4.1 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
internasjonaltEtterforskning: Russland spionerer på sin ambassade i Bulgaria med antenner

Etterforskning: Russland spionerer på sin ambassade i Bulgaria med antenner

En internasjonal etterforskning har funnet ut at russiske tjenester spionerer med flere antenner på deres ambassader i Europa. Bygget i Sofia er intet unntak, melder NOVA.

Etterforskningen ble utført i dusinvis av land. Ifølge ham er det 189 antenner på 30 bygninger til russiske ambassader i Europa, som ikke brukes til sivile formål, men til spionasje. Det er indikert at Russland, i tillegg til statshemmeligheter og politikere, også overvåker vanlige borgere som erklærer en pro-ukrainsk posisjon.

Journalister som deltok i etterforskningen hevder at antennene brukes til å identifisere deltakere i arrangementer som støtter Ukraina gjennom de unike IMEI-numrene for hver telefon. Det viser seg at en stor del av de utviste russiske diplomatene var engasjert i nettopp slike aktiviteter og var spesialiserte på datasystemer.

Et annet diskusjonstema er bruken av ansiktsgjenkjenningskameraer i Russland. I Moskva anerkjenner de menn som er egnet til verneplikt – mellom 18 og 27 år. Teknologien kobles deretter til en database, noe som gjør det lettere å spore rekrutter.

Russisk ambassade i Brussel dekorert med spionantenner for avlytting

Teknikken kan avskjære militær- og politikommunikasjon, viser en etterforskning.

17 spionantenner er plassert på bygningen til den russiske ambassaden i Brussel, som er rekordmange lignende tekniske midler til en russisk diplomatisk oppdrag i Europa. Det viser en etterforskning fra lokale medier.

For å opprettholde en kryptert forbindelse trenger ikke ambassaden så mange antenner, men de kan brukes til å overvåke telefon- og satellittsamtaler, la en undersøkelse fra flere europeiske medier til. Det bemerkes at med slike antenner er det mulig å avskjære meldinger knyttet til arbeidet med luftfart, skipsfart, militæret og politiet, spesifiserer BTA. .

Belgiske sikkerhetstjenester har avklart at de har brukt en kryptert forbindelse siden 2011, noe som skal gi nødvendig personvern. Tjenestene utelukker ikke at teknologiene i mellomtiden har avansert nok til å gjøre et gjennombrudd mulig.

Det bemerkes at antallet antenner til den russiske ambassaden i Brussel har tiltrukket seg oppmerksomheten til den belgiske kontraetterretningen, og dette er bekreftet av justisminister Vincent van Kikenborn. Ifølge ham er det vanskelig å fastslå hva slags utstyr som brukes av den russiske diplomatiske stasjonen i landet.

Foto: pixabay

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -