13.3 C
Brussel
Onsdag, oktober 4, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiOfrede menneskelige organer i bronse er funnet i en romersk helligdom

Ofrede menneskelige organer i bronse er funnet i en romersk helligdom

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Mer fra forfatteren

Arkeologer har gravd ut en eldgammel helligdom som ligger nær geotermiske kilder i den italienske kommunen San Casciano dei Bani. Forskere klarte å finne mer enn tre tusen mynter, samt offerbronseartefakter i form av forskjellige deler av menneskekroppen: øre, ben, livmor og fallus. På denne måten, under romertiden, forventet folk å bli kvitt sykdommer, melder det italienske byrået ANSA. San Casciano dei Bani ligger i den italienske provinsen Siena. Det er kjent for sine geotermiske kilder, som folk har brukt siden etruskernes tid.

Arkeologiske utgravninger har avdekket friluftsbad, rester av romerske bad, samt en romersk helligdom i flere lag bygget under Octavian Augustus på stedet for en enda eldre helligdom som dateres tilbake til etruskisk tid. I det 1. århundre e.Kr. ble dette kultkomplekset alvorlig skadet av brann, hvoretter det ble restaurert og utvidet. På begynnelsen av 4-tallet ble den gjenoppbygd, men mot slutten ble den ødelagt, noe som åpenbart hang sammen med kristningen av området. Forskningen av dette monumentet har allerede brakt mange verdifulle funn. For eksempel ble det funnet et stort antall mynter, tre altere dedikert til Apollo, Isis og Fortuna Primigenia, en marmorstatue av gudinnen Hygia. En lang rekke gaver viser at helligdommen var av stor betydning og ble brukt blant annet til å utføre gudstjenester ved de varme kildene. I år gjennomfører arkeologer allerede den sjette sesongen med utgravninger ved dette monumentet. Blant de nye funnene var mer enn tre tusen mynter, bronsegjenstander i form av ulike deler av kroppen, for eksempel ben, ører, penis og livmor. Forskerne bemerker at ofringer på steder knyttet til helbredelse ofte gjøres i form av gjenstander som viser syke kroppsdeler. For eksempel var en offerlivmor i bronse tilsynelatende ment å hjelpe til med fødselen av et barn. Lignende gjenstander, men laget av terrakotta, har noen ganger blitt funnet av lærde i etruskiske og romerske templer.

 Denne sesongen utvidet arkeologer utgravningsområdet betydelig, som et resultat av at de klarte å finne bevis på en stor kollaps som skjedde på slutten av det tredje århundre. Deretter ble det dannet et hull med en dybde på mer enn to meter i bakken, som skadet de omkringliggende bygningene - bassenger, søyleganger og bygninger. Romerne bygde deretter et alter i selve trakten for å blidgjøre de misfornøyde gudene. Den avslørte skalaen til helligdommen, ifølge arkeolog Jacopo Taboli, viste seg å være mye større enn forventet. Ifølge ham har dette monumentet ingen analoger verken i Italia eller i Middelhavet.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -