14.5 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiDen forsvunne graven til Alexander den store

Den forsvunne graven til Alexander den store

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Appell for støtte, Marrakech jordskjelvofre trenger din hjelp

0
Marrakech-regionen 8. september 2023 var en av de mest voldelige i Marokkos historie. Den landlige provinsen Al Haouz ble hardt rammet, noe som resulterte i tap av mange liv og ødeleggelse av hele landsbyer;
psykisk helse

Europas mest stressede land revolusjonerer psykisk helsevesen

0
Oppdag den skjulte virkeligheten til Hellas psykiske helsekrise og dens innsats for å forbedre tjenestene. Lær om 5-årsplanen og utfordringene du står overfor.
Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Et av antikkens uløste mysterier er den utslitte graven til Alexander den store. Hans biograf Arrian / Arrian of Nicomedia, eller Flavius ​​​​Arrian, er en greker som levde i Romerriket, historiker, politiker og filosof. Det regnes som den mest pålitelige kilden for livet til Alexander den store. Han nevner ikke begravelsesforberedelser, men Diodorus Siculus/Siculus (90 f.Kr. – ca. 30 f.Kr.) gammel gresk historiker, forfatter av Bibliotheca historica («Historiens bibliotek») bestående av 40 bøker, delt i tre deler, tar opp utfordring i sitt "bibliotek". Diodorus forteller at Alexanders kropp ble mumifisert på egyptisk vis (han var tross alt den forrige farao av ​​Egypt) og plassert i en massiv gylden antropoid sarkofag (lik Tutankhamons sarkofag), som deretter ble plassert i en annen gylden kiste, dekket med porfyr . Alexanders grav er plassert i en diger og rikt dekorert vogn. Hun drar, trukket av 64 muldyr fra Persia for den lange reisen til Alexanders siste hvilested. Kortesjen har til og med sitt eget team med veibyggere for å jevne veien. Den endelige destinasjonen sies å være Egypt, nærmere bestemt tempelet til Amun Ra i oasen Siwa, i den vestlige ørkenen. Imidlertid marsjerte Ptolemaios Soter, en av Alexanders generaler som til slutt skulle oppdage den gresk-egyptiske avstamningen til Egypts ptolemaiske faraoer, sin hær inn i Syria for å møte kortegen. Ptolemaios foreslår Alexandria (i stedet for Siva) som endepunktet for Alexanders sarkofag.

Andre hevder at Perdiccas, en annen av Alexanders generaler, faktisk eskorterte kortegen tilbake til Aigai i Makedonia – stedet hvor Alexanders forfedre ble gravlagt. Perdiccas ble utnevnt til regent for Alexander IV, spedbarnssønnen til Alexander den store, og derfor antas det ofte, som Aelian skriver, at Ptolemaios Soter tvangsbevilget sarkofagen til Alexander den store fra generalen Perdiccas og tok den med til Alexandria for propagandaformål. .

Det ville være logisk for Aleksanders grav å være i Egypt: dermed ville kravene til tronen til den mindreårige Alexander IV, av Ptolemaios selv, bli legitimert. Alexander IV var den rettmessige arvingen til imperiet, og den eneste omstendigheten som nektet arven hans var det faktum at han ikke var ren gresk; som sønn av Roxana, Alexanders persiske (baktriske) kone. Så hva ville Ptolemaios egentlig ha gjort med Alexanders sarkofag for å fremme hans krav på Egypts trone?

Det er fullt mulig at Ptolemaios gjemte sarkofagen i Levan, Fønikia, som en metode for å minimere innflytelsen fra det Alexandriske kongedynastiet. Da han møtte kortegen, skal Ptolemaios ha tatt sarkofagen til Syria, et område som omfattet hele den Levantinske kysten.

Problemet er at Alexander den stores grav helt mangler i historien. Beliggenheten er et av de største mysteriene i den arkeologiske verden. Så hvor hviler til slutt Alexanders utsmykkede sarkofag?

Og det store søket begynner. Arkeologer, historikere, forfatter-forskere har gjennom årene "oppdaget" graven til Alexander den store.

I 1887 rapporterte Osman Hamdi Bey, direktør for det osmanske keiserlige museet i Istanbul, om et stort funn i Sidon, Libanon. To sett med underjordiske kammer har blitt oppdaget og åpnet. Det er et stort antall sarkofager. En av disse er en praktfull sarkofag skåret ut av gresk pentelisk marmor (det samme som brukes som Akropolis), som er omgitt av noen av de fineste klassiske greske skulpturene som noen gang er oppdaget. Sarkofagen er av riktig alder og kontekst for å bli assosiert med Alexander; men denne "oppdagelsen" gir også flere problemer, ettersom beskrivelsene av sarkofagen i Diodorus' "Library of History" ikke samsvarer med denne marmorsarkofagen, og stedet der den ble funnet virker også usannsynlig. Stilt overfor disse vanskelighetene ble sarkofagen tilskrevet Abdalonim, en fønikisk konge av Sidon utnevnt av Alexander selv.

Etter årtusener med leting tror arkeologer at de har funnet graven til Alexander den store. Nå er minst to forskere sikre på at de har løst mysteriet.

To moderne eksperter kan endelig ha løst dette eldgamle mysteriet. Forfatter og forsker Dr. Andrew Michael Chugg ("The Lost Tomb of Alexander the Great") og arkeolog Liana Suvaltsi tror, ​​hver på sin måte, at de kommer nærmere sannheten ...

Det er mange flere spørsmål om Alexanders begravelse enn – klare svar. I følge National Geographic er moderne historikere stort sett enige om at den gamle kongen ble gravlagt i Alexandria i Egypt.

Da han døde i en alder av 32, begravet rådgiverne ham først i Memphis, Egypt, før de bestemte seg for Alexandria. Graven hans blir et sted for tilbedelse. En periode med jordskjelv og stigende havnivåer begynner, som truer byen.

Suvaltsi mener at graven til Alexander ligger i ruinene av den gamle festningen i Siwa, Egypt. I 2019 lyktes Calliope Limneos-Papakosta, direktør for Hellenic Research Institute of the Alexandrian Civilization, med å grave ut under dagens Alexandria og gjorde et stort gjennombrudd i å finne herskerens grav.

– Dette er første gang de opprinnelige fundamentene er oppdaget, sier arkeolog Fredrik Hibbert. "Det ga meg gåsehud da jeg så det."

Selv om det er et lovende sprang fremover, er Alexanders grav ennå ikke funnet. Historien sier at kroppen hans forsvant da den romerske keiseren Theodosius forbød hedensk tilbedelse i 392. De to konkurrerende teoriene om Chug og Suvaltsi konvergerer likevel.

Ifølge Expressen mener Suvaltsi at Alexanders ønske var å bli gravlagt i tempelet til den egyptiske guden Amun Ra. Dette førte til at hun ba om tillatelse til å grave ut oasen Siwa i 1984, som egyptiske myndigheter ga henne i 1989. De oppdaget løvesatuer, en inngang og en 5,651 kvadratmeter stor hellenistisk kongegrav. Suvaltsi mener at utskjæringene og inskripsjonene som refererer til transport av en kropp ble skrevet av Alexanders berømte følgesvenn, Ptolemaios.

På den tiden sa Suvaltsi: "Jeg er ikke i tvil om at dette er Alexanders grav... Jeg vil at alle [grekerkolleger] skal føle seg stolte fordi greske hender har funnet dette veldig viktige monumentet."

Selv om det i 1995 ble kunngjort at graven til den gamle kongen endelig hadde blitt oppdaget, ba den greske regjeringen den egyptiske regjeringen om å stoppe utgravningene - ettersom spenningene mellom de to arkeologene vokste. Suvaltsi fortsetter å kjempe for å gjenoppta utgravningene ettersom Chugs siste funn blir lovende.

Dr. Andrew Chugg mener at sarkofagen til Nectaneb II i British Museum i London inneholder de virkelige ledetrådene til den sanne plasseringen av Alexanders levninger.

Chug har en annen teori når det kommer til Alexander den stores grav. Han forklarer i sin bok at det opprinnelige tempelet til Alexander, nær Memphis i Egypt, i Serapeum-komplekset, ble bygget av farao Nectaneb II. Nå, 16 år etter utgivelsen av boken hans, ser det ut til at nye bevis støtter denne avhandlingen. Et stykke murverk funnet i fundamentene til St. Markus-katedralen i Venezia samsvarer nøyaktig med dimensjonene til Nectaneb IIs sarkofag i British Museum – noe som kan bekrefte plasseringen av Alexanders grav.

Siden kroppen hans forsvant i 392 og graven til St. Mark dukket opp samtidig, tror Chug at Alexanders kropp ble stjålet fra Alexandria av venetianske kjøpmenn som forvekslet det med St. Mark. Han ble deretter sendt til Venezia og har blitt æret som Markus i katedralen siden den gang.

For Chugg, som sier at fragmentet funnet i Venezia er "akkurat riktig høyde og lengde" for å danne det ytre skallet til en sarkofag i Storbritannia, betyr dette at restene i Venezia er av Alexander den store.

Til og med British Museum er nå overbevist, etter å ha endret noen av kuratorens kommentarer for å gjenspeile dette nye beviset:

"Dette objektet ble feilaktig antatt å være assosiert med Alexander den store da det kom inn i samlingen i 1803," står det fortsatt ... men! – mangler det viktige ordet "feil".

"Oppdagelsene" vil fortsette. Arkeologer vil argumentere. Men kanskje den tapte graven til Alexander den store vil aldri bli funnet.

Illustrasjon: Alexander den store – romersk mosaikk

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -