-3 C
Brussel
Lørdag desember 2, 2023
ReligionKristendomPersona non grata: Den serbiske patriarken ble ikke tillatt i Kosovo

Persona non grata: Den serbiske patriarken ble ikke tillatt i Kosovo

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Kosovo-myndighetene har forbudt den serbiske patriarken Porfiry å besøke Kosovo til jul, rapporterte nyhetsbyrået Tanjug, med henvisning til pressekontoret til den serbiske ortodokse kirken (SOC).

"Den serbiske patriarken Porfiry ble overrasket over å høre at myndighetene i Pristina forbyr ham å besøke Pečka-patriarkatet før den store festen for Kristi fødsel," heter det i kunngjøringen, rapporterte BTA.

SOC feirer jul i henhold til den julianske kalenderen 7. januar. Pečka-patriarkatet er den offisielle residensen til den serbiske patriarken.

I kunngjøringen av SOC legges det til at patriark Porfiry ikke gir opp sin intensjon om å feire den guddommelige liturgien i Pečka-patriarkatet og forventer at denne beslutningen blir omgjort, heter det i kunngjøringen.

Patriarken ba også Pristina om å slutte å krenke menneskerettigheter og frihetene til de ortodokse serbiske troende som bor i Kosovo.

Spenningen mellom Kosovo og Serbia har vært spesielt høy de siste månedene. Krisen begynte med beslutningen fra regjeringen i Pristina om å endre de serbiske skiltene på bilene til kosovoserbere til kosovoserbere. Selv om Pristina etter forhandlinger og kompromiss ga opp dette foreløpig, forlot serbiske representanter Kosovo-institusjonene og politistyrkene, og enheter fra Kosovo-politiet flyttet inn i overveiende serbiske områder. Kosovo-serbere er ved barrikadene i Nord-Kosovo for sekstende dag på rad. Serbernes krav er løslatelse av de arresterte Kosovo-serberne – tidligere politimenn Dejan Pantic og Sladjan Trajkovic, samt tilbaketrekking av Kosovos spesialstyrker fra området.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -