8.1 C
Brussel
Torsdag februar 29, 2024
NyheterNy global allianse lansert for å få slutt på AIDS hos barn innen 2030

Ny global allianse lansert for å få slutt på AIDS hos barn innen 2030

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
Mens mer enn tre fjerdedeler av alle voksne som lever med hiv mottar en eller annen form for behandling, er antallet barn som gjør det kun 52 prosent. Som svar på denne oppsiktsvekkende ulikheten har FN-organisasjonene UNAIDS, UNICEF, WHO og andre dannet en global allianse for å forhindre nye HIV-infeksjoner og sikre at innen 2030 kan alle HIV-positive barn få tilgang til livreddende behandling.
Den nye Global Alliance for Ending AIDS in Children innen 2030, bestående av FN-byråer, sivilsamfunnsgrupper, regjeringer og internasjonale partnere, ble kunngjort på den landemerke International AIDS Conference, som avsluttes i Montréal, Canada, tirsdag.

"Sunn, informert generasjon"

Da hun talte til konferansen, delte Limpho Nteko fra Lesotho sin reise fra en overraskende HIV-diagnose til å være banebrytende i det kvinneledede Mothers2mothers-programmet for å bekjempe svangerskapsoverføring av HIV. Gravid ved diagnosen, fremhevet Nteko viktigheten av samfunnsledelse i kampen mot HIV:

"For å lykkes trenger vi en sunn, informert generasjon av unge mennesker som føler seg fri til å snakke om hiv, og for å få tjenestene og støtten de trenger for å beskytte seg selv og barna sine mot hiv," sa hun til delegatene.

"mothers2mothers har oppnådd virtuell eliminering av mor-til-barn-overføring av HIV for våre registrerte klienter i åtte påfølgende år - og viser hva som er mulig når vi lar kvinner og lokalsamfunn skape løsninger skreddersydd til deres realiteter." 

Netkos vektlegging av samfunnsledelse vil nå bli støttet av ressursene til en internasjonal koalisjon.

Fire pilarer for handling

 Sammen har interessenter i alliansen identifisert fire pilarer for kollektiv handling:

  1. Lukk behandlingsgapet blant ammende ungdomsjenter og -kvinner som lever med hiv og optimaliser kontinuiteten i behandlingen.
  2. Forebygge og oppdage nye HIV-infeksjoner blant gravide og ammende ungdomsjenter og kvinner.
  3. Fremme tilgjengelig testing, optimalisert behandling og omfattende omsorg for spedbarn, barn og ungdom som er utsatt for og lever med HIV.
  4. Ta tak i likestilling, og de sosiale og strukturelle barrierene som hindrer tilgang til tjenester.

Alliansens potensielle suksess hviler på dens samlende natur. UNAIDS Administrerende direktør Winnie Byanyima hevder at "ved å bringe sammen nye forbedrede medisiner, nytt politisk engasjement og den målbevisste aktivismen til lokalsamfunn, vi kan være generasjonen som avslutter AIDS hos barn. Vi kan vinne dette - men vi kan bare vinne sammen."

Bare gjennom samarbeid på alle nivåer i samfunnet kan helhetlige løsninger skapes for å effektivt forhindre videre HIV-overføring, sa UNAIDS.

Ved å lokalisere løsninger, og samtidig mobilisere verdensomspennende engasjement og ressurser, har alliansen som mål å stimulere innovasjon og finpusse den tekniske fortreffeligheten som trengs for å løse dette presserende problemet. 

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -