23.2 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
ForsvarEn verdensmester døde til forsvar for Ukraina

En verdensmester døde til forsvar for Ukraina

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Vitaly Merinov, en fire ganger verdensmester i kickboksing, døde forrige uke på sykehus som følge av benskader påført mens han kjempet for de ukrainske væpnede styrkene i Luhansk. Atleten sluttet seg til den ukrainske hæren som frivillig bare dager etter starten på den russiske invasjonen av Ukraina. Under krigen ble han tildelt Ivano-Frankivsk.

Ordfører Ruslan Marcinkov bekreftet dødsfallet til 32 år gamle Merinov, som etterlater seg en kone og et lite barn.

Myndighetene i Kiev estimerte at 262 ukrainske idrettsutøvere døde for å forsvare hjemlandet mot russiske aggressorer.

Av denne grunn har den ukrainske regjeringen bedt Den internasjonale olympiske komité (IOC) om å ekskludere russiske og hviterussiske idrettsutøvere fra de kommende olympiske leker som arrangeres i Paris neste år.

Merinov er ikke den eneste kickbokseren som døde i kamp mot russerne – den ukrainske verdensmesteren i kickboksing Maxim Kagal døde i mars i fjor i kampen om Mariupol som en del av spesialstyrkene til den fryktede "Azov-bataljonen".

Mykola Zabchuk, også en kickbokser, døde under den russiske invasjonen. Blant de andre kjente ukrainske idrettsutøverne som mistet livet er fotballspilleren Sergey Balanchuk, Ludmila Chernetska (kroppsbygging), Alexander Serbinov (friidrett), rapporterer magasinet "Sports Angels". Dette er et magasin som ble opprettet i fjor ved hjelp av Sports Committee of Ukraine for å rapportere om situasjonen til idrettsutøvere i landet, og som så langt har publisert alle tilfeller av døde ukrainske idrettsutøvere.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -