3.2 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
internasjonaltPolen demonstrerte til forsvar for pave Johannes Pauls gode navn...

Polen demonstrerte til forsvar for det gode navnet til pave Johannes Paul II

Tusenvis av polakker demonstrerte i dag til forsvar for det gode navnet til tidligere pave Johannes Paul II, som nylig ble anklaget for å dekke over pedofile forbrytelser mens han var erkebiskop, rapporterte AFP og Reuters.

På hesteryggen, i tidstypiske kostymer, eller rett og slett med Vatikanets flagg i gult og hvitt eller det polske flagget i hvitt og rødt, strømmet flere titusenvis av polakker til Warszawa for å delta i en nasjonal marsj for paven, som døde i april 2005. , rapporterte en AFP-journalist.

Som alle andre slike initiativ ble denne marsjen organisert av katolske organisasjoner med åpen støtte fra regjeringen og det regjerende nasjonalistiske populistiske partiet Lov og Rettferdighet (PiS).

Den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak deltok også i prosesjonen.

Akkurat som enhver ærlig person beskytter sine barn, sin far og mor, så beskytter enhver polak pave Johannes Paul II, leste et av plakatene som ble båret av deltakerne i marsjen.

Polens statsminister, Mateusz Morawiecki, skrev på Twitter at polakkene består testen ved å være sannhetsbærere for å motarbeide løgner, baktalelse og fornærmelser.

Vi takker Gud for den umåtelige gaven som den polske paven var og forblir til kirken, til Polen og til verden, understreket PiS-formann Jarosław Kaczynski i et brev til sine partimedlemmer.

Vi stiller opp for å beskytte hans ære og gode navn, sa Kaczynski noen måneder før parlamentsvalget i Polen.

Samme dag ble en statue av Johannes Paul II vandalisert i sentrale Polens Lodz - figurens hender ble malt røde, og monumentets base var påskrevet "Maxima Cupa" ("Den største skylden"). Teksten er relatert til tittelen på boken av den nederlandske korrespondenten i Warszawa, Eke Overbeek, «The Greatest Guilt. John Paul II Knew”, publisert nylig i Polen.

I denne boken og i en reportasje på det private fjernsynet Te Pau En påstås det at den fremtidige paven dekket over tilfeller av pedofili. Dette utløste en heftig debatt i Polen mellom den utøvende makten og kirken på den ene siden, og liberale og venstresiden på den andre.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -