1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
Nyheter'Verden svikter ungdomsjenter' advarer UNFPA-sjef, som rapporten viser tredje...

«Verden svikter ungdomsjenter» advarer UNFPA-sjefen, ettersom rapporten viser at en tredjedel av kvinnene i utviklingsland føder på tenårene

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
Nesten en tredjedel av alle kvinner i utviklingsland, begynner å få barn i en alder av 19 eller yngre, og nesten halvparten av førstefødsler til ungdom, er til barn eller jenter på 17 år eller under, nye forskning utgitt tirsdag av UNFPA, avslører FNs organ for seksuell og reproduktiv helse.
Mens den totale fruktbarheten over hele kloden har falt, har UNFPA Rapporten viser at kvinner som begynte å føde i ungdomsårene, hadde nesten fem fødsler da de nådde 40, i perioden som ble undersøkt i rapporten, mellom 2015 og 2019.

Kjønnsbaserte ulikheter og inntektsforskjeller fremheves som sentrale i å gi næring til tenåringsgraviditeter ved å øke antallet barneekteskap, holde jenter ute av skolen, begrense karriereambisjonene deres, og begrense helsetjenester og informasjon om sikker sex med samtykke.

Å forankre disse ulikhetene er klimakatastrofer, Covid-19 og konflikt, som alle øker liv rundt om i verden, utsletter livsgrunnlaget og gjør det vanskeligere for jenter å ha råd til eller til og med fysisk nå skole og helsetjenester. Dette gjør titalls millioner enda mer sårbare for barneekteskap og tidlig graviditet.

"Glarende skiltpost"

"Når nesten en tredjedel av alle kvinner i utviklingsland blir mødre i ungdomsårene, er det klart at verden svikter ungdomsjenter," sa UNFPAs administrerende direktør Dr. Natalia Kanem. "De gjentatte svangerskapene vi ser blant ungdomsmødre er et grelt skilt at de desperat trenger seksuell og reproduktiv helseinformasjon og tjenester.»
Etter å ha fått sitt første barn, er ytterligere fødsel i ungdomsårene vanlig for barnemødre, sa UNFPA.

Blant jenter med en første fødsel ved 14 år eller yngre, har nesten tre fjerdedeler også en ny fødsel senere i ungdomsårene, og 40 prosent av de med to fødsler går videre til en tredje fødsel før de forlater tenårene.

De fleste fødsler blant jenter under 18 år i 54 utviklingsland rapporteres som som finner sted innenfor et ekteskap eller forening.

Selv om mer enn halvparten av disse svangerskapene ble klassifisert som «tilsiktet», kan unge jenters evne til å bestemme om de skal få barn være sterkt begrenset. Rapporten finner at ungdomsgraviditet ofte – om enn ikke alltid – er drevet av mangel på meningsfulle valg, begrenset handlefrihet og til og med tvang eller tvang, sa UNFPA.

Sårbar for alvorlige rettighetsbrudd

Komplikasjoner fra fødsel er en ledende årsak til død og skade for ungdomsjenter, men å være en ungdomsmor kan også føre til andre alvorlige brudd på deres menneskerettigheter og alvorlige sosiale konsekvenser, inkludert barneekteskap, vold i nære partnere og psykiske helseproblemer.

Og de yngste barnemødrene har størst risiko.

UNFPA/Thalefang Charles

Nesten en tredjedel av alle kvinner i utviklingsland begynner å føde i en alder av 19 år og yngre.

Over hele kloden er det oppmuntrende tegn på synkende nivåer av morskap i barndommen og ungdomsårene, sa FN-byrået.

Men nedgangen har vært "alarmerende sakte", ifølge UNFPA, med rundt tre prosentpoeng per tiår.

"Myndighetene må investere i ungdomsjenter og hjelpe utvide sine muligheter, ressurser og ferdigheter, og dermed bidra til å unngå tidlige og utilsiktede graviditeter,” sa Dr. Kanem. "Når jenter meningsfullt kan kartlegge sin egen livsløp, vil morskap i barndommen bli stadig mer sjeldne."

Anbefalinger

Rapporten legger ut anbefalinger til beslutningstakere, inkludert behovet for å gi jenter omfattende seksualundervisning, mentorskap, sosial støtte og helsetjenester av høy kvalitet.

Den oppfordrer også familier til å gi større økonomisk støtte og engasjere lokale organisasjoner, alt innenfor en støttende politikk og juridisk ramme som anerkjenner rettighetene, kapasitetene og behovene til ungdom, spesielt marginaliserte ungdomsjenter.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -