18.3 C
Brussel
Tirsdag oktober 3, 2023
Human RightsEU-kommisjonen tar Bulgaria for retten i tre saker, inkludert...

EU-kommisjonen tar Bulgaria for retten i tre saker, inkludert bybussene

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

EU-kommisjonen kunngjorde i dag at den tar Bulgaria for retten i tre saker – for rene kjøretøy, for elektronisk bompengetjeneste og for markedsføring av naturlig mineralvann og kildevann.

Rene kjøretøy

Brussel har besluttet å fremme et krav mot Bulgaria for EU-domstolen fordi myndighetene i Sofia ikke har oversatt reglene for rene kjøretøy til nasjonale lover og forskrifter (den såkalte ikke-transponeringen).

Rene kjøretøydirektivet setter nasjonale mål for offentlige anskaffelser for rene kjøretøy.

Dette gjelder særlig bybusser, hvor offentlige anskaffelser utgjør rundt 70 % av markedet.

Når det gjelder Bulgaria, krever direktivet at minst 17.6 % av alle lette nyttekjøretøyer, 7 % av alle lastebiler og 34 % av alle bybusser kjøpt mellom 2. august 2021 og 31. desember 2025 skal være rene kjøretøy, og minst 17 % av alle bybusser kjøpte i samme periode for å ha null eksosutslipp.

Direktivet omfatter også leasing, utleie og finansiell leasing av kjøretøy, samt kontrakter for visse tjenester som:

• offentlig veitransport

• spesialiserte tjenester for veitransport av passasjerer,

• ikke-regelmessig persontransport på land,

• spesifikke post- og pakketjenester

• innsamling av husholdningsavfall.

Den har som mål å ytterligere forbedre luftkvaliteten i kommunene og forlenge livssyklusen til produktene (i henhold til prinsippene for sirkulær økonomi).

Den første referanseperioden for å rapportere hva som er oppnådd på nasjonalt nivå er etter to år – i 2025, og den andre er i 2030. Bulgaria har ennå ikke innført direktivet i sin lovgivning.

Fristen for å implementere direktivet var august 2021. Kommisjonen sendte et offisielt varselbrev til Bulgaria i september 2021 og en begrunnet uttalelse i april 2022 (to av de tre trinnene i en straffeprosess – merk red.)

Ettersom Bulgaria fortsetter å bryte direktivet, har kommisjonen nå besluttet å ta det tredje og siste steget og henvise saken til EU-domstolen.

Elektronisk bompengetjeneste

EU-kommisjonen har besluttet å reise søksmål mot Bulgaria og Polen for ikke å ha innført reglene for elektronisk veiavgift i nasjonal lovgivning.

European Electronic Road Tolling Service (EETS) er et avgiftssystem der trafikanter i EU, når de er fullt implementert, kan betale bompenger med én abonnementskontrakt, ha én tjenesteleverandør og én enhet om bord, som dekker alle medlemsland.

Direktivet har to mål: å sikre interoperabilitet mellom elektroniske bompengesystemer og å legge til rette for grenseoverskridende utveksling av informasjon om manglende betaling av bompenger.

Betydelige forskjeller i de tekniske spesifikasjonene til elektroniske veiavgiftssystemer kan hindre oppnåelse av interoperabilitet for elektronisk veiavgift i hele EU og skade effektiviteten til transportoperasjoner, kostnadseffektiviteten til veiavgiftssystemer og oppnåelse av transportmål. politikk, bemerker EU-kommisjonen.

Mangelen på innføring av disse reglene er derfor en hindring for interoperabiliteten mellom medlemsstatenes elektroniske bompengesystemer og for grenseoverskridende håndheving av forpliktelsen til å betale veiavgifter i EU.

Dette betyr at sjåfører kan bli pålagt å ha mer enn én abonnementskontrakt, leverandør og enhet om bord for å kjøre til eller gjennom Bulgaria og Polen. Det kan også oppstå problemer med innkreving av bompenger for ikke-bosatte lovbrytere, så vel som for sjåfører fra disse landene i andre medlemsland.

Fristen for å implementere dette direktivet gikk ut 19. oktober 2021. Kommisjonen startet overtredelsesprosedyrene mot disse medlemsstatene i november 2021 og bestemte seg for å sende begrunnede uttalelser i mai 2022. Siden de fortsetter å bryte plikten til å gjennomføre direktivet , besluttet Kommisjonen å henvise sakene til EU-domstolen.

Vannhandel

EU-kommisjonen har også besluttet å fremme et krav mot Bulgaria for EU-domstolen for feilaktig anvendelse av EUs regler om utnyttelse og markedsføring av naturlig mineralvann.

EU-kommisjonen tar juridiske skritt for å garantere forbrukernes rett til informasjon, beskytte dem mot å bli villedet og sikre rettferdig handel.

Ifølge Brussel er den bulgarske lovgivningen ikke i tråd med reglene, da den ikke forbyr markedsføring under mer enn én kommersiell betegnelse, slik direktivet krever, av naturlig mineralvann og kildevann som stammer fra samme kilde.

I tillegg, i strid med reglene, krever ikke bulgarsk lovgivning at navnet på kilden skal angis på etikettene til mineralvann og kildevann. Bulgarsk lovgivning tillater også å bruke betegnelsen "kildevann" for vann som ikke oppfyller vilkårene for bruk av dette begrepet.

Etter å ha sendt et formell varsel i juli 2020 og en begrunnet uttalelse i september 2021, konkluderte kommisjonen med at de konstaterte overtredelsene ikke var rettet.

Allerede i februar i år bestemte EU-kommisjonen seg for å fremme et krav for EU-domstolen mot Bulgaria og 10 andre medlemsland for ikke å ha varslet landet om vedtak av tiltak for innføring av to direktiver innen opphavsrett, institusjonens pressetjeneste meldte .

EU-kommisjonen har også besluttet å fremme et krav for EU-domstolen mot Bulgaria og tre andre medlemsland fordi de ikke har innført i sin nasjonale lovgivning om åpne data og gjenbruk av data fra offentlig sektor.

Foto av Artur Roman:

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -