13 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiEt amerikansk museum returnerte til Hellas en dyrebar utstilling stjålet av...

Et amerikansk museum returnerte til Hellas en verdifull utstilling stjålet av den bulgarske hæren fra første verdenskrig

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Washington, USA 30. august 2022, 03:53 Forfatter: BLITZ

Den ble beslaglagt fra et gresk kloster under første verdenskrig

The Museum of the Bible i Washington, DC, som jobber for å gjenopprette tilliten ved å returnere dårlig vinning til samlingen sin, returnerte et manuskriptevangelium som er mer enn 1,000 år gammelt til den gresk-ortodokse kirke tirsdag (23. august) etter å ha funnet , at det ble plyndret fra et gresk kloster under første verdenskrig.

Museet sa at det returnerte gjenstanden, som grunnleggerne kjøpte på en Christie's-auksjon i 2011, til en representant for den østlige ortodokse kirken i en privat seremoni i New York. Manuskriptet skal repatrieres neste måned til Kosinitsa-klosteret i Nord-Hellas, hvor det ble brukt i liturgiske tjenester i hundrevis av år før det ble stjålet av bulgarske styrker i 1917.

Returen er i tråd med Bibelmuseets politikk de siste årene om å undersøke herkomsten til hele samlingen. Etter tidlige oppkjøp av grunnleggerne, eiere av Hobby Lobby-kjeden av håndverksbutikker, ble det funnet å inkludere tusenvis av gjenstander plyndret fra det gamle Mesopotamia og Egypt. Selskapet betalte USD 3 millioner i 2017 for å avgjøre krav med den amerikanske regjeringen om at det ikke klarte å utøve due diligence i den kaotiske multimillion dollar internasjonale antikvitetskjøpet som startet i 2009.

Den gresk-ortodokse kirke sa at flere andre amerikanske institusjoner har dukket opp med gjenstander plyndret fra det samme klosteret.

Nettstedet til Bibelens museum sporer manuskriptets historie og eierkjede fra det ble opprettet på slutten av 10- eller begynnelsen av 11-tallet, gjennom plyndringen av klosteret i 1917, gjennom ulike salg etter krigens slutt.

"Selvfølgelig har markedet sine utfordringer," sa Jeffrey Kloha, sjefkurator ved Museum of the Bible, som ble hentet inn etter de urolige oppkjøpene. "Ting har vært på markedet i noen tid, og i noen tilfeller tiår, som har opphav som ikke er legitime."

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -