14.5 C
Brussel
Tirsdag oktober 3, 2023
NyheterEMD, Russland betaler rundt 350,000 XNUMX EUR til Jehovas vitner for å ha forstyrret...

EMD, Russland betaler rundt 350,000 XNUMX EUR til Jehovas vitner for å ha forstyrret deres religiøse møter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en frivillig organisasjon med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT mennesker. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettighetsfeltet. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

Mer fra forfatteren

Argentina: PROTEXs farlige ideologi. Hvordan lage "prostitusjonsofre"

0
PROTEX, et argentinsk byrå som bekjemper menneskesmugling, har møtt kritikk for å lage imaginære prostituerte og forårsake reell skade. Lær mer her.

Over 2000 hjem til Jehovas vitner søkte på 6 år i Russland

0
Oppdag den sjokkerende virkeligheten Jehovas vitner står overfor i Russland. Over 2,000 hjem ransaket, 400 fengslet og 730 troende siktet. Les mer.

Fem russiske Jehovas vitner dømt til totalt 30 års fengsel

0
Oppdag den pågående forfølgelsen av Jehovas vitner i Russland, der troende risikerer fengsel for å praktisere sin tro privat.

Den 31. januar 2023 anerkjente Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD), etter å ha vurdert syv klager fra Jehovas vitner fra Russland, at avbruddet i gudstjenester fra 2010 til 2014 var et brudd på grunnleggende friheter. EMK vedtok å betale erstatning til søkerne på 345,773 5,000 EUR og ytterligere XNUMX XNUMX EUR som saksomkostninger.

Hva skjedde?

Denne saken gjelder avbrudd av religiøse møter i 17 regioner i Russland, samt ransaking, inndragning av litteratur og personlige eiendeler, og flere tilfeller av internering med personlig ransaking.

Lovhåndhevere, noen ganger bevæpnet og iført masker, brøt inn i bygningene der Jehovas vitners gudstjenester ble holdt. Handlingene til rettshåndhevere ble begrunnet med tekniske forhold, for eksempel ved at møtene ble organisert uten forvarsel til myndighetene. Sikkerhetsstyrkene krevde enten at arrangementet ble stanset eller ble værende i lokalene og filmet det som skjedde ved hjelp av foto- og videoutstyr, hvoretter de avhørte de tilstedeværende.

Ved flere anledninger raidet politiet tilbedelsessteder, inkludert private boliger. Ransakingsordrene ga ikke spesifikke begrunnelser. De uttalte bare at bygningene kan inneholde "bevis som er relevant for straffesaken."

«Søkerne ba [politiet] uten hell om å utsette søket til etter avsluttet gudstjeneste.» Flere lignende saker er beskrevet i EMD-avgjørelsen (§ 4).

Ofrene anket handlingene til sikkerhetsstyrkene i lokale domstoler, men deres krav ble ikke tilfredsstilt.

EMD-avgjørelse

EU-domstolen konkluderte med at handlingene til russiske myndigheter var i strid med artikkel 9 i konvensjonen om Human Rights, som erklærer den grunnleggende retten til å delta i fredelige religiøse forsamlinger.

Her er utdrag fra dommen fra EMD.

“ Avbruddet av en religiøs forsamling av myndighetene og sanksjonering av de søkere for å holde "uautoriserte" religiøse begivenheter utgjør "innblanding fra en offentlig myndighet" i søkernes rett til å manifestere sine religion." (§ 9)

«Domstolen har tidligere merket seg den konsekvente rettspraksisen til Russlands høyesterett om at religiøse møter, selv de som ble holdt i leide lokaler, ikke krevde forhåndsgodkjenning fra eller varsel til myndighetene . . . [søkernes] domfellelse hadde ikke et klart... rettslig grunnlag og var ikke 'foreskrevet ved lov.'» (§ 10)

"Det er ubestridt at alle religiøse forsamlinger var fredelige i sin natur og ikke var egnet til å forårsake noen forstyrrelse eller fare for den offentlige orden. Deres forstyrrelse. . . forfulgte ikke et 'pressende sosialt behov' og derfor ikke 'nødvendig i et demokratisk samfunn.'» §·11)

«Retten finner at ransakingsordrene ble utformet i ekstremt brede vendinger... De spesifiserte ikke hvorfor de bestemte lokalene var målrettet, hva det var som politiet forventet å finne der og hvilke relevante og tilstrekkelige grunner begrunnet behovet for å gjennomføre ransakingen." (§·12)

Hva betyr avgjørelsen fra EU-domstolen? 

Selv om sakene som ble gjennomgått av EMK omhandlet hendelser før forbudet mot russiske juridiske enheter av Jehovas vitner i 2017, har hundrevis av straffesaker som er anlagt siden den gang behandlet den felles diskusjonen om Den hellige skrift som en forbrytelse.

Yaroslav Sivulskiy, representant for European Association of Jehovas Vitnes, kommenterte vedtaket til EMK: «EMK understreket nok en gang at det ikke er og kan ikke være noe ekstremistisk i Jehovas vitners religiøse møter. Det samme ble anerkjent av Plenum for Russlands høyesterett; noen russiske domstoler fortsetter imidlertid å handle i strid med disse kjennelsene, å sette Jehovas vitner bak lås og slå bare på grunn av deres religion.» 

Mer enn 60 søknader fra de som led under den undertrykkende kampanjen mot russiske Jehovas vitner venter på EU-domstolens avgjørelse.

I juni 2022 anerkjente Den europeiske menneskerettighetsdomstolen avviklingen av juridiske enheter av Jehovas vitner i Russland som ulovlige og krevde at straffeforfølgelsen av troende stanses og at alle de som er fengslet for sin tro løslates.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -