18.3 C
Brussel
Tirsdag september 26, 2023
Redaktørens valgDen spanske psykiateren Criado dømt til ett års fengsel

Den spanske psykiateren Criado dømt til ett års fengsel

Den spanske psykiateren Criado dømt til ett års fengsel for "upassende, stygg og ydmykende" behandling av pasienten

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Den spanske psykiateren Criado dømt til ett års fengsel for "upassende, stygg og ydmykende" behandling av pasienten

Den spanske psykiateren Criado er nettopp dømt til ett års fengsel for "upassende, stygg og ydmykende" behandling av pasienten sin. I tillegg vil psykiateren, med praksis i Sevilla, måtte kompensere offeret med 5,000 euro for moralsk skade.

Artikkelen er opprinnelig skrevet på spansk av Rosalina Moreno. for det berømte juridiske nyhetsrommet CONFILEGAL. [Her er det oversatt for å gjøre det kjent på andre språk]

Den 9. straffedomstolen i Sevilla (Spania) har fordømt en psykiater, José Javier C.F., til ett års fengsel for en forbrytelse mot moralsk integritet, med den skjerpende omstendigheten unødig forsinkelse, for «upassende, vulgær og ydmykende” behandling av en av pasientene hans.

1 ÅRS fengsel og 5.000 euro kompensasjon for moralsk skade

I tillegg til fengselsstraffen ble han forbudt å kommunisere med eller nærme seg offeret innen 300 meter i to år og dømt til å betale offeret 5,000 euro i erstatning for moralsk skade.

Kjennelsen, som ble avsagt 31. juni (352 /2022), ble signert av dommer Isabel Guzmán Muñoz og har nettopp blitt offentlig.

Pasienten sendte inn klagen 17. desember 2015 sammen med syv andre kvinner som rapporterte lignende hendelser, men som ikke fortsetter disse sakene, da de er erklært foreldet etter anke ved kjennelse av 11. januar 2017 av Sevilla provinsdomstol ( syvende seksjon).

Saken har vært håndtert av advokat Inmaculada Torres Moreno.

DE BEVORTE FAKTA

Lederen av Criminal Court 9 i Sevilla anser det bevist at saksøker deltok på den private konsultasjonen av José Javier C.F., i Sevilla, 20. og 26. januar og 4. og 9. februar 2015 – den første av dem i følge med mannen hennes – og mottok "til enhver tid upassende, stygg og ydmykende behandlingav den domfelte, som,uten på noe tidspunkt å interessere seg for hennes psykiatriske historie, kontinuerlig ytret nedverdigende uttrykk og spurte om sexlivet hennes.».

Ifølge henne spurte han henne "hvor mange ganger hun hadde knullet den uken" eller kommenterte at det var for ingenting å sende piller til henne"fordi en god faen ville kurere henne", oppfordrer henne til"bruk røde thongs, røde høye hæler ... fordi det var hva mannen hennes og enhver mann ville få henne slik” (bevegelser med armen for å simulere en ereksjon).

bruk røde thongs, røde høye hæler ... fordi det var hva mannen hennes og enhver mann ville få henne slik

Dommeren beskriver i kjennelsen ulike setninger som psykiateren uttalte til offeret i disse konsultasjonene, der han ofte henvendte seg til henne med uttrykk som "gal" (noen ganger til og med foran andre pasienter), og fortalte henne også "denne gale kvinnen kan ikke kureres“, samtidig som hun opprettholder en spøkefull holdning til henne for å være fan av fotballklubben Real Betis Balompié eller like påskeuken.

Ifølge dommeren, offeret, som presenterte depressive episoder av angst, "brukes til å forlate konsultasjonene i en tilstand av motløshet og angst", og etter å ha rådført seg med mannen sin, bestemte hun seg for å slutte å gå ...

AKKERENS UTTALELSE ER 'HELT TRODIBEL'.

Påtalemyndigheten anklaget ham for en kontinuerlig forbrytelse mot moralsk integritet, artikkel 74 og 173.1 i den spanske straffeloven, og ba om at han ble dømt til to års fengsel og at han ble forbudt å kommunisere med eller nærme seg offeret innen 300 meter i tre år, og at han erstatter offeret med 6,000 euro.

Den private påtalemyndigheten anklaget ham på sin side for en forbrytelse mot moralsk integritet i henhold til artikkel 173.1, og krevde to og et halvt års fengsel, et forbud mot kommunikasjon og nærme seg innenfor 500 meter fra offeret i en periode på fem år lenger enn den idømte fengselsstraffen og 40,000 euro i erstatning for den fysiske og psykiske skaden og den moralske skaden forårsaket.

Ved å idømme fengselsstraffen verdsatte dommeren spesielt «alvoret» av fakta, «med sin oppførsel å skade integriteten til en svært sårbar person, i lys av hans spesifikke medisinske situasjon, og likeledes det faktum at handlingen ikke var en isolert handling", som spesifiserer at "kriminell kontinuitet ikke straffes som sådan, siden i forbrytelser mot moralsk integritet er nedverdigende behandling integrert ved en gjentakelse av handlinger som kan settes inn i den typiske handlingsenheten fastsatt i artikkel 173. 1 i straffeteksten , som i seg selv utelukker begrepet kontinuerlig lovbrudd».

Guzmán Muñoz indikerer at det ikke er behørig akkreditert at offeret har lidd objektiv psykologisk skade som følge av handlingene til den domfelte. Han forklarer imidlertid at den akkrediterte virkeligheten av fakta og innholdet viser en situasjon med "uunngåelig moralsk skade utover objektiv verifisering". Hun hevder at i dette tilfellet er den moralske skaden "følger av den beskyttede juridiske rettigheten og alvoret i handlingen som har skadet henne straffbart“, og dømmer derfor José Javier CF til å kompensere saksøkeren med 5,000 euro.

Et beløp som dommeren vurderer "forholdsmessig og tilstrekkelig” i lys av omstendighetene i saken, konteksten hendelsene fant sted i og beskrivelsen av dem; deres varighet, samt innvirkningen som hendelsene har hatt på offeret, deres utvikling og skaden på verdighet forårsaket, uten å nå det beløpet som den private påtalemyndigheten har krevd, med den begrunnelse at de mulige konsekvensene ikke er uttrykkelig definert.

Dommeren understreket at påtalemyndighetens bevis fokuserte på offerets vitneforklaring, som "er helt troverdig", å være "klar og grundig, til tross for tiden som har gått siden hendelsene, sammenhengende, uten motsetninger og vedvarende", er "omgitt av objektive perifere bekreftelser som forsterker plausibiliteten til hennes vitnesbyrd” og “støttes” av ulike medisinske og psykologiske rapporter.

Dommeren viser således til vitneforklaringen til saksøkers eksmann, som fulgte henne i den første konsultasjonen, eller vitneforklaringen fra flere pasienter som oppsøkte psykiaterens praksis for ulike psykiske problemer og som samtykket «om den ydmykende behandlingen de ble gitt, hvor tiltalte gjentatte ganger engasjerte seg i oppførsel av seksuell karakter, [og de] ble utsatt for kontinuerlige avhør for å finne ut deres seksuelle smak, noe som gjorde at de følte seg ydmyket og ikke behandlet med respekt".

"Disse vitnene har fortalt om sine ulike erfaringer i den muntlige rettssaken, som ikke vil bli behandlet i denne avgjørelsen, for ikke å forårsake noen forsvarsløshet ettersom de er erklært foreldet og ikke kan straffeforfølges, men selv om de ikke avhøres, deres vitnesbyrd om referanse må verdsettes, ”Forklarer hun.

FØLELSER AV KNEST OG MINDREVERDIGHET

Sorenskriveren understreker at i den aktuelle saken, "offerets uttalelse, vedvarende, sammenhengende og objektivt bekreftet, er rasjonelt tilstrekkelig til å bevise at forbrytelsen er begått, til tross for at tiltalte, ved å bruke sin rett til forsvar, benekter fakta, selv etter å ha behandlet pasienter på en kjent og nær måte, eller etter å ha brukt et grovt uttrykk med dem, da kraften i uttalelsene motsier hans versjon av fakta".

Etter dommerens mening, "det er ingen tvil om at en psykiaters underkastelse av en pasient med psykiske lidelser for en ydmykelsessituasjon med kommentarer" slik som de som er beskrevet i regelen, utgjør oppførselen som er straffbar i henhold til artikkel 173 i den spanske straffeloven, siden "slike uttrykk er ikke bare upassende for lege-pasient-forholdet, men skapte også følelser av angst og mindreverdighet hos offeret, som sannsynligvis vil ydmyke henne, tatt i betraktning at hun var en spesielt sårbar person på grunn av hennes psykiatriske historie.".

Dommen er ikke endelig. Det kan ankes til provinsdomstolen i Sevilla.

slike uttrykk er ikke bare upassende for lege-pasient-forholdet, men skapte også følelser av angst og mindreverdighet hos offeret

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -