9.9 C
Brussel
Tirsdag februar 27, 2024
AfrikaAmharas, Det okkulte pågående folkemordet i Etiopia

Amharas, Det okkulte pågående folkemordet i Etiopia

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Robert Johnson
Robert Johnsonhttps://europeantimes.news
Robert Johnson er en undersøkende reporter som har forsket på og skrevet om urettferdighet, hatforbrytelser og ekstremisme fra begynnelsen av The European Times. Johnson er kjent for å bringe frem i lyset en rekke viktige historier. Johnson er en uredd og målbevisst journalist som ikke er redd for å gå etter mektige mennesker eller institusjoner. Han er forpliktet til å bruke plattformen sin til å kaste lys over urettferdighet og holde makthaverne ansvarlige.

Artikkelintervju Robert Johnson

I en tid da fredssamtaler pågår mellom den etiopiske regjeringen og Tigrayan-opprørerne, fortsetter den systematiske og forsettlige massakren av Etiopias eldste etniske gruppe, Amharas, å utføres med fullstendig likegyldighet.

Mens internasjonale institusjoner og de høye navnene til det sivile samfunnet fordømmer søksmålene som ble utført i Etiopia under denne konflikten, er frivillige organisasjoner som Stop Amhara Folkemord dedikert til å fordømme den uuttalte redselen til det som utvilsomt kan kalles, i henhold til de offisielle kriteriene som brukes av internasjonale myndigheter. samfunn og eksperter, et folkemord.

Yodith 2022 1024x1024 - Amharas: Det okkulte pågående folkemordet i Etiopia
Yodith Gideon: Human Rights Advokat / grunnlegger og direktør for Stop Amhara folkemord · Stop Amhara folkemord

Stopp Amhara folkemord er etablert i Sveits for å kjempe mot folkemordet og alle former for diskriminering av Amhara-folket i Etiopia. Stopp Amhara folkemord jobber med andre menneskerettigheter NGOer for å skape bevissthet i det internasjonale samfunnet om det pågående folkemordet i Amhara og stoppe disse grusomhetene. Stop Amhara Genocide er en internasjonal forening som ble etablert i juni 2021 da folkemordet var på sitt høydepunkt etter de oppskalerte samtidige massedrapene i mange regioner under det Oromo-dominerte Prosperity Party-styret startet i 2018. Under Tigray TPLF apartheid-typen regimet Amharas utholdt 27 år med mange former for massakrer, forsvinninger og systematiske destruktive tiltak mot Amhara-folket. Regimendringen i 2018 og den påfølgende krigen med TPLF utvidet regionene og volumet av Amhara-massedrapene på forskjellige steder: Oromia, Benishangul-Gumuz og Metekel, Tigray, den sørlige SNNPR og Amhara-regionene. Imidlertid valgte det internasjonale samfunnet og media å ikke rapportere om dette folkemordet som fikk menneskerettighetsaktivister til å slå seg sammen og opprette Stop Amhara Genocide Association. Direktør og grunnleggende medlem av foreningen Yodith Gideon er ved roret i foreningen siden opprettelsen av foreningen, mens foreningen har styremedlemmer fra forskjellige land, inkludert Rwanda og Frankrike.

Kjernen i Stop Amhara Genocide Associations oppdrag er å ta til orde i FN, Den europeiske union og Den afrikanske union for å legge press på medlemslandene og de forskjellige menneskerettighetsinstitusjonene for å iverksette tiltak for å stoppe folkemordet i Amhara.

Siden oppstarten har foreningen vært involvert i ulike internasjonale advokatkampanjer, inkludert søk i gatene i Sveits for å skape bevissthet blant samfunnet om det pågående folkemordet i Amhara. Under kampanjene delte våre frivillige ut flyers som skildret noe av det brutale innholdet i folkemordet. Foreningen holdt også pressekonferanser med Brussels Press Club, Frankfurt Press Club og Suisse Press Club.

Videre, i et forsøk på å maksimere rekkevidden, har foreningen et pågående samarbeid med flere frivillige organisasjoner for menneskerettighetsadvokater som foreningen kunne publisere og distribuere flere artikler og rapporter til det internasjonale samfunnet med. Nylig deltok Stop Amhara Genocide Association i en sultestreik i London og Paris for å protestere mot det pågående folkemordet i Amhara og de alvorlige menneskerettighetsbruddene utført av den etiopiske regjeringen.

The European Times journalist snakket med Stop Amhara-folkemordets talsperson.

Intervju

Robert Johnson: Det er kampanjer på tweeter om folkemord i Etiopia, som #StateSponsored AmharaGenocide eller #StopAmharaGenocide, men den bredere verden har ikke hørt om folkemordet i Etiopia. Hvorfor det?

Stopp Amhara folkemord : Et av de alvorligste menneskerettighetsbruddene som finner sted nå i det 21. århundre, er i Etiopia. Og likevel har mainstream media og internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner som er ansvarlige organisasjoner for å informere det internasjonale samfunnet nektet å rapportere på den måten situasjonen krever. Denne avvisningen av å rapportere disse ekstreme menneskerettighetsbruddene og navngi dem som folkemord og be FN om å etterforske sakene med den hensikt å bringe gjerningsmennene til denne forbrytelsen til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har ikke skjedd til tross for at folkemordet har skjedd. pågått i over 4 år som en godt planlagt operasjon med et etablert mål.

RJ: Folkemord er en veldig alvorlig forbrytelse. Mener du at påstanden din oppfyller kravene fastsatt av FN-konvensjonen?

Stopp Amhara folkemordEuropa er fullstendig klar over hva folkemord er fordi den opplevde det under 2. verdenskrig. I dag, sytti år etter holocaust og 29 år etter folkemordet i Rwanda, blir Amharas i Etiopia systematisk drept på den mest avskyelige måten. Når vi sier avskyelig, mener vi slaktet som dyr, voldtatt offentlig og med familiemedlemmers øyne, brent levende, hengt opp ned, kannibalisert og menns organer brukt som trofeer og brukt som halskjeder osv.

Vi vet hva folkemord betyr. Vi har studert det og diskutert det med eminente advokater og eksperter i denne saken. "For å utgjøre folkemord må det være en bevist hensikt fra gjerningsmennene om å fysisk ødelegge en nasjonal, etnisk, rasemessig eller religiøs gruppe."

Det er nok bevis nødvendig for Den internasjonale straffedomstolen for å bevise at amharaene blir drept torturert og fordrevet for den de er. Mens medlemsorganisasjonene som er ansvarlige lett kunne bevise dette ved å åpne etterforskning, har de nektet å gjøre det.

I dag som vi snakker, blir hundrevis drept og fordrevet, og ingen medlemmer av det internasjonale samfunnet eller medlemsland i FN snakker om det alvorlig, noe som fører oss til en svært sannsynlig konklusjon om konspirasjon for å skjule denne sannheten.

Vi er her for å fortelle dere sannheten og for å be dere presse deres regjeringer til å gjennomføre sin egen etterforskning og også tillate oss å forelegge dem våre egne overveldende bevis.

RJ: Hvorfor tror du at den etiopiske regjeringslederen statsminister Abiy Ahmed er involvert?

Stopp Amhara folkemord: Det som skjer i Etiopia er en statsstøttet terrorisme ledet av statsministeren som nekter å forhindre folkemordet og i stedet på dager når folkemordet blir begått, går for å utøve sin uberegnelige oppførsel med å plante trær når han burde fordømme disse kriminelle handlingene. Da han ble spurt om hvorfor han går ut for å plante trær i stedet for å fordømme folkemordet og sørge over de døde og de overlevende, svarte han berømt i parlamentet: "Disse plantene vil være skygger for de døde".

Amharas død har blitt så rutinemessig at det har sluttet å være et tema for diskusjon i det internasjonale samfunnet.

RJ: Hvordan sammenligner du det med folkemordet i Rwanda?

Stopp Amhara folkemord: De som har vært vitne til folkemordet i Rwanda uttaler at selv om etiopia-saken ennå ikke har nådd en million som Rwanda, i sin intensitet og måten, mennesker blir drept og torturert, overskrider Amhara-sakene langt grensene for umenneskelighet som har noen gang opplevd siden andre verdenskrig.

Det ligner på folkemordet i Rwanda fordi dette er et folkemord begått med en klar strategi for å eliminere Amharaene for å sikre dominansen til Oromos ledet av andre enn statsminister Abiy. I tilfellet Rwanda var det den klare dominansen til minoriteten (tutsiene) som ble grunnårsaken til folkemordet.

Aktørene i folkemordet i Etiopia har blandede motiver rettet mot mennesker med etnisk opprinnelse fra Amhara, inkludert kristne, muslimer og jøder, og spesielt ortodokse kristne. Flertallet av de væpnede gruppene mobiliserer fra region til region i samarbeid med lokale myndigheter, og er fra disse gruppene:

  1. Oromo OLF-OLA-gjerningsmennene er også kjent som Shane eller Shene eller Oneg;
  2. Tigray TPLF eller TDF og Samri ungdomsgrupper i de annekterte Amhara-regionene, og forskjellige steder i Amhara-regionen;
  3. Gumuz-ekstremisten i Benishangul-gumuz og Metekel-regionen
  4. Ulike aktører utførte angrep på Amharas i den sørlige SNNPR-regionen og andre steder.

RJ: Hva spør og forventer du av det internasjonale samfunnet?

Stopp Amhara folkemord: Vi stiller det internasjonale samfunnet et enkelt spørsmål: Vil du sende etterforskningsteamet til stedene som er spesifisert i våre dokumenter og finne ut sannheten selv?

Regjeringen vil absolutt ikke samarbeide, men det internasjonale samfunnet må få mandatet eller kreve at det forrige mandatet utstedt av Menneskerettighetsrådet som utelukkende gjelder krigen i nord som startet i november 2020, skal omfatte alle folkemord og forbrytelser. mot menneskeheten begått av TPLF og folkemordet som finner sted spesielt i Oromia-regionen, siden denne statsministeren kom til makten for 4 år siden.

For bedre å forstå hva som egentlig skjer med Amhara-folket i Etiopia, og om kvalifiseringen av folkemord er passende i dette tilfellet, les artikkelen publisert av ekspert Dawit W. Giorgis hvor han gir sine innsiktsfulle synspunkter på denne kontroversielle saken. 

M. Dawit W Giorgis jobbet i Angola under krigen, i Rwanda rett etter folkemordet i gjenopprettingsfasen, han var i Liberia etter 14 års krigen under gjenopprettingsfasen, han var i Darfur under folkemordet, i Sør-Sudan under krigen, i Sentral Afrika republikk under den interne krigen, i Uganda studerer krigen lansert av Lords hærmotstand, i Mali under krigen lansert av terroristene (jihadistene), på Madagaskar under den mest alvorlige politiske krisen siden uavhengighet, i Sør-Afrika ved universitetet i Cape Town følger sannhets- og forsoningskommisjonen (TRC). 

I sitt eget land, Etiopia, var han leder for den største internasjonale humanitære operasjonen siden andre verdenskrig, han var også guvernør i Eritrea under før-uavhengighetskrigen; og mange andre korttidsoppdrag for totalt 28 år i Afrika med 19 år i Etiopia inkludert militærtjeneste trent i Etiopia og USA. 

Han har studert i 8 år internasjonal rett og internasjonal komparativ rett i USA og Etiopia.

Han er forfatter av 4 bøker, og av over 50 publiserte artikler, inkludert den bemerkelsesverdige "Krypende folkemord i Etiopiahttps://borkena.com/2022/06/24/creeping-genocide-in-ethiopia-dawit-w-giorgis/ 

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -