11.8 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiEn mystisk "Master of the Universe" fra det gamle Palmyra har endelig blitt...

En mystisk "Master of the Universe" fra det gamle Palmyra har endelig blitt identifisert

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Mer fra forfatteren

En ukjent gud beskrevet i inskripsjoner fra den gamle byen Palmyra, som ligger i det moderne Syria, har lenge forundret forskere. Men nå sier en forsker at hun har tatt saken, rapporterer Live Science. Palmyra har eksistert i årtusener, og byen blomstret for rundt 2,000 år siden som et handelssenter som koblet Romerriket med handelsruter i Asia, som Silkeveien. Den navnløse guddommen er nevnt gjentatte ganger i en rekke arameiske inskripsjoner på Palmyra. Mange av disse inskripsjonene er rundt 2000 år gamle. Den ukjente guden har blitt kalt «han hvis navn er velsignet for alltid», «universets herre» og «den barmhjertige», ifølge vitenskapstidsskriftet Science i Polen. Alexandra Kubiak-Schneider, en forsker ved universitetet i Wroclaw i Polen, sammenlignet Palmyra-inskripsjonene med inskripsjoner funnet i andre mesopotamiske byer fra det første årtusen f.Kr. Hun oppdaget at gudene som ble tilbedt i Mesopotamia ble navngitt på samme måte som den ikke navngitte guden Palmyra. For eksempel ble Bel-Marduk - den øverste guden i Babylon - også kalt "den barmhjertige". Uttrykket «Verdens Herre», som «Universets Herre», brukes noen ganger for å referere til Baal-Shamin, himmelens gud. Kubiak-Schneider antyder at den ukjente guddomen nevnt i Palmyra-inskripsjonene ikke er én gud, men flere guddommer, inkludert Bel-Marduk og Baal-Shamin. Hun hevder også at folk ikke nevnte navnene på gudene som et tegn på respekt for dem.

Dessuten, når folk skrev inskripsjoner som ba om guddommelig inngripen, henvendte de seg ikke alltid til en spesifikk gud, men heller til enhver gud som kunne høre deres bønner. "Det var ingen navnløs gud, noen gud som lyttet til bønner og viste gunst til personen som henvendte seg til ham, fortjente evig ros," sier Kubiak-Schneider.

Live Science-redaktører nådde ut til forskere som ikke var involvert i studien for å få deres perspektiv. De svarte forskerne var forsiktige med denne antagelsen. "Kubiak-Schneider presenterte hypotesen sin for det vitenskapelige samfunnet, som vil diskutere den, og hver vitenskapsmann vil bestemme seg for å akseptere eller avvise den, og presentere motargumenter i sistnevnte tilfelle," sier Leonardo Gregorati, en arkeolog og forfatter av studier om historien til Palmyra. En annen forsker, som ønsket å være anonym, var enig i at den ikke navngitte guddomen sannsynligvis var flere guddommer, men uttrykte bekymring for at noen av de babylonske tekstene sitert av Kubiak-Schneider som argumenter går før Palmyra-inskripsjonene i århundrer.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -