25.3 C
Brussel
Fredag, juni 9, 2023
AsiaUNICEF advarer mot økende ulikheter i Europa og Sentral-Asia

UNICEF advarer mot økende ulikheter i Europa og Sentral-Asia

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Covid-19-pandemien, klimakatastrofer og pågående konflikt har forsterket ulikhetene blant barn i Europa og Sentral-Asia, sa FNs barnefond (UNICEF) i en rapport publisert torsdag, og ber om mer robust støtte til gutter og jenter som er i fare for fattigdom. og sosial ekskludering. 

De rapporterer om barns rettigheter er den første i sitt slag som samler eksisterende data og analyser for alle land i regionen, samtidig som de fremhever kritiske datahull som må fylles. 

Dataunderskudd 

UNICEF Regiondirektør Afshan Khan sa krigen i Ukraina, pandemien, klimaendringene og den nåværende økonomiske og energikrisen har satte mange familier ut i usikkerhet, som påvirker deres og barnas velvære. 

ET NYTT @UNICEF RAPPORTEN FREMHÆVER PÅVIRKNINGEN AV EN GLOBAL PANDEMI, NATURKASPER OG PÅGÅENDE KONFLIKT PÅ BARNS VELVÆRE I OVERLANDET, GJØR DEM MER SÅRBARE FOR ULIKHET.

HER ER 6 FAKTA OM BARNS RETTIGHETER I REGIONEN.👇 PIC.TWITTER.COM/20QCRDCZTD— UNICEF Europe C.Asia (@UNICEF_ECA) Mars 9, 2023

«Mangel på data om hvordan disse hendelsene har påvirket barns rettigheter gjør det imidlertid vanskelig å vurdere hvordan vi kan møte behovene til de mest sårbare barna og familiene, slik at ingen barn i regionen blir etterlatt, la hun til. 

Til en ulempe 

Anslagsvis 35 til 40 millioner barn på tvers Europa og Sentral-Asia lever i fattigdom, ifølge UNICEF. Rapporten avdekker ulikheter i tilgang til helsetjenester og utdanning for noen av de mest sårbare.   

For eksempel er rombarn, sammen med rundt 11 millioner gutter og jenter med funksjonshemninger, blant de mest vanskeligstilte når det gjelder tilgang til kvalitetsutdanning. 

Forebyggbare dødsfall 

Selv om regionen inkluderer land med det laveste antallet spedbarns- og barnedødsfall globalt, er dødeligheten under fem år i noen nasjoner. høyere enn det globale gjennomsnittet. Mer enn halvparten av disse dødsfallene skyldes sykdommer som kan forebygges og behandles. 

Europa og Sentral-Asia har også noen av verdens høyeste andel barn som er separert fra familiene, eller i omsorgshjem. Igjen er rombarn og funksjonshemmede uforholdsmessig representert i boligomsorgen. 

Pandemien forårsaket alvorlige forstyrrelser i rutinemessige vaksinasjonstjenester, med 95 prosent av landene som viser tilbakefall i dekningen. «Som et resultat, nesten hvert år en million barn i regionen mottar ikke de planlagte vaksinasjonene, sa UNICEF. 

Toll på psykisk helse 

Den globale krisen påvirket også barns følelsesmessige og mentale velvære, og Selvmord er nå den nest største dødsårsaken i høyinntektsland i regionen, ifølge rapporten. 

sa UNICEF luftforurensning is den mest betydelige miljørisikoen i regionen, som påvirker en estimert fire av fem barn i Europa og Sentral-Asia. I tillegg mangler lokalsamfunn også kunnskapen og ferdighetene de trenger for å beskytte seg mot virkningene av klimaendringer.  

Ukraina krigseffekt 

Den russiske invasjonen av Ukraina har utløst en enestående utvandring fra landet, og antallet flyktninger og migranter som kommer til Europa og Sentral-Asia fra andre deler av verden fortsetter også å øke. 

Vertsland har vært strukket til kapasitet å opprettholde lik tilgang til grunnleggende tjenester av høy kvalitet, med hull i områder som innkvartering og sanitæranlegg, helse- og beskyttelsestjenester, og omsorg og støtte for enslige og atskilte barn. 

Sosiale beskyttelsesprogrammer 

I fjor publiserte UNICEF en rapportt om hvordan det økonomiske nedfallet fra krigen har hatt innvirkning på barnefattigdom i Europa og Sentral-Asia. Siden den gang har byrået etterlyst land utvide og styrke sosiale beskyttelsessystemer, inkludert kontanthjelpsprogrammer. 

I sin siste studie oppfordret UNICEF myndighetene til å gjøre det møte behovene til hvert barn, spesielt de mest sårbare, og til prioritere barn i innsamling og analyse av data.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler