8.1 C
Brussel
Torsdag februar 29, 2024
EuropaCharles Michel om dronning Elizabeth II: "Hennes inspirasjon har spredt seg over generasjoner"

Charles Michel om dronning Elizabeth II: "Hennes inspirasjon har spredt seg over generasjoner"

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Charles Michel sa i sin uttalelse om dronning Elizabeth II: "Hennes inspirasjon har spredt seg over generasjoner". Her er hele uttalelsen:

Vi minnes en bemerkelsesverdig kvinne i dag. Et bemerkelsesverdig menneske. Som har påtatt seg et enormt ansvar de siste 70 årene. Inspirasjonen hennes har gått over generasjoner. Og rørte livene til så mange.

Mens vi alle sørger over dronning Elizabeth den andres bortgang, tar vi også hensyn til hennes regjeringstid. Den har etterlatt seg en arv som få andre i europeisk og global historie. Fra de turbulente årene av den kalde krigen langt inn i den globaliserte epoken av det 21. århundre.

For mange var hun et anker for stabilitet i en verden i rask endring. Hun ble en gang kalt "Elizabeth the Standfast". Hun var virkelig en klok leder som aldri unnlot å vise oss viktigheten av varige verdier i denne moderne verden – verdier som service, engasjement og tradisjon.

Hun sa en gang: "Sorg er prisen vi betaler for kjærlighet". Hun ble respektert, aktet og oppriktig elsket av så mange rundt om i verden. Våre tanker går først og fremst til kongen og kongefamilien, med folket i Storbritannia og Samveldet. 

For oss i Den europeiske union dekket hennes regjeringstid nesten hele buen av europeisk integrasjon etter krigen. Vi vil alltid huske hennes bidrag til forsoning blant våre nasjoner etter andre verdenskrig og den kalde krigen. Hun hadde opplevd ødeleggelsene under andre verdenskrig og visste viktigheten av tillit og samarbeid mellom våre land.

Mange av våre tidligere og nåværende europeiske ledere har opplevd hennes varme gjestfrihet. Det gjorde jeg også ved flere anledninger. 

Vi vil gjøre vårt for å videreføre arven hennes. Hennes spesielle arv med å bygge broer og bygge tillit blant nasjoner.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -