19.4 C
Brussel
Mandag juni 5, 2023
ReligionBuddhismeParlamentarisk delegasjon uttrykker bekymring for fortsatt undertrykkelse i Tibet ved Joint Press...

Parlamentarisk delegasjon reiser bekymring over fortsatt undertrykkelse i Tibet på felles pressemøte

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Dharamshala: For å demonstrere sin genuine solidaritet og støtte for å løse Tibet-Kina-konflikten og for å uttrykke sine bekymringer over Kinas håndhevelse av undertrykkende politikk i Tibet, talte de utmerkede gjestene til den sentrale tibetanske administrasjonen (CTA) på den felles pressekonferansen organisert av Institutt for informasjon og internasjonale relasjoner, CTA, i dag på ettermiddagen 64-årsjubileet for tibetanske nasjonale opprørsdag.

De tilreisende gjestene består av en delegasjon på fire medlemmer fra Europaparlamentet ledet av ærede Mikulas Peksa; en ni-medlemmer parlamentarisk delegasjon fra Mexico ledet av ærede Salvador Caro Cabrera (medlemmer av Tibet Support Groups); og ærede Arunas Valinskas, medlem av det litauiske parlamentet.

Ærede Mikulas Peksa, et medlem av Europaparlamentet, snakker til media.

Parlamentarisk delegasjon av parlamentsmedlem tar opp bekymringer over fortsatt undertrykkelse i Tibet på felles pressemøte
Ærede Mikulas Peksa, et medlem av Europaparlamentet, snakker til media.

Da han talte til pressemøtet som ble holdt i Sikyongs auditorium, orienterte medlem av Europaparlamentet Mikulas Peksa de kollektive erfaringene fra hans og hans medparlamentarikeres besøk til CTA og andre tibetanske institusjoner i Dharamshala, og ga uttrykk for at de var vitne til et meget godt samarbeid innen sentralstyret. Tibetansk administrasjon og den utmerkede omsorgen gitt til tibetanere i eksil og andre land. Han la til, "vi har også sett veldig gode tegn på samarbeid mellom den sentrale tibetanske administrasjonen og vertslandet India."

ærede parlamentariske delegasjon gir bekymring for fortsatt undertrykkelse i Tibet på felles pressemøte
Ærede Salvador Caro Cabrera, en meksikansk politiker og medlem av Tibet Support Groups, talte på pressekonferansen.

Ærede Salvador Caro Cabrera, som ledet den ni-medlemmers parlamentariske delegasjonen i Mexico, delte sin tilfredshet med møtet med Hans Hellighet Dalai Lama denne morgenen. Han hevdet at Hans Hellighet er rettferdig og legitim (løsning på) Tibets sak. Han fremhevet besøket deres til Dharamshala som en gest for støtte til Tibet-saken, og understreket deres fordømmelse av politikken for ett Kina som har til hensikt å sette tibetansk identitet i fare. Han oppmuntret ikke-vold som det garanterte tiltaket for å løse forskjeller og konflikter. For å avslutte Kinas fortsatte henrettelse av grusomheter inne i Tibet, erkjente han eksistensen av et "stort team" i Mexico for å jobbe med saken samtidig som de sikret deres dedikerte forpliktelser til å løse Sino-Tibet-konflikten.

Den ærede Arunas Valinskas parlamentariske delegasjon reiser bekymring over fortsatt undertrykkelse i Tibet på felles pressemøte
Ærede Arunas Valinskas, et litauisk parlamentsmedlem, snakker til media.

Som representant for den tredje gruppen av delegasjonen, ærede Arunas Valinskas, et medlem av det litauiske parlamentet, hyllet at «det er virkelig fascinerende å se hva det tibetanske folket i eksil har gjort med å organisere seg og opprettholde demokratiet sitt» til tross for flere utfordringer. Han forsikret at det eksisterer en rekke grupper i Litauen som bidrar og støtter Tibets sak, inkludert parlamentariske og ikke-parlamentariske grupper, frivillige organisasjoner og mange intellektuelle. Han betraktet forbindelsen mellom litauerne og tibetanerne som «interessant», men likevel «rar» gitt avstanden og skillet mellom de to, sa han, «hvis du tenker på (relasjonene) på en dypere måte, slutter det å være rart fordi våre nasjoner har gått gjennom lignende prøvelser og trengsler». Han fortsatte, "å være ofre for undertrykkelse er det som gjør oss like".

Etter talen fra teamlederne for hver delegasjon, svarte foredragsholderne på spørsmål fra journalister som representerte både tibetanske og indiske mediehus som var samlet på det felles pressemøtet.

På spørsmål om deres syn på intervensjonen til Kinas kommunistparti i å anerkjenne Hans Hellighet den 14. Dalai Lamas reinkarnasjon, fordømte de tre enstemmig Kinas innblanding. Arunas Valinskas understreket spørsmålet om Hans Hellighets reinkarnasjon "som et spørsmål om bredere prinsipper om religionsfrihet og samvittighetsfrihet, enten det er reinkarnasjon eller bare spørsmålet om tibetanere å praktisere sin religion". Samtidig understreket Salvador Caro Cabrera nødvendigheten av global oppmerksomhet i denne saken, mens Mikulas Peksa betraktet Hans Hellighet og CTA som den legitime autoriteten til å anerkjenne reinkarnasjonen av den nåværende Dalai Lama.

De besøkende svarte videre på ulike spørsmål som ble reist av mediepersonene angående muligheten for å utnevne en spesiell koordinator for Tibet i EU, banen for Kinas innenrikspolitikk og dens konsekvenser for Tibet og resten av verden, og autentisiteten til dialogen hvis det skulle skje. mellom Tibet og Kina. De tre representantene for tilreisende delegasjon delte også sine respektive erfaringer med møte med Hans Hellighet og budskapene de ønsker å formidle til Kina ved å delta på dagens offisielle begivenhet på sekstifire årsdagen for det tibetanske folkets opprørsdag.

 Pressemelding utstedt av Sentraltibetansk Administrasjon 

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler