20.8 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
EuropaKorrupsjonsskandale: MEP-er insisterer på reformer for åpenhet og ansvarlighet

Korrupsjonsskandale: MEP-er insisterer på reformer for åpenhet og ansvarlighet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Parlamentet har reagert på nylige påstander med umiddelbare endringer og krav om tiltak for å tette smutthull i eksisterende åpenhetsregler.

Følgende Tirsdagens debatt, har parlamentet vedtatt en resolusjon om mistanker om korrupsjon fra Qatar og det bredere behovet for mer åpenhet i EU-institusjonene, med 541 stemmer for, to mot og tre avholdende.

MEP-er er rystet over de nylige påstandene om at MEP-er, tidligere MEP-er og EP-ansatte er involvert i korrupsjon, hvitvasking av penger og deltakelse i en kriminell organisasjon, og støtter fullt samarbeid fra huset med den pågående etterforskningen, og bemerker at interne systemer ikke klarte å forhindre korrupsjon . De fordømmer også de påståtte korrupsjonsforsøkene fra Qatar, som ville utgjøre alvorlig utenlandsk innblanding i det europeiske demokratiet.

Umiddelbar suspensjon av alt lovgivningsarbeid knyttet til Qatar

Som et øyeblikkelig tiltak har MEP-er besluttet å suspendere alt arbeid med lovgivningsdokumenter knyttet til Qatar, spesielt angående visumliberalisering og EU luftfartsavtale med Qatar, samt planlagte besøk, inntil ting blir klarere. De ber også om at sikkerhetspass for representanter for Qatar-interesser suspenderes inntil rettsundersøkelsene gir klarhet.

Reformere parlamentets regler

Huset er bekymret for potensielle interessekonflikter forårsaket av "sidejobber", spesielt der noen MEP-er fungerer som ledere, i styret eller i rådgivende styrer for, eller som konsulenter for banker, multinasjonale selskaper eller børsnoterte selskaper. MEP-er støtter et system med formueserklæringer, i begynnelsen og slutten av hvert mandat. Disse erklæringene kan bare være tilgjengelige for relevante myndigheter og vil bli kontrollert hvis det er dokumenterte påstander.

De forplikter seg også til å sikre full åpenhet angående deres tilleggsinntekter og å forby enhver ekstern finansiering av MEP og politiske gruppers ansatte. Parlamentet vil forsøke å etablere et forbud på EU-nivå mot donasjoner fra tredjeland til MEP-medlemmer og politiske partier, og ber Kommisjonen utarbeide et forslag med dette formålet. En "avkjølingsperiode" bør innføres for slutten av en MEPs mandat, for å takle "svingdører"-fenomenet, sier MEPs.

MEP-medlemmer ønsker å gjøre EU Transparency Register obligatorisk, utvide omfanget til representanter for tredjeland og tidligere MEP-er, og styrke det slik at det kan brukes til å verifisere informasjon mer grundig. For å hjelpe til med å løse andre relaterte problemer, søker de også å sette ned en undersøkelseskomité som følger utfallet av undersøkelser og rettssaker, for å se på saker om korrupsjon og upassende handlinger fra tredjeland, og en spesialkomité å finne feil i parlamentets rammer og komme med forslag til reformer. Dessuten bør en visepresident i Europaparlamentet ha i oppgave å verifisere integritet og bekjempe korrupsjon og utenlandsk innblanding.

MEP-er erkjenner at parlamentariske vennskapsgrupper må være ordentlig regulert og overvåket hvis de skal fortsette å eksistere. Kvæstorer å implementere eksisterende regler og sette sammen et tilgjengelig, oppdatert register. De krever også at informasjon om "lovgivningsmessige fotavtrykk" offentliggjøres for foreslåtte tekster og endringer.

Samarbeide med andre EU-institusjoner og -byråer

Parlamentet oppfordrer kommisjonen til å endelig komme med et forslag om å sette opp Uavhengig etikkorgan som parlamentet foreslo i september 2021, og anbefaler forbedringer av EUs personalforskrift for å justere den med Varslerdirektivet, som den uansett vil implementere internt. Den understreker også rollen til den europeiske påtalemyndigheten, Eurojust, Europol og EUs anti-svindelbyrå OLAF, og ber om at kapasiteten og samarbeidet til EPPO og OLAF styrkes ytterligere, samt felles anti-korrupsjonsregler for medlemmer og ansatte i EU-organer.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -