9.9 C
Brussel
Tirsdag februar 27, 2024
EuropaInvesteringsplan for Europa: 22 millioner euro støtte til polsk selskap for ny...

Investeringsplan for Europa: €22 millioner støtte til polsk selskap for nye kreftbehandlinger

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

EU-kommisjonen
EU-kommisjonen
EU-kommisjonen (EC) er den utøvende grenen av EU, ansvarlig for å foreslå lovgivning, håndheve EU-lover og styre unionens administrative operasjoner. Kommissærer sverger ved EU-domstolen i Luxembourg by, og lover å respektere traktatene og være fullstendig uavhengige når de utfører sine oppgaver under mandatet. (Wikipedia)

Den europeiske investeringsbanken (EIB) for å støtte til polsk selskap, Ryvu Therapeutics' oppdagelse for forskning og utvikling av nye kreftbehandlinger

EU-kommisjonens pressemelding Brussel, 17. august 2022

Den europeiske investeringsbanken (EIB) gir 22 millioner euro (over 100 millioner polske zloty) i finansiering til Ryvu Therapeutics, et polsk legemiddeloppdagelses- og utviklingsselskap på klinisk stadium som fokuserer på nye småmolekylære terapier som dekker udekkede medisinske behov innen onkologi. Finansieringen gis under EIBs risikogjeldsinstrument, som er skreddersydd for de spesifikke finansieringsbehovene til innovative selskaper i høy vekst. Det europeiske fondet for strategiske investeringer, en del av investeringsplanen for Europa, støtter denne finansieringen med en garanti.

EIBs støtte vil hjelpe Ryvu med å finansiere sin utviklingspipeline av nye kreftbehandlinger fra oppdagelse til kliniske studier. Til syvende og sist har Ryvu som mål å adressere de kliniske begrensningene til gjeldende behandlinger innen onkologi og gi pasienter tilgang til innovative terapier for hematologiske og solide svulster.

Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President for EU-kommisjonen for en økonomi som fungerer for mennesker, sa: "Jeg ønsker denne investeringen fra EIB, støttet av investeringsplanen for Europa, velkommen i det polske selskapet Ryvu Therapeutics. Det er gode nyheter for Europas konkurranseevne og beliggenheten som et forskningsknutepunkt for innovasjoner som endrer og redder menneskers liv. Den ekstra finansieringen vil gå til oppdagelse, forskning og utvikling av innovative terapier for å behandle kreftpasienter. Denne investeringen vil også støtte den regionale økonomien og skape høyt kvalifiserte arbeidsplasser i prosessen».

EIBs visepresident Teresa Czerwińska sa: "Finansiering av prosjekter innen forskning, utvikling og innovasjon er en av EIBs toppprioriteringer og er spesielt relevant i dag, ettersom verden lider av helsekrisen forårsaket av pandemien. Støtte til innovative selskaper som Ryvu som spesialiserer seg på avansert bioteknologisk forskning er helt klart nødvendig, og vi er glade for å hjelpe dette ambisiøse selskapet, som har en bemerkelsesverdig medikamentoppdagelse og -utvikling. EIBs investering vil styrke Ryvu Therapeutics' forsknings-, utviklings- og innovasjonskapasitet og konkurranseevne for den bredere sosiale fordelen».

Innovasjon, forskning, digital økonomi og utvikling av menneskelig kapital er toppprioriteter for EIB-gruppen. I 2021 nådde EIB-gruppens samlede finansiering for innovasjon, digital transformasjon og humankapitalprosjekter €20.7 milliarder på verdensbasis, hvorav €1.5 milliarder gikk til Polen (opp fra €1.2 milliarder i 2020).

"Vi er veldig glade for å motta finansiering fra Den europeiske investeringsbanken, som spiller en så viktig rolle i å gi økonomisk støtte til innovasjonsdrevne selskaper som Ryvu som søker å utvikle nye og potensielt livreddende medisiner," sa Pawel Przewiezlikowski, administrerende direktør i Ryvu Therapeutics. "Vi vil gjerne takke EIB for samarbeidet, siden denne finansieringen vil hjelpe Ryvu å fortsette å fremme vår onkologiske pipeline i klinisk stadium, inkludert RVU120 i klinisk utvikling for behandling av hematologiske og solide svulster, samt prosjekter i tidligere stadium.».

Ryvu Therapeutics er allerede en av hovedarbeidsgiverne til høyt kvalifiserte forskere innen bioteknologifeltet i Polen. Med forsknings- og utviklingsaktiviteter (FoU) basert i Kraków, vil tilleggsinvesteringen i Ryvu bidra til å skape nye høyt kvalifiserte arbeidsplasser og oppmuntre til økonomisk vekst i regionen.

Bakgrunnsinformasjon

De European Investment Bank (EIB) er den langsiktige utlånsinstitusjonen til EU som eies av medlemslandene. Den gjør langsiktig finansiering tilgjengelig for solide investeringer for å bidra til EUs politiske mål. Banken finansierer prosjekter innenfor fire satsingsområder — infrastruktur, innovasjon, klima og miljø og små og mellomstore bedrifter (SMB). I 2021 ble EIB Gruppe forutsatt   € 6.5 milliarder i finansiering til prosjekter i Polen. En del av denne finansieringen – tilsvarende 1.5 milliarder euro – gikk til prosjekter direkte relatert til innovasjon, forskning, digital transformasjon og utvikling av menneskelig kapital.

De European Fund for strategiske investeringer

Det europeiske fondet for strategiske investeringer (EFSI) er hovedpilaren i investeringsplanen for Europa. Det gir første tapsgarantier slik at EIB-gruppen kan investere i prosjekter med høyere risiko. Til dags dato har prosjektene og avtalene godkjent for finansiering under EFSI tiltrukket seg investeringer på til sammen 524.3 milliarder euro, til fordel for mer enn 1.4 millioner små og mellomstore bedrifter. Investeringsplanen for Europa har blitt etterfulgt av InvestEU-programmet, selv om noen tidligere godkjente operasjoner fortsatt kan signeres.

Ryvu Therapeutics

Ryvu Therapeutics er et legemiddeloppdagelses- og utviklingsselskap på klinisk stadium som fokuserer på nye småmolekylære terapier som adresserer nye mål innen onkologi. Internt oppdagede pipelinekandidater bruker forskjellige terapeutiske mekanismer drevet av ny kunnskap om kreftbiologi, inkludert små molekyler rettet mot kinase, syntetisk dødelighet og immunonkologiske mål.

Ryvus mest avanserte programmer er RVU120 — en selektiv CDK8/CDK19 kinasehemmer med potensial for behandling av hematologiske maligniteter og solide svulster som for tiden er i fase I klinisk utvikling for behandling av akutt myeloisk leukemi og myelodysplastisk syndrom, og fase I/II for behandlingen av r/r metastatiske eller avanserte solide svulster - og SEL24 (MEN1703), en dobbel PIM/FLT3 kinasehemmer lisensiert til Menarini Group, for tiden i fase II kliniske studier i akutt myeloid leukemi. Ryvu Therapeutics har signert ti partner- og lisensavtaler med globale selskaper, inkludert Merck, Menarini Group, Galapagos og Exelixis.

Selskapet ble grunnlagt i 2007 og har hovedkontor i Kraków, Polen. Ryvu er notert på Warszawa-børsen og er en del av sWIG80-indeksen. For mer informasjon, se www.ryvu.com.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -