5 C
Brussel
Onsdag, april 17, 2024
KulturDiwali 2022: Hindu Forum Europe og Hindu Forum Luxemburg feiret sammen...

Diwali 2022: Hindu Forum Europe og Hindu Forum Luxemburg feiret sammen denne religiøse festligheten

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Fredag ​​21. oktober 2022 begynte den første av en rekke Diwali-arrangementer å finne sted, og i Luxembourg fant en som inkluderte tilstedeværelsen av presidenten (Dr. Lakshmi Vyas) og visepresident (Krishna Kripa Dasa) av Hindu Forum Europa. Arrangementet, organisert av Hindu Forum Luxembourg hadde forskjellige personligheter og gjester som deltok på feiringen, inkludert visesjefen for India-misjonen til EU, Mr. Debasish Prusty.

Diwali, lysfestivalen i hinduismen, ifølge den spanske regjeringens religiøse festlighetskalender Grunnleggende pluralisme og sameksistens "Er den mest feiret og akseptert av alle orienteringer både i India og utenfor Asia. Det feires i fem dager mellom midten av oktober og midten av november i den vanlige kalenderen. Den tilber Lakshmi, lykkens gudinne, og minnes også den seirende returen til guden Rama etter hans eksil. Det er en festival preget av munterhet, gaver, nye klær og feiringer i hus som er nøye rengjort og lys tent. I templene er det hovedfeiringen hvor de er dekorert og opplyst for å betegne lysets triumf over mørket."Du kan finne mer om det her..

Åpningsseremonien for arrangementet ble utført av Krishna Kripa Dasa (aka Juan Carlos Ramchandani), som mens han var visepresident for Hindu Forum Europa, er også president for Den spanske føderasjonen for hinduisme, som jobber for å forene hindusamfunnet i Spania for å garantere for alle hinduer rettighetene som andre yngre religioner som kristendom, jødedom, islam og til og med buddhisme allerede har i Spania.

20221021 203445 1024x576 - Diwali 2022: Hindu Forum Europe og Hindu Forum Luxemburg feiret sammen denne religiøse festligheten

Seremonien utført av Krishna Kripa Dasa ved starten av kvelden, besto av å ofre fem elementer (ild, vann, vind, jord og himmel), ofre røkelse og andre gjenstander til poojaen, blåse på konkylien og ringe en bjelle.

Ambi Venkataraman, president for Hindu Forum Luxembourg (og en av de 13 opprinnelige grunnleggerne av Indian Association Luxembourg), og Lakshmi Vyas, president for Hindu Forum Europe, ønsket velkommen Debasish Prusty, visemisjonssjef ved Indias ambassade til EU, Belgia og Luxembourg, som spesiell gjest for denne anledningen. Mange av de over 100 deltakerne var fra Luxembourg, men inkluderte mange deltakere fra Spania, Storbritannia, Belgia, Nederland og andre.

10e5f2afe9e136f94b9028ea863a6ff3d95cf548 1 - Diwali 2022: Hindu Forum Europe og Hindu Forum Luxemburg feiret sammen denne religiøse festligheten

Lakshmi Vyas, president for Hindu Forum Europe (HFE), presenterte en kort historie om HFE og viste en serie fotografier som forteller om aktivitetene til HFE de siste årene siden den ble dannet i 2006. Vyas er tidligere rektor ved Elphinstone College, Mumbai, og har skrevet tre bøker om miljøvitenskap, publisert mer enn tretti forskningsartikler om internasjonale journaler med omdømme og er en tilhenger av Iyengar Yoga. Hennes nåværende oppgave er å forene hinduene og representere dem i Storbritannia og de europeiske institusjonene.

Ambi Venkataraman snakket om HFL (opprettet i 2017) og dens aktiviteter, og forklarte koblingen lokalet (Lycée Michel Rodange i Luxembourg-Merl) har hatt med deg HFL – basert på studentutveksling.

Debasish Prusty, visemisjonssjef ved ambassaden, ønsket alle tilstedeværende en lykkelig Diwali og sa hvordan han så på alle som deltok som ambassadører, og brakte Diwali over hele Europa.

20221021 183956 1024x576 - Diwali 2022: Hindu Forum Europe og Hindu Forum Luxemburg feiret sammen denne religiøse festligheten

Som rapportert av chronicle.lu , India har mange festivaler, med Diwali – en femdagers lysfestival – som er den som feires av alle religioner i landet og av mange anses å være landets viktigste høytid. I Nord-India feirer de historien om kong Ramas retur til Ayodhya etter at han beseiret Ravana ved å tenne rader med leirlamper. Sør-India feirer det som dagen da Lord Krishna beseiret demonen Narakasura. Det er en tid for å feire lysets triumf over mørket, kunnskap over uvitenhet og det gode over det onde.

Den formelle delen av kvelden ble etterfulgt av et kulturelt program med dans, med Arsha som fremførte en Kathak-dans, Ragasudha fremførte en Bharatnatyan-dans, og Nishi Joshi-Bhatt fremførte en semi-klassisk dans, alt akkompagnert av passende musikk.

Ved å følge den enorme respekten hinduismen skriftene har for mangfold og de ulike forståelsene av religioner, blant andre representanter for kirken Scientology i Europa ble invitert til å delta, i en anerkjennelse av den sårt trengte tverrreligiøse dialogen og samarbeidet i Europa.

IMG 20221021 WA0025 - Diwali 2022: Hindu Forum Europe og Hindu Forum Luxemburg feiret sammen denne religiøse festligheten

Ivan Arjona, representanten for Scientologists, aksepterte invitasjonen og ønsket en fantastisk Diwali til alle hinduer i Europa, og tilbød to unike minneprøver av skriftene til Scientology, skrevet av grunnleggeren L. Ron Hubbard, en av dem en oversatt versjon av Dianetics på hindi, og den andre boken med prekener og seremonier oversatt til spansk.

Ifølge en rapport fra Chronicle.lu, ble dette etterfulgt av en klassisk tamilsk sangopptreden av Smt. Uma Rangarajan. Ungdommene Om Sankar og Diya Ganesh sang også og fru Vedhikha (Bharatanatyam-dans) og en ung tropp (Bollywood semi-klassisk dans) også fremført som gjenspeiler familie- og samfunnsånden til arrangementet. De som deltok så deltok i et indisk måltid levert av den indiske restauranten Kripa, med dans for å avrunde feiringen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -