2.2 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
AfrikaPatriarkatet i Alexandria: Vi slutter å omtale patriarken til...

Patriarkatet i Alexandria: Vi slutter å omtale patriarken av Moskva

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Den 22. november møttes den hellige synoden i patriarkatet i Alexandria under formannskap av patriark Theodore II i det patriarkalske klosteret "St. George» i Gamle Kairo og diskuterte problemene i kirkelivet som oppstår fra den ikke-kanoniske inntredenen av Moskva-patriarkatet i jurisdiksjonen til den aleksandrinske kirke i Afrika.

Patriarken trakk oppmerksomheten til symbolikken i å innkalle til dette møtet i den hellige synoden nettopp på dette hellige stedet, hvor mange av hans berømte forgjengere som forsvarte enheten og rettighetene til Patriarkalstolen i Alexandria er gravlagt.

Patriarken informerte biskopene om alt som har blitt gjort i år fra januar til nå på alle områder av hans pavelige tjeneste.

Deretter vurderte den hellige synoden i detalj og i dybden spørsmålet om den russiske kirkens ikke-kanoniske inntreden i den åndelige og pastorale jurisdiksjonen til patriarkatet i Alexandria på det afrikanske kontinentet, utført og koordinert av Metropolitan Leonid (Gorbatsjov), kalt "Patriarkalsk eksark for Afrika" av patriarken i Moskva.

Etter diskusjon fortsatte den hellige synoden med å avsette den tidligere Klinsk Metropolitan Leonidas fra sin bispestilling på grunn av hans kanoniske brudd, inkludert: å invadere jurisdiksjonen til det gamle patriarkatet i Alexandria, distribuere antiminsi, hellig salve, bestikke lokale geistlige, inkludert ekskommuniserte, skape en kirkedeling og fraksjoner, etnofiletisme, etc. Det hellige i Alexandria-kirken fordømte også de "nye kirkelige og politiske teoriene" om den pastorale omsorgen til den "russiske verden" på alle kontinenter på grunnlag av nasjonalitet.

Til slutt, etter den langvarige ignoreringen og stillheten fra Moskva-patriarken Kirill om de skriftlige protestene som ble sendt til ham av patriarken av Alexandria og ba ham om å trekke sine "eksarkiske" kropper fra Afrika, bestemte den hellige synoden i patriarkatet i Alexandria å slutte å nevne navnet på patriarken av Moskva i dens liturgiske diptyker for en uspesifisert tid.

Til nå har bare Moskva-patriarkatet ensidig besluttet å stoppe omtalen av alle prelater som anerkjente den autokefale ortodokse kirken i Ukraina, mens disse kirkene på sin side fortsatte å nevne Moskva-patriarken under gudstjenester som et tegn på at det ikke er de som krenker kirkens eukaristiske enhet. Patriarkatet i Alexandria ble den første kirken som stoppet den liturgiske omtalen av patriarken av Moskva.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -