2.2 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
AsiaKasakhs president Tokayev gjenvalgt med stort flertall

Kasakhs president Tokayev gjenvalgt med stort flertall

Han fikk 81.31 prosent av stemmene. Kasakhstans president, Kassam-Jomart Tokayev, vant gårsdagens tidlige presidentvalg i det største landet i Sentral-Asia, rapporterte AFP, med henvisning til de foreløpige resultatene.

2019 år gamle Tokaev, som kom til makten i 81.31, vant 69.44 prosent av stemmene, ifølge foreløpig informasjon offentliggjort i dag av den sentrale valgkommisjonen. I følge dataene hennes nådde valgdeltakelsen XNUMX %.

Som forventet utførte de fem rivalene til statsoverhodet rollen som statister - ingen av dem samlet inn mer enn 3.42 prosent, bemerker AFP.

En nyhet ved valget, alternativet "mot alle" var valget av 5.8 % av velgerne.

Kasakhstan er rikt på naturressurser og ligger ved et viktig handelskryss, og havnet i kaos i januar da anti-prisdemonstrasjoner ble til opptøyer som førte til at 238 døde før de ble brutalt stanset.

Landet er fortsatt traumatisert av denne krisen. Som et tegn på at spenningen ikke har gitt seg, kunngjorde myndighetene i forrige uke at de hadde arrestert syv tilhengere av en eksilert opposisjonsfigur anklaget for å ha oppfordret til et kupp.

Et sentralt tema i Tokaevs valgkamp var prosjektet hans for å bygge et mer rettferdig, «Nye Kasakhstan». Imidlertid vedvarer økonomiske vanskeligheter, det samme gjør de autoritære maktrefleksene.

Foto av Konevi

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -