18.9 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
Human Rights"Fritt Usbekistan"-rapport til den 23. konferansen til Alliansen mot menneskehandel...

"Fritt Usbekistan"-rapport til den 23. konferansen til Alliansen mot menneskehandel

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

By Hasanboy Burhanov, grunnlegger av den politiske opposisjonsbevegelsen Erkin O'zbekiston (Fritt Usbekistan).

A rapport på engelsk, distribuert til deltakerne i den 23. konferansen til Alliansen mot menneskehandel organisert av OSSEs kontor for spesialrepresentant og koordinator for bekjempelse av menneskehandel. 

Hofburg kongressenter Wien (Østerrike) 18.04.2023 

Kjære kollegaer,

Usbekistan har vært og er fortsatt den største eksportøren av arbeidsinnvandrere i Sentral-Asia. Mer enn 5 millioner mennesker er tvunget til å finne arbeid langt hjemmefra for å kunne forsørge seg selv og familiene sine.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina ble titusenvis av migrantarbeidere fra Usbekistan og andre sentraasiatiske republikker sendt for å bygge defensive strukturer i de okkuperte områdene i Ukraina. Deres situasjon der er lik slaveri.

I Russland – i moskeer og i diasporasamfunn, spesielt de med sentralasiatiske røtter – møter man eksempler på systematisk propaganda, rettet mot å tiltrekke migranter fra Sentral-Asia til krigen mot Ukraina. I sin propaganda rettet mot muslimer har russiske myndigheter vedvarende plassert krigen mot Ukraina i sammenheng med en religiøs konflikt.

Samtidig er Mirziyoyev-regimet stille og prøver å ikke legge merke til de provoserende handlingene til russiske myndigheter, da det fullt ut støtter den russiske aggresjonen mot Ukraina.

I januar 2018 brant 52 mennesker levende i en buss i Kasakhstan. Alle var usbekiske statsborgere som reiste til Russland for å jobbe. De usbekiske myndighetene erklærte ikke engang landsomfattende sorg over innbyggernes tragiske dødsfall. Faktisk, i hele historien til det moderne Usbekistan, har landets myndigheter aldri erklært nasjonal sorg, selv om det har vært en rekke anledninger til det. Det eneste unntaket var den tre dager lange sorgperioden etter president Islam Karimovs død i september 2016.

Jeg har fremhevet dette faktum slik at du kan forstå hvor foraktelige de usbekiske myndighetene er mot folket sitt.

Tvangsarbeid er tilstede i Usbekistan. Det er også bemerkelsesverdig at to ganger i året, i to dager, må landets arbeidere jobbe gratis for staten. Deres fire dagers lønn blir tvangsoverført til en spesiell konto til «Mahalla» Public Charitable Foundation i Usbekistan. Dette tvangsarbeidet er forkledd som "khashar" (subbotnik, eller frivillig tjeneste på en helg). Disse restene av den sovjetiske fortiden er fortsatt bevart i Usbekistan.

Det er også kjent at usbekiske myndigheter fortsetter å gjøre omfattende bruk av barnearbeid i dyrking og høsting av bomull.

Gitt alle de ovennevnte fakta, krever vi at usbekiske myndigheter slutter å lyve for verdenssamfunnet. Ingen reformer skjer i dagens Usbekistan! Den høye godkjenningsvurderingen til Mirziyoyev-regimet, vist av ulike undersøkelser, er resultatet av informasjonskrigen ledet av både russiske og usbekiske stater.

Våre anbefalinger til deltakerstatene i OSSE:

– å holde offentlige parlamentariske høringer om Usbekistan, i sammenheng med Mirziyoyev-regimets bistand til Russland i forsøk på å omgå internasjonale sanksjoner. Fra vår side vil vi være klare til å gi en rapport om saken, uttale oss offentlig og svare på spørsmål fra deltakerne og deltakerne i høringene;

– å vurdere å tiltrekke arbeidsinnvandrere fra Usbekistan til arbeidsmarkedene i EU, Storbritannia, USA og Canada;

– å øke tilskuddsprogrammer og finansiering, for å begrense den russiske propaganda- og desinformasjonskampanjen i den sentralasiatiske regionen.

Tusen takk for oppmerksomheten.

Foto av Robert Stokoe:

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -