24.2 C
Brussel
Fredag, september 15, 2023
ReligionKristendomDen første fengselsstraffen for å motsette seg krigen på religiøst grunnlag var...

Den første fengselsstraffen for å motsette seg krigen på religiøst grunnlag ble avsagt i Russland

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

En 63 år gammel russisk-ortodoks kristen har blitt den første personen som er dømt til fengsel for å ha uttrykt sin motstand mot Russlands krig i Ukraina i religiøse termer. Mikhail Simonov er anklaget for å ha spredt «falsk informasjon» om de russiske væpnede styrkene basert på «politisk hat» over to innlegg på sosiale medier der han fordømte de russiske angrepene på Kiev og Mariupol.

I mars 2022 skrev han på et sosialt nettverk: «Vi dreper barn og kvinner, og vi synger sanger på den første TV-kanalen. Vi, Russland, er blitt gudløse! Tilgi oss, Herre!". Det var denne publikasjonen som ble grunnlaget for anklagen hans.

Den 30. mars 2023 dømte en domstol i Moskva Mikhail Simonov til syv års fengsel, etterfulgt av fire års internettforbud. Han har sittet i fengsel nr. 5 i Moskva siden november 2022. For retten ba M. Simonov om å bli satt i husarrest på grunn av dårlig helse – hypertoniske kriser, hodepine og bevissthetstap, koronar hjertesykdom. Forsvarsbegjæringen hans ble avslått, og han forblir varetektsfengslet i Moskva i påvente av en mulig anke.

Mihail Simonov er siktet i henhold til art. 207.3 i straffeloven, som Vladimir Putin signerte i mars 2022, kort tid etter den russiske invasjonen av Ukraina.

Russere som motsetter seg krigen, inkludert et lite antall som gjør det på religiøst grunnlag eller uttrykker sin motstand i religiøse termer, blir også tiltalt i henhold til art. 20.3.3 i den administrative koden om "Offentlige handlinger som tar sikte på å diskreditere bruken av de væpnede styrkene i Den russiske føderasjonen."

Ytterligere to personer – begge ortodokse kristne – står for retten for deres religiøse motstand mot Russlands krig mot Ukraina. Den ene er Fr. Ioan Kurmoyarov, som har sittet varetektsfengslet siden juni 2022 på grunn av en video der han sier at det ikke er noen hellig krig i ortodoksien, og bare fredsstiftere vil komme til himmelen. Han ble varetektsfengslet på et tips fra den antisekteriske tjenesten til det vestlige vikariatet i Moskva by bispedømme. Rettssaken hans er berammet til 25. april. Den andre saken er mot musikklæreren Anna Chagina, en ortodoks kristen, fordi hun den 22. mars 2022 i stillhet holdt en plakat med et sitat fra evangeliet: "Salige er de fredsstiftere" (Matt. 5:9). Saken mot henne behandles i retten i Tomsk.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -