteen for offentlige anliggender (OPAC)
Ukrainsk forening for religionsstudier (UARR)
Union of Councils for Jøder i det tidligere Sovjetunionen (UCSJ)
INDIVIDUER
Greg Mitchell, leder, IRF Roundtable, leder, IRF-sekretariatet
Prof. Alla Aristova, ukrainsk leksikon
Eileen Barker OBE FBA, professor emeritus, London School of Economics
Prof. Alla Boyko, Institutt for journalistikk, Shevchenko-universitetet i Kiev – Ukraina
Keegan Burke, DC-avdelingsdirektør Alliance of Religions
Prof. Yurii Chornomorets, Drahomanov-universitetet – Ukraina
Anuttama Dasa, global kommunikasjonsdirektør, International Society for Krishna Consciousness (ISKCON)
Soraya M Deen, grunnlegger, muslimske kvinnelige høyttalere
Nguyen Dinh Thang, PhD, vinner av Asia Democracy and Human Rights Award 2011
Prof. Vitalii Dokash, visepresident, Ukrainian Association of Religious Studies (UARR)
Prof. Liudmyla Fylypovych, visepresident Ukrainian Association of Religious Studies (UARR)
George Gigicos, medgründer og styreleder, The Orthodox Public Affairs Committee (OPAC)
Nathan Haddad, koordinator, OIAC (Organisasjonen av iranske amerikanske samfunn)
Lauren Homer, president, Law and Liberty Trust
PhD Oksana Horkusha, Institutt for filosofi ved National Academy of Sciences of Ukraine
Massimo Introvigne, sjefredaktør, Bitter Winter, et daglig magasin om religionsfrihet og menneskerettigheter
Ruslan Khalikov, PhD, styremedlem, Ukrainian Association of Researchers of Religion
Prof. Anatolii Kolodnyi, president, Ukrainian Association of Religious Studies (UARR)
PhD. Hanna Kulagina-Stadnichenko, sekretær, Ukrainian Association of Religious Studies (UARR)
Larry Lerner, president for Union of Councils for Jews i det tidligere Sovjetunionen (UCSJ)
PhD Svitlana Loznytsia, Institutt for filosofi ved National Academy of Sciences of Ukraine
Prof. Raffaella Di Marzio, administrerende direktør, Senter for tros- og samvittighetsfrihet (LIREC)
Hans Noot, president, Gerard Noodt Foundation
Prof. Oleksandr Sagan, visepresident, Ukrainian Association of Religious Studies (UARR)
Bachittar Singh Ughrha, grunnlegger og president, Senter for forsvar av menneskerettigheter
Prof. Roman Sitarchuk, visepresident, Ukrainian Association of Religious Studies (UARR)
Rev. Dr. Scott Stearman, FN-representant, Baptist World Alliance
Prof. Vita Tytarenko, Grinchenko University – Ukraina
Andrew Veniopoulos, medgründer og nestleder, The Orthodox Public Affairs Committee (OPAC)
PhD Volodymyr Volkovsky, Institutt for filosofi ved National Academy of Sciences of Ukraine
Martin Weightman, direktør, The All Faith Network
Prof. Leonid Vyhovsky, Khmelnytsky University of Law – Ukraina
Prof. Victor Yelenski, National Academy of Sciences of Ukraine, tidligere medlem av det ukrainske parlamentet
Æresmedlem av Europarådets parlamentariske forsamling

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -