5.8 C
Brussel
Tirsdag februar 27, 2024
EuropaTopprettighetseksperter stiller spørsmål med «dobbeltstandard» om Ukrainas fordrevne krig

Topprettighetseksperter stiller spørsmål med «dobbeltstandard» om Ukrainas fordrevne krig

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

En topp FN-utnevnt menneskerettighetsekspert torsdag tok opp problemet av en påstått "dobbel standard" i Polen og Hviterussland overfor de som er tvunget til å flykte fra krigen i Ukraina.
Mr. González Morales refererte til tredjelandsborgere som hadde vært basert i Ukraina ved krigens utbrudd, spesielt mennesker av afrikansk avstamning og andre rasemessige og etniske minoriteter, som han hevdet ikke hadde funnet det så lett å integrere seg i polske samfunn.

Ofre for "samme krig"

"Selv for de som har flyktet fra den samme krigen, selv om alle ble akseptert for innreise til Polen og har mottatt bistand fra staten, er ikke tredjelandsborgere beskyttet under det samme juridiske rammeverket," sa González Morales og la til at "dette dobbeltmoralsk tilnærming» hadde skapt en følelse av diskriminering blant tredjelandsborgere.

"De med spesifikke sårbarheter, inkludert de med irregulær migrasjonsstatus, har økte vanskeligheter med å få oppholdstillatelse og riktig husly."

Spesialrapportørens kommentarer kom på slutten av hans offisielle besøk til Polen og Hviterussland – inkludert grenseområdet mellom de to landene.

Bevæpning av de sårbare

Det var der spenningen blusset opp sent i fjor da mellom 2,000 og 4,000 migranter – mange fra Syria, Irak og andre deler av Midtøsten – ble tvunget til å slå leir under iskalde forhold, før den politiske striden ble løst.

González Morales sa at selv om grenseområdet var "relativt rolig sammenlignet med forrige vinter", hadde noen migranter som inkluderte nyankomne forblitt strandet mellom Polen og Hviterussland, "og utsatt for vold og tilbakeslag fra begge sider".

På hviterussisk side hadde migranter blitt satt i "de facto internering" ved et lukket midlertidig logistikksenter, hvor de nå holdt tilflukt.

Barn og gravide stenger inne

På den polske siden av grensen forklarte spesialrapportøren med bekymring at «migrantbarn og de med deres familier – og gravide kvinner – forblir internert i lukkede immigrasjonsfasiliteter».

Han insisterte på at barn og andre sårbare individer «ikke burde bli innelåst» på grunn av deres migrasjonsstatus.

«Alternative mottaks- og omsorgsmuligheter finnes i Polen», sa Morales, før han oppfordret myndighetene «å umiddelbart løslate enslige barn, barn med deres familier, gravide kvinner og individer med psykiske lidelser i åpne fasiliteter».

Den polske regjeringen hadde gitt «betydelig støtte til et stort antall flyktninger på flukt fra Ukraina», fortsatte spesialrapportøren.

Han la til at denne statlige bistanden, kombinert med polske folks «solidaritet og generøsitet» til ukrainere, hadde resultert i at mer enn to millioner av dem ble i Polen.

"Dette forklarer hvorfor jeg ikke ser flyktningleirer i Polen," sa González Morales.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -