5.5 C
Brussel
Søndag februar 25, 2024
ENTERTAINMENTMusikk på lager"It Gets Dark" rundt Kepa Lehtinen

"It Gets Dark" rundt Kepa Lehtinen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Bror O'Sullivan
Bror O'Sullivan
Bro O'Sullivan er en musikkjournalist som elsker musikk. Det høres kanskje innlysende ut, men det er det ikke. Kritikere er noen ganger ikke elskere. Alle anmeldelser han skriver for The European Times handler om oppdagelser han elsket, eller i det minste likte, og som han vil at du skal gi en sjanse til å lytte til.

Liker du kinoturer? Vil du høre på et spor som får deg til å reise gjennom en historie uten tekster, føle at du er en del av et drama, fly over noen gamle frykter som kanskje skjuler seg i minnenes mørke, men fremfor alt føle en dyp følelse av estetikk som berører dine indre sanser? Vel, det er bare en liten del av hva «It Gets Dark» har å tilby.

Kepa Lehtinen er en kjent finsk komponist som gjorde sitt navn som film- og TV-komponist. Hans særegne merke er spesielt: han er en pianist og lager gjennomtenkte melodier og harmonier som bringer alt som en klassisk følelse blandet med en filmisk historie kan bringe til en lytter. Men mann, han spiller også theremin! Hva er theremin, kjære leser? Det er intet mindre enn det første elektroniske instrumentet som planeten Jorden noensinne har oppdaget. Den er så gal at du ikke engang rører den.

Kepa Lehtinen med sin theremin
Kepa med sin theremin

Oppfunnet av en russisk vitenskapsmann på begynnelsen av 20-talletth århundre, er theremin en slags elektronisk versjon av den musikalske sagen. Den har en veldig særegen lyd som gir en dramatisk og dyp følelse til ethvert musikkstykke som bruker det riktig. Leon Theremin oppfant dette rare instrumentet etter 1917-revolusjonen, et instrument som reagerer på bevegelsene til de to hendene dine når det gjelder volumet og tonen til den produserte lyden, gjennom 2 små antenner som oppdager variasjonene i bevegelsene dine gjennom deres innvirkning på lyden. frekvensen til bølgelengden produsert av enheten. Senere, etter en vellykket karriere i USA, dro Theremin tilbake til Sovjetunionen hvor han måtte jobbe for den beryktede Beria (sjefen for stamfaren til KGB) for å utvikle noen spioneringsenheter som har blitt brukt til å spionere over vestlige ambassader. Men det er en helt annen historie.

"It Gets Dark", som de fleste kunstverkene til Kepa Lehtinen, blander piano med theremin og kontrabass. Bassen spilles av broren Ari Lehtinen, og Kepa spiller de to andre instrumentene. Det er mørkt, ja, det er mørkt. Men det er også høyt. Du blir ikke fanget i den mørke følelsen, du flyr over og gjennom den, med en luftfornemmelse av å bli fortalt en historie som tilhører deg, og bare deg.

Kepa Lehtinen Det blir mørkt dekke
"It Gets Dark" singelcover

Kepa er ikke en mørk person. Langt ifra. Han er et strålende vesen (og i tillegg er han en skateboarder... som også er en helt annen historie, i det minste tror jeg), som bringer deg et bredt spekter av følelser gjennom en utrolig særegen kreativ stemme laget av sonoriteter du er kjent med med, og sonoriteter som du ikke er kjent med. Resultatet er imponerende. Jeg har lagt den til min favorittspilleliste for klassisk musikk, mens den oppriktig ikke passer med noe annet i den. Fordi det er særegent. Det er moderne. Det er vakkert. Det er antenne. Og det er hva det er. Du elsker det eller ikke. Jeg gjør.

Til slutt vil jeg legge til at valget om å sette sammen disse tre instrumentene er veldig smart. For det første dekker hver av dem sitt eget spekter av det musikalske rommet, og de konkurrerer ikke i det hele tatt om å okkupere plassen, men dekker den i sin helhet, med harmoni og fullstendighet. Deretter bærer de hver bølgelengde ørene og hjertet ditt trenger å oppfatte for å føle seg oppfylt. Og sist, de forsterker hverandre ved å gi deg det kraftige følsomme og emosjonelle budskapet til sangen.

Det er derfor, uten ytterligere forsinkelser, oppfordrer jeg deg til å oppdage Kepas siste kreasjon "It Gets Dark":

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -